Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

konsten att skriva krönikor.

patrik lundberg - facit

Patrik Lundberg är min författarkollega (vi delar samma förläggare) och sedan några år tillbaka även min kompis! Vi tog ett glas eftermiddagsvin på Bokmässan 2014 och 9 timmar senare vingelskålade vi i bubbel på någon indieklubb jag glömt namnet på och efter det var vi vänner.

För någon månad sedan kom han ut med sin tredje bok som är en handbok i att skriva krönikor.

Jag får ofta mail och kommentarer från unga damer och herrar som undrar hur man blir en kolumnist. Var börjar man? Vem kontaktar man? Vad ska man tänka på?

Denna bok har svaren!

patrik lundberg - facit

Facit går egentligen igenom det mesta man funderat på. Detta tyckte jag var extra fint.

patrik lundberg - facit

Innehåller gulliga förklaringsfigurer.

patrik lundberg - facit

Och inramade supertips.

patrik lundberg - facit

Patrik har även intervjuat ett gäng skribenter vars skrivande han tycker om och jag är en av dem!! Sån jävla ära att dela bokplats med personer som Irena Pozar, Jack Werner och Jan Guillou med flera.
Jag berättar om hur jag tänker när jag skriver krönikör och delger lite av mina skrivtips.

✏️

En bok för dig som skriver eller drömmer om att skriva oftare och mer.

Finns här och här.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Läste Gul utanpå efter att ha hittat och läst ett inlägg du skrivit om den. Ca bästa jag gjort och kände mig genast mindre ensam och förstådd. Kändes som att prata med en bästa vän jag aldrig haft, som plåster när jag spenderade sommaren i en vit homogen rasistisk sydstat i USA. Tack för det! Ska beställa facit så fort jag kommit hem till Sverige igen ???

  Yanjaa 2017-10-04 13:09:50 http://yanjaa.com
  Svara
 • Åh vad härligt att läsa!

  alex 2017-09-20 20:28:24
  Svara
 • Måste läsa. Gillar Patrik, mycket.

  Svara
 • hej!! har egentligen en rätt orelaterad fråga; men jag är väldigt intresserad arbetsmiljö just nu och blev bara nyfiken på hur det är för dig. du har ju börjat ha en skrivplats (för att få kollegor och för att koncentrera sig?) men hur är det med sånt som typ ont i händerna/armarna/axlarna för att du skriver mycket? känner du av det eller tar du pauser/mixar upp med annat så att det inte blir ett problem? har själv börjat skriva lite extra mycket nu och får träningsvärk i armen haha.

  amanda 2017-09-20 11:43:57
  Svara
 • åh. har plöjt så många böcker om skrivande, ända sedan jag var typ nio? brukade önska mig och få skrivböcker i julklapp typ varje år, obskyra poetiska saker blandat med handfasta glättiga böcker från thrillerförfattare i USA typ. min bästa avkoppling och ett sätt att hitta rätt i hantverket och inte bara språket.
  men har tänkt just mycket på krönikor på sistone. har flera krönikörsjobb men tycker det är svårt att hitta verktygen för att bli bättre, att vässa de där krönikorna – det är ju sällan man får feedback på dem dessutom. vad glad jag blir över denna bok!

  Ulrika 2017-09-20 09:35:58 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Så bra tips!

  Josefine 2017-09-20 08:27:08 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
 • Låter bra! Tror att den allra största nyttan som såna här böcker gör är att de ändrar den aspirerande skribentens inställning psykologiskt; aha det finns en manual, då finns det också en möjlighet. Trots att de flesta kreatörer skyr bruksansvisningar så är tanken på dem lugnande. Sen så är det så klart bra att känna till den klassiska modellen för deamaturgi, men den finns överallt på Google. Dramaturgi-valen är alltså en välkänd mall som alltid har tecknats just som en val med fejs och fenor i undervisningslitteraturen på typ varenda filmutbildning hur länge som helst. Så det är inte ngt som han har hittat på :). Jag tror att den här boken blir en fin knuff framåt för många unga skribenter: Ni säger att de kan skriva krönikor och de tror er (och det är sant).

  L 2017-09-20 08:20:01
  Svara
 • MEN Hiner kanapt blinka me ögat så är de helg??

  Jonathan larson 2017-09-20 06:06:12
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!