Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

torsdag och fredag: taxar, tryffel och cocker spaniel-lockar.

Följ med mig på min torsdag och fredag genom halvkassa mobilbilder vetja. Tror det kan bli kul ändå

september

Torsdag. Milla sov över hos mig från onsdagen så vi hängde och jobbade tillsammans i mitt vardagsrum under förmiddagen. Det spöregnade ute och ingen av oss var särskilt sugna på att ta oss ut.

september

Fast sen efter lunch hoppade vi på bussen och åkte till Skeppsholmen.

september

Vi hade ett litet möte med min kompis Josephine på restaurang Hiertat. Dom älskar hundar där <3

september

Sedan tillbaka hem igen. Hittade en stor spegel vi poserade i.

september

Poff var det kväll. Lite läppstift åkte på.

september

Jag lämnade av Milla hos hennes bästa kompis och så promenerade jag till Tweed i Gamla Stan för cava och kompis.

september

Det var Petra som fyllde år! Det skulle såklart firas. Vid åtta hade vi bord på Mathias Dahlgrens nyöppnade restaurang Rutabaga. Dom mailade och frågade om jag ville komma dit och äta och det ville jag förstås och passade ju perfekt att bjuda med födelsedagsdam.

september

Mysigt att man fick sitta bredvid varandra också : )

september

Drack fördrink som numera är min nya favoritdrink: tequila, salvia och olivolja.

september

Sedan åt vi massor med najs som till exempel:
brässerad fänkål med hasselnötter, tomattartar med sommartryffel, sextiotregradigt ägg med kantareller och dulce de leche med kokosglass och lingon.
MMM

september

Dagen efter var det fredag!! Glömde att fota under dagen men såg ut såhär i varje fall. Hade möten ute på stan och sånt dära.

september

Sen kom fredagskvällen. Jag lockade håret. Ändå blivit ganska duktig ju?? Eller ser jag bara ut som en cocker spaniel?? Kan inte riktigt bestämma mig men tänker att det nog ändå är ganska fint.
Någon kanske minns att jag hade massa problem med den där locktången förut och fattade inte hur den funkade.

september

Plockade fram en bag-in-box och väntade på mina gäster.

september

Vid arton kom Jenny. Vi hängde i mitt vardagsrum.

september

Och strax efter kom Caroline och det var dags för fredagsmiddag!

september

Jag lagade pasta med massa salvia, grädde och svamp. mmm pasta

september

Till efterrätt kirrade C citrontarts med bränt socker och hela baletten. 👌

september

Efter det hoppade vi in i en taxi som tog oss till Paradiso där ett helt gäng kompisar var. Som Viktor och Anton till exempel.

september

Var tvungen att ta en selfie i badrummet pga så fascinerad över hur bra lockarna höll?

september

När Paradiso stängde tog jag de här två männen under armen och gick till Häktet där vi hängde kvar till 03, drack mellanöl och talade om kärlek, New York och höstplaner.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Ååh, håret <3 <3

  Kommer du någonsin flytta tillbaka till New York? Har du kvar den lägenheten du hade där? Tell me errthang 🙂

  Amanda 2017-09-20 12:44:31
  Svara
 • Alltså aah måste erkänna en sak – jag har en liten crush på den där Petra. Snälla säg att hon är singel och into girls.

  Woop 2017-09-19 16:40:04
  Svara
 • Så långt ditt hår har blivit! Vad fint! <3

  Fanny 2017-09-19 13:49:06
  Svara
 • Så långt hår du fått! Vad fint! <3

  Fanny 2017-09-19 13:48:45
  Svara
 • Kom på en sak när jag såg första bilden, skulle du inte kunna göra ett inlägg där du visar din tavlor en o en. Blir lite nyfiken på motiven 🙂 Kram

  Joanna 2017-09-19 13:22:37
  Svara
 • Jag blev också tokig på den locktången när jag köpte den och gick tillbaka till min gamla trotjänare Där grejen man rullar upp håret på (vad heter den delen?!) är tjockare. Då upplever jag att håret blir inte lika frizzy utan man får de fina tunga lockarna en är ute efter. Tom min frisör undrade hur jag hade fått till så bra lockar själv 🙂

  Christina 2017-09-19 13:00:24
  Svara
 • Lockarna blev ju superfina!! Tyckte också att det tog tid att lära sig ”kontången” men jäklar vad bra det håller. Om du vill experimentera mera så skulle du kunna ha tjockare teser, typ dela upp håret på typ fem eller sex och sedan locka framförallt nederdelen av håret mot den tjockare delen av tången. Då blir det mer som pincurlslockarna. Sen lite saltvattenspray som du kramar in, det gör det mer hållbart än hårspray in my experiance. Du är grym!

  Viktoria 2017-09-18 22:23:14
  Svara
 • Hej Sandra!
  Tips är att inte locka håret hela vägen ner, alltså att låta de sista 5cm vara platta. Då slipper man cocker spaniel-känslan. Googla ”How to curl a lob”! Blev fett mycket ”ahaa-upplevelse” när jag insåg skillnaden!

  Victoria 2017-09-18 22:10:03
  Svara
 • Lockarna så fina :D.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-09-18 21:01:19 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Oh HELLO vem är snygglobert med skägg?! MJAU.

  Ceci 2017-09-18 20:16:10
  Svara
 • Åh vad är det för läppstift du har på torsdagskvällen? Ser ut att vara i min smak!

  Johanna 2017-09-18 18:06:56
  Svara
 • Kan du inte göra ett sådant där kompis-inlägg där du går igenom vilka folk är och hur du känner dem? Det kanske mest är jag som har dålig koll, men det känns som att det förekommer en del nya ansikten på bloggen numera och det vore ju fint att få veta lite mer om dem 🙂

  Lisen 2017-09-18 18:02:20
  Svara
 • Ditt hår såg sjukt fint ut med lockarna, har exakt samma friss så försöker alltid få till liknande lockar, good job! P.s älskar Milla

  Evelina 2017-09-18 17:58:37
  Svara
 • Hej Sandra och tack för din blogg och för att du är du! Jag har en liten molande ångest/fundering/tanke som jag hoppas att du vill svara på i nästa Q&A. Jag undrar nämligen hur du upplevde det när du slutade plugga och övergick till att börja jobba ”på riktigt” efter din utbildning? Jag är inne på sista året av min utbildning just nu och även fast jag valt ett yrke som jag verkligen ser fram emot att få börja jobba som (dessutom ett bristyrke, så jag är inte orolig över att bli arbetslös) så går jag runt med en liten känsla i magen av att mina studentår snart är slut (jag kommer liksom ha fyra års CSN-lån på nacken när jag är klar till våren så det känns som att this is it). Jag går bara runt och tänker; hur ska jag kunna ha ett liv när jag ska jobba 8-17 varje dag?! Dessa oceaner av TID när man är student, hur vänjer man sig vid att inte längre ha dem? Visst, man pluggar ju och dessutom jobbar jag extra, men man har så stor frihet att styra över sina dagar. Jag har ångest över allt detta men tänker att det kanske blir annat när man väl börjar jobba. Nu är min fråga väldigt flummig, men det skulle vara så skönt att höra hur det kändes för dig när du övergick till arbetslivet. Saknade du pluggandet? Hur var det att komma ut i arbetslivet? Osv. (Nu har du ju ett väldigt ”fritt” arbete när du är frilans, antar jag, men jag tänker mer på den övergången när du gick från copyutbildningen till ditt första ”riktiga” jobb inom det). // Ångestdrabbad student

  s 2017-09-18 17:45:37
  Svara
  • Svar på ss kommentar.

   Men åh ha inte ångest! Är mycket roligare att jobba! Du kan inte plugga resten av livet för det hade inte varit kul. Var tid i ens liv har sin charm. 3 bästa med att jobba: Får lön, Får göra saker på riktigt och betald semester! (+alla grymma kollegor, men där måste man ha lite tur också)

   Anna 2017-09-18 22:06:48
   Svara
  • Svar på ss kommentar.

   Åh i feel you! Jag klev nyss ut i arbetslivet efter att ha varit student i fem år. Det var ganska ångestladdat att studenttiden skulle vara slut, det är ju liksom det som är min ungdomstid! Och man har så himla kul med sina vänner, studentklubbar, mycket fritid, sittningar etc. Men när ens kompisar lämnar studentlivet så inser man att det inte är så jobbigt ändå. Man har fortfarande sina vänner och det går visst att hitta på en massa kul. Jag hade många vänner som blev klara före mig och det var liksom inte riktigt lika kul att vara ”sist kvar”. Långt svar nu kanske, men det är så kul att jobba med det man vill hålla på med. Det är jättekul att få känna att man utvecklas och att man lär sig en massa men på en helt annan nivå! Det är också jättekul att få nya kollegor, gå på aw och sånt. Det går att ha megakul när man jobbar också. Tro mig, det kommer bli bra!

   Cecilia 2017-09-18 20:45:00
   Svara
   • Svar på Cecilias kommentar.

    Åh men tack hörrni för att ni är så omtänksamma och orkar svara, det känns redan bättre efter att ha läst era svar 🙂 Till skillnad från dig Cecilia så är jag inte sist kvar bland mina vänner som läser andra utbildningar, utan snarare först ut, och det är väl kanske det som är lite läskigt också. Att medan jag ska ut i arbetslivet har mina gamla barndomskompisar fortfarande två-tre år kvar på universitetet… Men fördelarna ni räknar upp låter ju inte så illa det heller och det är väl det jag förväntar mig och hoppas på när jag tänker på mitt första jobb. Tack i alla fall för era peppade ord, det stärkte mig och botade lite av ångesten! <3

    s 2017-09-18 22:32:11
    Svara
 • I like your hair wavy! Looks good on you 😉

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2017-09-18 16:13:30 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Snälla ett inlägg om hund i stan, vill också ta med min men känner mig så lost på vad som är okej och inte?

  Julia 2017-09-18 15:28:57
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Alltså förvånandsvärt mycket känner jag! Jag är en fegis men min pappa drar alltid med vår hund in i varenda butik och folk blir faktiskt oftast bara glada. Nu är våran hund i och för sig relativt liten men har för mig att det var likadant med gamla labradoren 🙂

   A 2017-09-19 07:17:18
   Svara
 • två tandborstar i tandborstmuggen o_O

  N 2017-09-18 15:02:16
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!