I samarbete med Linas Matkasse
Nu blir det matlagningstajm i samarbete med Linas Matkasse. Jag provade på deras Linas Vegetariska Kasse med ägg, ost och mjölkprodukter förra veckan och lagade tabbouleh med halloumi, grillad paprika och bönröra.
Blev mycket gott och tänkte dela med mig av receptet!
Tar ungefär 40 min och är ett gäng steg så håll i er, det e det värt.
Du behöver för fyra personer:
2,5 dl bulgur
1 citron
1 halv kruka dill
1 knippe persilja
1 gurka
1 paket halloumi
1-2 paprikor
1 rödlök
1 paket vita bönor
1 tomat
2 vitlöksklyftor
2 kryddmått cayennepeppar
2 teskedar spiskummin
1 matsked vitvinsvinäger
Börja med att sätta på ugnen på 250 grader.
Koka bulgur som det står på förpackningen, tar tio minuter. Lägg sedan bulguren i en skål och blanda med zest från en citron. Låt svalna.
Dags att rosta paprikan! Dela och lägg i en smord ugnsform. Ringla över olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen i ungefär 12-15 minuter. Man vill att den ska svartna litegrann i varje fall tycker jag.
Dags för bönröra. Lägg förpackningen med vita bönor (avrunna) i en mixerbunke. Dela den använda citronen och häll i saften från den ena halvan + 2 pressade vitlöksklyftor, 1/2 dl vatten, en skvätt olivolja, spiskummin, salt och cayennepeppar. Mixa slätt.
Dags att fortsätta med dill-taboulehen! Tärna gurkan och tomaten. Finhacka rödlök, persilja och dill. Lägg allt i bulgurskålen och pressa ner saften från resten av citronen, en skvätt vitvinsvinäger och salt. Rör om.
Avslutningsvis skiva halloumin och stek i olivolja i stekpanna så att den får färg.
Servera allt tillsammans och ät upp!
?
Vill du testa Linas Matkasse?
Prova på Linas Vegetariska kasse med ägg, ost och mjölkprodukter med det braiga prova-på-priset 299kr (Ord. 599kr) och få Linas Lilla Fruktkasse (värde 79kr) på köpet! Erbjudandet gäller till den 16/10.
Koden är TACKSANDRAB. Har du redan provat Linas Matkasse men vill testa igen? Klicka HÄR.
I samarbete med Linas Matkasse