Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tv-serier jag följer i september.

Herregudars vad mycket som händer på TV just nu. Allt startar upp igen. Jag hinner knappt med hälften även om jag försöker. Eller nu ljuger jag. Hinner ganska mycket. Mest svenskt.

Kalles Sex Liv
Tycker mycket om denna serie på Svt Play där Kalle Zackari Wahlström träffar människor som valt ett annat sätt att leva på. Som ett par som sålt allt de äger för att cykla jorden runt, eller en jägare som bor mitt ute i ingenstans och lever på det hon fångar och så vidare. Väldigt välgjort, fint och roligt.


Idol.
Inte kollat på Idol sedan Måns Zelmerlöw var med men tydligen var det dags för mig igen 2017. Det är ju auditions-delen som är allra roligast så har ingen aning egentligen om jag kommer fortsätta titta nu när det är dags för studiogrejerna. Har dock hittat flera killar jag ska gifta mig med så det kanske blir så ändå.


Tro, hopp och kärlek
Säsong 3 är här av den bästa matchmakingserien jag vet! Präster söker kärlek. Stundtals lite awkward men alltid med mycket hjärta plus en lugn, trygg Mark Levengood som programledare.


Paradise Hotel
Det är ju PH nu också! Det är något slags best of-medley med snubbarna från livets PH-säsong 2014. Ni vet ju att jag är Kristian Täljeblads största fan. Följer man honom på instagram och snap vet man att han blir kär i denna säsong <3 (som vanligt då hehe).  Hoppas ej nån tycker detta är en spoiler pga är väl allmänt känt om man är någorlunda intresserad av denna serie 😬. Har dock bara hunnit se tre avsnitt av detta. Har alltså ganska mycket att komma ikapp med, får viga nån dag eller två.


Game of Thrones.
Sist men inte minst håller jag ju på att se Game of Thrones nu eftersom prick alla i världen gör det och jag vill fatta grejen. Har kommit till slutet av säsong 2. Är fortfarande inte direkt övertygad, vilket egentligen är sjukt för nu har jag sett nästan 20 timmar av denna serie. Varför kan den inte bara handla om Daenerys Targaryen?
Fortsätter lite till. Om jag inte är övertygad efter säsong 3 blir det bye.

Fler serietips? Kolla in inläggen:
TV-serier jag följer i augusti.
TV-serier jag följer i juni.
TV-serier jag följer i maj.

Jag har även en stilla undran om någon sett Black Mirror säsong 4 och skulle vilja berätta för mig vilka av avsnitten som inte är läskiga? Jag gillar serien men är otroligt lättskrämd och har mått så dåligt av vissa avsnitt i tidigare säsonger att jag behövt sova med lampor tända flera dagar i sträck. Medan jag vet att vissa är fina och inte alls läskiga. Vilka i säsong 4 är oläskiga? puss.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
59kommentarer
 • San Junipero-avsnittet i Black Mirror!! Sett det 4-5 ggr.

  Sanna 2017-11-15 18:37:25 http://www.instagram.com/sanna_dahlin
  Svara
 • Vadå vilka avsnitt tyckte du var läskiga?? I säsong 3 är ”playtest” rätt obehaglig, då den handlar om människors skräck och ett läskigt hus. Men annars är Black Mirror bara reflektiv och lite ångestframkallande, men läskig?

  Johanna 2017-09-28 17:27:07
  Svara
 • Black Mirror säsong 3, sevärda avsnitt: Nosedive, Shut up and dance (spännande men lite obehagligt), San Junipero (finaste som finns), Hated in the Nation (extremt spännande och bra).
  Tycker egentligen alla avsnitt är sevärda, utom den med grisen blääääuugh, men ovan nämnda hade ingen fear factor alls enligt mig. Så de kan du nog se 🙂

  Kajsa 2017-09-20 20:20:35
  Svara
 • Du kommer ikke til å endre mening etter sesong 3 av Game of Thrones… zzzzzz, helt til typ 2 siste sesonger, da tar det seg opp (litt) Du er ikke alene, jeg synes serien stort sett er ur-tråkig.
  Men….se sesong 3 av Twin Peaks (om du så 1, og 2 og ”Fire walk with me” -filmen. Sesong 3 er enda sykere!! Haha!

  Lene 2017-09-20 14:53:38
  Svara
 • Åh! När jag såg att Kristian var kände jag att det hade varit så grymt om du kommit in som joker! Hade älskat det så mycket. Haha.

  Lise 2017-09-20 11:49:59
  Svara
 • Ang Got, hoppa over nagra sasonger! Jag sag s1 och sen tyckte jag det var sa trakigt sa jag sag det inte pa lange. Borjade titta pa sasong 5 pga att mina housemates jag hade da foljde serien. Nu ar den spannande och jag langtar nastan till sista sasongen, och jag kanner absolut inte att jag missat nagot. Alla karaktarerna i de tidigare sasongerna dog ju typ anda. Hur sjukt anda att sa manga plagar sig igenom 30h for att ‘det blir bra sen’ haha

  Sophie 2017-09-20 04:33:52
  Svara
 • Så glad att någon äntligen har sett OCH gillar Black mirror! Fattar inte att den fått så lite uppmärksamhet (kanske när den kom iofs, jag började kolla typ i våras) för nästan alla avsnitt är så bra men framkallar mycket go ångest också. Kan verkligen bara se ett avsnitt i taget pga orkar inte allt sjukt. White bear-avsnittet är på riktigt något av det värsta jag sett…!
  Som sagt, kul att höra att nån mer gillar! När jag försöker sälja in den till kompisar kollar de på mig med avsmak blandat med skepsis 😔. Tar gärna emot tips på hur jag ska pitcha bättre😀

  Emeli 2017-09-19 23:08:11
  Svara
 • Åh, håller så med dig, SÅ mycket bra på tv just nu att man inte hinner med! Ifall någon, mot förmodan, ändå känner att hen inte fått tillräckligt av tv-tittande ännu, har jag skrivit ett inlägg där jag tipsar om alla mina favoritserier:

  http://danielasdagbok.com/2017/june/de-15-basta-serierna-genom-tiderna-2.html

  Danielas Dagbok 2017-09-19 19:52:07 http://www.danielasdagbok.com
  Svara
 • Big Little lies – perfekt serie att ligga o ”slötitta” på. Bra skådespelerskor och Alexander Skarsgård!

  Elin 2017-09-19 19:41:08
  Svara
 • Alla kollar inte på GoT, t.ex. jag. Och typ flera jag känner!

  Anna 2017-09-19 19:03:44
  Svara
 • Tips tips tips!
  Blindspot – rackarns vilken pangserie!

  The good place – väldigt konstig men också väldigt rolig plus älskar kristen bell

  Sandra 2017-09-19 18:25:13
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Plöjde igenom The Good Place på en dag och blev ändå glatt överraskad! Men Kristen Bell gör ju hela serien (fast Ted Danson, sicken silver fox!)

   Mici 2017-09-19 19:52:01
   Svara
 • Håller helt med om game of thrones! Det var det enda jag gillade. Så gick han och dog. Sämst. Slutade följa efter det pga serien suger

  Emma 2017-09-19 18:14:19
  Svara
 • Kockarnas kamp då!?!?

  Sofie 2017-09-19 17:36:22
  Svara
 • love GOT too! I can’t believe the season is already. And the next one is the last 🙁

  Nothing to watch right now but I enjoyed watching Stranger Things, Narcos, The Bridge.

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2017-09-19 15:51:17 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Jag kommer aldrig klara av GoT. Verkligen INTE min serie alls.

  Lisa 2017-09-19 15:47:30
  Svara
 • Sista säsongen GoT handlar typ bara om henne. Jag var tvärtemot dig och ville typ bara hon skulle försvinna i börja. Hehe. Men alltså världsbäst! Och sedan Skam… visste inte vad jag skulle göra med mitt liv när den tog slut. Jag gick runt i flera veckor och var förälskad/hade svår ångest à la 16 åring (jag är 35). Nästan så mycket att jag önskade att jag aldrig sett den 🙂

  Eva 2017-09-19 15:35:56
  Svara
 • Kastar in en rekommendation för en serie som innehåller allt bra; feminism, en stark kvinnlig huvudkaraktär med en guldpistol, humor, 20-tal, mord och en uns stiliga män i full 20-talsmundering — testa att se Miss Fisher’s Murder Mysteries. En australiensk serie i tre säsonger som jobbar på en långfilm nu. Love it!

  Hanna 2017-09-19 15:26:26 http://hannas-horna.blogspot.com/
  Svara
 • Vilka killar i idol finner du vara giftasmaterial undrar man ju nyfiket!

  Frida 2017-09-19 15:18:18
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Jag undrar med över idol-killarna! Eller han som är på bilden är ju given, ändå gullig? Men vilka fler?

   Linnea 2017-09-19 22:43:08
   Svara
 • Senaste säsongen av got är ovanligt feministisk för att vara got och det uppskattade jag. Kvinnor som styr och ställer.

  Sofie 2017-09-19 15:08:42
  Svara
 • Det blir mer och mer Dany allt efter tiden går, senaste säsongen var ju typ mer än hälften av tiden med henne <3 Så det är värt att kämpa sig igenom 🙂

  Caja 2017-09-19 14:44:58
  Svara
 • jag har hört om någon serie som heter Skam typ!?!?! asså vet typ ej vad det är men ska vara roligt med massa hångel hångel hångel, feta slowmotionscenter och tonårsliv….du kanske kan börja med den ist för GOT om du tröttnar. har för mig att ett avsnitt är ca 15 min. (obs, omvänd psykolgi, funkade det? <3)

  rasha 2017-09-19 14:23:00
  Svara
 • är veeerkligen on the same page m GoT, fast jag gav upp efter säsong1. Jag menar, då har man ju ändå givit den en ärlig chans m tanke på att varje avsnitt är ett dygn långt

  emma 2017-09-19 14:09:25 http://nouw.com/emmamedentrefemma
  Svara
 • Och på halloween kommer en andra säsong av Stranger things!!! 😱😱😱 dör det år så bra och då ska jag och min kille begrava oss i soffan och sträckkolla på det! 😍😍😍

  Fanny 2017-09-19 13:46:26
  Svara
 • Kalles är ju grymt! 😀

  Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek 2017-09-19 12:46:34 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Skaaaaam 😭😭 Det är ju typ du som regisserat det

  G 2017-09-19 12:08:44
  Svara
 • Hej Hej!
  Black Mirror s 4 kommer inte ut förrens i Jul så det är ett tag kvar 🙂

  Jag kämpar mig också egenom GoT, precis av samma anledning som dig och såg klart s 2 igång. Jag är inte heller helt hooked… Absolut, det är spännande, men inte så att jag känner att jag MÅSTE se nästa avsnitt. Helt ärligt så är den bitvis ganska seg. Tycker bara att Jofferey är intressant att följa, Jon Snow (för han är söt och vill nog ändå gifta mig med honom) och sen Daenerys. Men som sagt, vi får se, håller ut ett tag till tills dess att Black Mirror s 4 har premär (bästa serien).

  Malin 2017-09-19 11:22:59
  Svara
 • Hej Hej!
  Black Mirror s 4 kommer inte ut förrens i Jul så det är ett tag kvar 🙂

  Jag kämpar mig också egenom GoT, precis av samma anledning som dig och såg klart s 2 igång. Jag är inte heller helt hooked… Absolut, det är spännande, men inte så att jag känner att jag MÅSTE se nästa avsnitt. Helt ärligt så är den bitvis ganska seg. Tycker bara att Jofferey är intressant att följa, Jon Snow (för han är söt och vill nog ändå gifta mig med honom) och sen Daenerys. Men som sagt, vi får se, håller ut ett tag till tills dess att Black Mirror s 4 har premär (bästa serien).

  Malin 2017-09-19 11:22:35
  Svara
 • Kolla Ung och lovande på SVT play. Norsk serie om tre 20-åriga tjejer i Oslo. Asbra! Fattar inte varför den inte har fått mer uppmärksamhet (eller har jag missat det?).

  anna 2017-09-19 11:06:10
  Svara
  • Svar på annas kommentar.

   Jag har velat se den jättelänge men innan fanns den bara på nrk och gick bara att se om man bodde i Norge av någon anledning 🙁 så tur att jag läste din kommentar nu ska kolla med glädje

   Felicia 2017-09-19 13:03:46 http://frokentv.se
   Svara
 • GoT är den enda serien jag klarar av att kolla på! Men då har jag följt den sen 2011 så jag har liksom inget val längre… ^^
  Och det blir mera Dany, oroa dig inte <3

  Emma 2017-09-19 10:47:58 http://www.emblas.se
  Svara
 • SE I LOVE DICK!!!!!

  abc 2017-09-19 10:30:41
  Svara
 • Om du ger upp, hoppas inte, så se bara sista säsongen av Game of thrones som finns i dagsläget. Den är så herrejävlar bra! Men såklart blir den ju bättre av att man sett de tidigare säsongerna. Det är så outhärdligt lång tid tills nästa säsong ska släppas, så ta din tid med att komma ikapp.

  Mellis 2017-09-19 10:30:21
  Svara
  • Svar på Melliss kommentar.

   haha, neeej man kan ju inte bara se sista säsongen av en uppbyggnadserie? helt omöjligt att fatta nånting då ju, det är tillräckligt mycket att karaktärer, död och hopp mellan världarna som det är utan att mecka kronlogiskt också 😀

   lovisa 2017-09-20 18:06:21 http://polichinelle.se
   Svara
 • Kalles Sex liv verkar så bra, men jag har inte haft tid att börjat titta än!

  Josefine 2017-09-19 10:26:53 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
 • Black mirror: nosedive är en pastellig dröm som är väldigt spot on.

  Shut up and dance är helt vidrig. Tankvärd såklart men rätt traumatiserande.

  EG 2017-09-19 10:25:52
  Svara
 • Va, har säsong 4 av Black Mirror kommit ut?! Blev så exalterad pga BÄSTA SERIEN EVER men när jag gick in och kollade på Netflix nu så finns fortfarande bara säsong 1-3… Help?

  Catrin 2017-09-19 10:03:56
  Svara
 • I säsong 3 av Black mirror tyckte jag att episode 2 ”Playtest” var läskig och kanske är episode 5 ”Men against fire” också lite läskig men tycker det är så synd om man missar just den!

  Ella 2017-09-19 09:55:47
  Svara
 • Tipsar om Arvinge okänd igen. Se se se!

  Linda 2017-09-19 09:43:25
  Svara
 • Vill tipsa om denna fina dokumentär om två kära och livsglada människor. Blev så himla glad!
  https://www.svtplay.se/video/1136910/svetlana-och-kurt/del-1-627

  Tovis 2017-09-19 09:40:55
  Svara
 • Ge inte upp på got. Det är värt att ta sig igenom det mindre bra för säsong fem sex och sju är heeeeeelt galna. Och i all välmening snälla se skam.

  S 2017-09-19 09:40:36
  Svara
 • Jag och min man började direkt på säsong 7 på got för den var den enda vi ville se, sen har vi läst wiki och sett Youtube klipp för att fylla i hålen. Men den säsongen var jätte bra tyckte vi.

  Linnea 2017-09-19 09:35:33
  Svara
 • Ge inte upp! Och se hela säsong 3 så att du inte missar the red wedding. Tror det är i slutet av säsong 3.

  Säsong 7 var så himla bra att det är värt att hålla ut (som ngn annan också sa). Och det blir mer fokus på Daenerys. Tyrion, Daenerys och Jon är mina favoriter.

  Hang in there!

  Caroline 2017-09-19 09:20:57
  Svara
 • Om du inte har hört det förut: se åtminstone klart säsong 3 av GoT.

  Och om det är förvirrande med alla namn och karaktärer: läs på lite om serien och avsnitten i efterhand. (Det borde finnas hemsidor där man kan ange hur långt i serien man har kommit, så att man inte spoilas av vad som händer i senare avsnitt.) Det ger så mycket mer att ha lite koll på vad som faktiskt händer, hur alla karaktärer hänger ihop osv.

  Och som andra säger: det bästa är att titta tillsammans med någon som har läst böckerna eller som har sett serien innan, och som kan fungera som en slags guide och bollplank för ens frågor och funderingar.

  Ja, det är mycket jävla arbete för en enda serie. Och ja, det kan vara så enkelt att det faktiskt inte är något för dig. Men det är värt att testa flera gånger om. Inte för intet är GoT ett av de största kulturella fenomenen någonsin, och det är tråkigt att inte vara en del utav det. Belöningen för all ens möda kan bli enorm när det väl klickar.

  Till sist: jag vet flera som till en början bara har velat följa Daenerys. Det kommer att ändra sig. I en säsong kan en karaktär vara superspännande att följa, för att i nästa vara supertråkig – för att senare bli superspännande igen! Allt går i vågor. Det viktiga är att orka ta sig igenom de episoder som kan verka tråkiga (vilket är lättare att göra när man kan se flera avsnitt på raken). Som antytt tidigare här i tråden: alla karaktärer kommer att utvecklas enormt, och deras utvecklingar kommer att påverka andra karaktärer på intressanta sätt. Så även om en karaktär kan vara tråkig i stunden, byggs det antagligen upp för fantastiska vändningar i en senare säsong.

  Håll ut! Och kom ihåg: det är bara en serie!

  Johan Snö 2017-09-19 09:17:52
  Svara
 • Fortsätt titta så ska du se att den kommer handla väldigt mycket om Danerys 😘

  Jenny 2017-09-19 09:15:11
  Svara
 • Min GoT-räddning: http://viewers-guide.hbo.com/
  Hjälper när man blir förvirrad (vilket jag blir ofta). :’)

  M 2017-09-19 08:47:46
  Svara
 • Alltså vad sjukt, kan 2014 ha varit deras mest sedda PH-säsong? Det är den enda jag har sett. Och nu när jag förstår att det är flera återkommande känner jag ju mig nästan tvungen att kika på denna… oh god.

  Jenn - forever abroad 2017-09-19 08:44:53 https://jennifersandstrom.se
  Svara
 • GoT-tips: Försök att inte hålla på med nåt annat medan du tittar, kolla alltid minst två avsnitt på raken, se gärna ihop med nån annan så man kan vara förvirrade tillsammans. För mig tog det svinlång tid innan jag fastnade på riktigt, kanske i säsong 4-5. Men senaste säsongen är så jävla bra att det typ är värt att lida igenom de andra för att nå dit, tycker jag i alla fall. Håller just nu på att se om allt igen och det är så mycket bättre när man faktiskt har LITE koll på vilka folk är, vad de har för relationer till varandra osv. En av sakerna som jag tycker motiverar en att fortsätta titta är karaktärsutvecklingen! Khaleesi, Arya, Jamie, Sansa och Theon till exempel. Sen älskar jag Tyrion och Brianne (of Tarth) också<3

  N 2017-09-19 08:15:09
  Svara
 • Va åh har black mirror säsong 4 kommit?!

  Amanda 2017-09-19 08:07:30
  Svara
 • Se första avsnittet av black mirror säsong 4 om sociala medier, det är oläskigt. Se även det som heter San Junipero, är ungefär det finaste jag sett någonsin på tv <3

  Cecilia 2017-09-19 07:36:12
  Svara
 • Men hallå den säsongen är väl ändå från 2015??

  A 2017-09-19 07:06:32
  Svara
 • Dejtingtips: se GoT med någon fin person så kan man hångla i det lååånga introt och sedan tillsammans hålla reda på vad alla de olika päls- och rustningklädda personerna håller på med! Jag hade nog inte stått ut i 7 säsonger annars…

  Julia 2017-09-19 06:24:48
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!