tisdag i frankrike: simkonster, gulliga båtar och salviapasta.

cap d'antibes

Här kommer några bilder från en oerhört slapp dag som var i tisdags. Om någon missat har jag och mina tre kompisar tillbringat vardagsveckan i södra Frankrike.

Morgon började med att vi åt frukost tillsammans och jag läste ut min bok. Vad glad jag blev förresten av alla reaktioner när jag skrev inlägget om den, tack tack för att ni tar er tid!

cap d'antibes

Vi hängde i poolen resten av förmiddagen. Matilda gjorde konster för mig.

cap d'antibes

Sedan lagade Matilda och Nina en lunch av alla rester som fanns i kylen. Tomater med olivolja och gräslök, chark, brieost, oliver samt kokta rödbetor med boursin-ost. MMM!

cap d'antibes

På eftermiddagen påbörjade jag en ny bok: Ernest Hemingways Och solen har sin gång. Jag älskar den så mycket hittills!! Läser den långsamt för att jag inte vill att den ska ta sluuuut. Här är förresten en bokrecension jag skrev om en annan bok av honom jag läste förra året.

cap d'antibes

Hann även vara lite filmstjärna. Några filmstjärnesekunder om dagen är bra för magen.

cap d'antibes

När kvällen kom blev det snacks och rosévin.

cap d'antibes

Och så gick vi ner till havet för att titta på solnedgången.

cap d'antibes

Denna stranden precis vid huset är så fin. Älskar träbåtarna, topp ett gulligaste båtgäng jag sett.

cap d'antibes

Matilda badade och gjorde fler konster för mig. Älskar när Matilda gör konster för mig!!

cap d'antibes

På kvällen lagade jag spaghetti med salvia och brynt smör till mina brudar. Detta är mycket mycket gott och mycket mycket enkelt (och dejtvänligt!) så håll i er nu för här kommer receptet:

Koka pastan al dente i en kastrull med mycket salt. Spara ungefär en halv dl pastavatten sedan.
Bryn smör i en liten kastrull. Det gör man genom att klicka i en stor bit smör (typ en iphone 6 i stl kanske) när kastrullen har rätt hög värme och sedan vispar man hela tiden tills smöret blir kolafärgat och börjar lukta hasselnöt (mysigt va). Häll då i en rejäl jäkla näve med salviablad, citronzest från en hel citron och två hackade vitlöksklyftor (detta recept är för fyra pers) och låt puttra med smöret i någon minut eller två, salvian blir nästan friterad.
Blanda sedan allt med spaghetti, pastavattnet, parmesan och salt och peppar. KLART.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Alltså OMG! Tack för salviapastan! Kom precis hem från en riktig skitdag på jobbet, trött på allt och alla och kände mig som allra mest singel och ensam. Så gjorde jag den här pastan med balkongsalvian, toppade med en näve babyspenat som började vissna (mitt favvotips till all pasta) och lite rostade pinjenötter, det gjorde min skitiga skitdag så mycket bättre. Nu ska jag ringa en kompis och netflixa efter det:) tack!!

  Senne 2017-08-28 20:58:25
  Svara
 • Så jävla gött. Direkt på simpelmiddaglistan.

  Elinor 2017-08-27 13:37:18 http://Alderbro.blogg.se
  Svara
 • Men vad mysigt du har det!

  Vet att detta inte har med inlägget att göra men jag är nyinflyttad i Stockholm (ursprungligen Göteborgare) och känner inte så många här, så jag undrar om någon här i kommentarsfältet skulle vilja hitta på något?!

  Jag älskar brunch, vin och att snacka om killar. Är väldigt go och glad och tycker det mesta är kul!

  Josephine 2017-08-27 09:34:37 https://www.instagram.com/hosjosephine/
  Svara
 • Sandra!!! Kärlekskollaps efter att ha kollat på din insta-story där du mimar och dansar till olika låtar. Mår så bra av dina små klipp på dig och dina vänner!!! Sluta aldrig med detta ❤❤❤❤❤

  Emma 2017-08-26 23:51:19
  Svara
 • Ditt hår växer som fan <3

  Rasha 2017-08-26 19:45:10
  Svara
 • Ok, tycker jag har bra koll på din blogg (och därmed pryls) men VARIFRÅN ÄR HATTEN? DÖR. MAGI. BÄST!

  Linnea 2017-08-26 18:59:06
  Svara
 • Fina bilder Sandra. Och solen lyser ute men blev en lååånnngg sovmorgon för mej. Ha en trevlig helg. Kram.??

  Maria 2017-08-26 17:20:55
  Svara
 • Den boken alltså! Har försökt läsa men det gåår inte. Tycker den är riktigt svår. Mest för att man inte får veta vad de känner, eller är det poängen? Vill gilla den… Ska bli så spännande att läsa din recension av den när du är klar :p <3

  Nora 2017-08-26 17:02:05
  Svara
 • Älskar slappa dagar!
  Det blir den pastan IKVÄLL (har inhandlat ingredienserna precis). Ska ha datenight med mig själv, tänkte jag. Gillar väldigt mycket att vara med andra, men är så glad över att gilla att vara med mig själv nu också. Det är en ynnest så att säga.

  Julia 2017-08-26 13:57:10
  Svara
 • Alltså poolbilden, så himla härlig! <3

  emblas.se 2017-08-26 13:30:05 http://www.emblas.se
  Svara
 • filmstjärnebilden, älskart. men så har du ju också fett med star quality rent generellt.

  Ulrika 2017-08-26 12:51:11 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Läste också Och solen har sin gång nyss! Hade verkligen inga förväntningar (ville bara läsa nåt av Hemingway hehe) men den var så bra!

  Julia 2017-08-26 12:07:24
  Svara
 • Älskar älskar älskar den boken av Hemingway! Den tillsammans med Remarks ”The arch of triumph” är mina topp två böcker någonsin. Har läst båda på engelska, favoritspråk att läsa böcker på (om inte originalspråket)

  Thesadbox 2017-08-26 11:57:36 http://thesadbox.wordpress.com
  Svara
 • bra recept! det går inte att ha för många enkla men goda pastarecept

  sara 2017-08-26 10:48:11 http://devote.se/sara
  Svara
 • pastareceptet! wow. måste prova!

  Ellen 2017-08-26 10:45:34 http://ellenlindberg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!