Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vecka 39.

Vaknade imorse och kände ett instinktivt hat mot att vara produktiv. Att det var en dag utan publicering, skrivande, mail och ens dator. Raderade det redan tidsinställda vecka 39-inlägget som inte bestod av någonting alls mer än ett schema över veckan.

Gick upp, kokade ägg och gjorde mackor med cream cheese, avokado, chili flakes och olivolja. Åt i sängen med senaste numret av Elle (minns knappt när jag senast läste en fysisk tidning). Lärde mig att färgen vitt och väskor med litet handtag är höstens grej. Samt lackkappor och stickade randiga tröjor.

Fortfarande förundrad (uppe i tio års tid av förundran nu) över hur alla tröjor fortfarande är så långa trots att modet med höga byxor och kjolar varit standard hela tiotalet. I varenda himla modereportage, på reklambilder och dockor i skyltfönstren har någon vikt upp tröjorna eller korvar ner dom innanför kjolen (en lösning som är rätt obekväm om man testar den själv). Kan modedesigners bara ta sig i kragen och göra lite kortare tröjor tack.
Tänkte jag till exempel på.

Efter frukosten bytte jag lakan i sängen, stoppade in köksmattan i tvättmaskinen och vattnade en aloe vera som står högst upp på en hylla i köket och därför glömmer jag den alltid under vattningsdagarna. Den hade fått två nya bladgrenar.

Sedan vek jag ihop kläderna som legat på tvättställningen i över en vecka nu, öppnade balkongdörren och satte igång diskmaskinen.

Nu är klockan 11:45 och det känns lite bättre. Jag ska sätta på en podd i högtalarna, göra en ansiktsmask, klä på mig något mjukt. Sedan ska jag gå till skräddaren och hämta ut en kappa jag sytt om. Ska visa den i veckan.

Sedan kanske, kanske jag öppnar mailen. Kanske skriver något till blogginlägg. Kanske bockar av någon punkt på att-göra-listan. Vi får se.

Man måste faktiskt inte.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
80kommentarer
 • ”man” måste inte? ”DU” måste inte. Många andra måste tyvärr faktiskt.

  Linn 2017-09-28 06:40:44
  Svara
 • Ett helt underbart inlägg <3

  Lina 2017-09-27 21:41:17
  Svara
 • Haha jag som upplever att jag bara hittar för korta tröjor och toppar överallt. Har iofs jäkligt lång överkropp med. Alla kjolar och klänningar är också alltid för korta 🤔

  Linnea 2017-09-26 00:47:44
  Svara
 • Omg – Opera Winfrey er rik. Lady Gaga er rik. Og hva annet er de? Inspirerende. De har gått mot strømmen og bygget opp noe unikt – noe som inspirerer og hjelper andre mennesker. Det tar det mye ressurser å få til. Å være en ”influencer” som det kalles. Det tar utrolig mye energi, å gi så mye av seg selv. For eksempel ved å være transparent, sånn som Sandra er. Hun viser oss at vi kan flytte til utlandet og skaffe oss jobb der, vi kan skrive bok, vi kan holde foredrag land og strand rundt – så om vi føler oss litt stuck i en jobb uten flexitid eller med for lav salary, CHASE YOUR DREAM for fucks sake! Slutt å lese blogger, og lag deg din egen! Polér den jævla diamanten som finnes et sted der inne, og SKINN! Takk. <3

  mia maria 2017-09-26 00:47:06
  Svara
 • Omg – Opera Winfrey er rik. Lady Gaga er rik. Og hva annet er de? Inspirerende. De har gått mot strømmen og bygget opp noe unikt – noe som inspirerer og hjelper andre mennesker. Det tar det mye ressurser å få til. Å være en ”influencer” som det kalles. Det tar utrolig mye energi, å gi så mye av seg selv. For eksempel ved å være transparent, sånn som Sandra er. Hun viser oss at vi kan flytte til utlandet og skaffe oss jobb der, vi kan skrive bok, vi kan holde foredrag land og strand rundt – så om vi føler oss litt stuck i en jobb uten flexitid eller med for lav salary, CHASE YOUR DREAM for fucks sake! Slutt å lese blogger, og lag deg din egen! Polér den jævla diamanten som finnes et sted der inne, og SKINN! Takk. <3

  mia maria 2017-09-26 00:46:49
  Svara
 • Alltså!!! Kunde varit jag som du beskriver! Skillnaden är att jag är mitt uppe i jobbsök och typ ändå måste göra något för att inte gå under av jobbsökarångesten. Men i övrigt: I hear you sistah. Fy fan för den här måndagen. Well done på att ställa in den!

  Sandra Nicole - Modedesigner i Paris 2017-09-25 23:13:11 http://www.sandranicole.se
  Svara
 • Skulle inte du kunna göra ett inlägg om olika idéer till vad man kan vara för kuligt på halloween? Halloweenfester är ju för najs men vad ska man vara liksom?! Vill ju helst inte komma som nått monster (då man faktiskt kanske vill få till det med nån under kvällens gång också hehe), men heller inget som aaaalla andra tjejer är. Supertack på förhand bästa du!<3

  Matilda 2017-09-25 23:10:11
  Svara
 • men VA blir så trött på alla croppade tröjor överallt?? När ska folk tröttna på att frysa om magen har jag tänkt såå många gånger. Förresten är du oerhört smart och förtjänar att ta ledig precis när du tycker. Puss.

  Lina 2017-09-25 22:21:55 http://www.nouw.com/sundellin
  Svara
 • Du är så klok!

  Louise 2017-09-25 21:35:37
  Svara
 • ÄLSKAR DETTA!!! NJUT!

  Rebecca 2017-09-25 20:34:55 http://www.rebeccajohnnysdotter.se
  Svara
 • Å! Ibland vill jag bara byta jobb till ett där man kan ta såna där dagar. Blir så avis på att läsa om det! Idag jobbade jag 07.30-17.30. Nonstop. Är lärare och hade utvecklingssamtal hela eftermiddagen. Ett roligt jobb, men ibland blir man lite lätt trött….
  Heja olika typer av jobb! Alla lika värda!

  Hanna 2017-09-25 19:31:48
  Svara
 • Kan hända att du fått denna fråga tidigare men vore intressant med ett mera utförligt svar. Hur ser din relation till alkohol ut? Av bilder att döma dricker du ju relativt ofta, även om bilderna förstås kan ljuga. Jag vill absolut inte komma med några pekpinnar, var och en får leva sitt lev precis som de vill men är ändå nyfiken på att höra hur du ser på din egen och andras alkoholkonsumtion. Det rekommenderas för kvinnor att hålla sig under 9 standardglas per vecka och jag blev själv förvånad över hur pass mycket mera jag dricker än jag trodde då jag gjorde testet på alkoholprofilen.se. Är dessutom som du smal och så vilket gör att man tål mindre. Hur ser du på saken?

  Elsa 2017-09-25 19:26:45
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Snark Elsa! Din kommentar låter verkligen dömande. Om du hade velat verka odömande så är ett tips att börja med att dela med dig av dig själv först ”så här känner jag…bla bla” istället för att slänga hälsofakta och påståenden på någon annan som inte bett om ”råd” från dig.

   Anna 2017-09-27 19:13:57
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Och du borde kanske öva på läsförståelse och att inte läsa in saker som inte står i en text. Varför får man inte fråga hur mycket någon dricker? Det kan vara intressant. Eller? Som sagt var, skiter fullständigt i det ur hälsoaspekt då var och en får göra som de själva vill, men tycker att alkohol är ett intressant ämne.

    Elsa 2017-09-28 10:06:07
    Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Fast om Sandra dricker mer än de rekommenderade 9 standardglasen i veckan, so what? En kanske tycker att det är roligt att dricka och värderar att ha roligt högre än att t ex leva så länge som möjligt. En har ingen skyldighet att leva så nyttigt/hälsosamt som möjligt. Så trött på att unga tjejer alltid ska behöva försvara allt de gör som inte är att premiera sin egen hälsa. Hälsan har instrumentellt, inte intrinsikalt, värde, och därmed står det var och en fritt att bestämma hur stor vikt en ska lägga vid sin hälsa och vid andra saker som har instrumentellt värde, som sociala roliga grejer.

   C 2017-09-26 13:56:59
   Svara
   • Svar på Cs kommentar.

    Absolut. Nu frågade jag inte för att vara fördömande utan av rent intresse. Jag gillar också alkohol och tycker om att ha kul. Vem gör inte det? Min poäng var främst att dels tipsa om testet på alkoholprofilen.se då jag tyvkte det var intressant. Och dels att bara höra hur Sandra ser på alkohol som är en dryck de allra flesta har en helt unik relation till, vilket gör det intressant. Om sedan Sandra väljer att vara nykterist eller att supa skallen av sig varje helg lägger jag ingen som helst värdering i. Det kan bara vara intressant rent statistiskt att veta hur mycket man dricker i förhållande till andra i ens ”kategori”.

    Tur för mig att Sandra tydligen ska vara med i Fyllepodden snart. 🙂

    Elsa 2017-09-26 14:30:47
    Svara
    • Svar på Elsas kommentar.

     Hej Elsa! Jag misstänker att du jobbar för alkoholprofilen.se/IQ på något sätt och vill uppmärksamma detta. Jag har sett liknande kommentarer som dina poppa upp på bloggar jag läser under den senaste tiden. Jag vet inte hur reglerna ser ut för att märka innehåll med reklam, men anser att det verkligen hade varit på sin plats här. Din kommentar är fördömande och moraliserande utan flaggning för reklam. Att både alkoholprofilen.se och Fyllepodden görs av IQ som är dotterbolag till Systembolaget, ett statligt bolag med lagstadgat monopol, är också anmärkningsvärt.

     Elin 2017-10-02 12:43:50
     Svara
     • Svar på Elins kommentar.

      Haha, nej, jobbar inte för IQ. Är bara en flitig lyssnare av Fyllepodden. ”Alkohol kan vara gott och öka trivseln, men det ställer också till problem, för dem som dricker och för folk som finns intill och för samhället” 😂 Eller hur det nu gick. Min favoritpodd faktiskt! Den har fått mig att göra testet på alkoholprofilen.se och jag tyckte mina egna resultat var väldigt intressanta. Det är ganska lite som krävs för att man ska komma upp i förhållandevis högs nivåer på testet, vilket gav mig en funderare. 🙂

      Elsa 2017-10-02 20:53:22
      Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej Elsa. Jag tänker att du menar väl men det blir konstigt ändå. Om man dricker för mycket vet man med all säkerhet redan om det. Samma sak med rökning, alla som röker vet mycket väl att det är farligt och jävligt dåligt. Ibland dricker man för mycket ändå, ibland röker man ändå. Pga att man vill, livet, ångesten, att man kan, att man inte orkar annat eller att man är beroende. Men man vet ju precis.

   H 2017-09-25 22:50:38
   Svara
   • Svar på Hs kommentar.

    Att alkohol skulle dämpa ångesten är ren jävla bullshit. Hört talas om kemisk ångest?
    / nykter alkolist

    Eem 2017-09-26 15:26:27
    Svara
    • Svar på Eems kommentar.

     Du har såklart helt rätt – egentligen. Problemet med alkohol, och även en av de sakerna som är bra med det (”bra”) är att det kan ju UPPLEVAS som att det dämpar ens ångest, om än bara en kort stund. Sen har allt en tendens att bli ännu värre. Men iaf ett kort tag känns det som att det dämpar stress/får ner pulsen/lugnar kroppen lite.

     M 2017-09-26 17:57:29
     Svara
     • Svar på Ms kommentar.

      Absolut! Det var såklart så det började för mig och sen satt man där en tisdagmorgon och drack sig igenom en Bag-In-Box bara för att kunna dämpa sin abstinens (både kroppsligt & neurologiskt). När det var som värst drack jag mig igenom antabus. Tycker bara att det kan bli lite väl för mycket alkoholromantik i dagens samhälle. Man kan liksom inte ens kolla på en reklamfilm om badkar utan att det ska supas i badkaret. Men jag är som sagt absolut ingen förebild. Tycker fortfarande att det är sjukt jobbigt. Att försöka skapa en identitet utan alkoholen. PS, var inte min mening att låta burdus i mitt tidigare inlägg.

      Eem 2017-09-26 19:58:25
      Svara
 • vilken lyxig tillvaro! saknar studietiden när jag tänker på känslan av att ”ställa in” måndagen eller skjuta på arbetet. Njut!

  sara 2017-09-25 19:19:36 http://devote.se/sara
  Svara
 • Du är så bra Sandra. Glöm inte det. Backar dig alltid! <3 <3

  Ellen 2017-09-25 17:20:04
  Svara
 • Är i samma sinnesstämning idag. Vaknade upp imorse med noll motivation och känslan av att vara värdelös i allt jag producerar och gör. Åkte på praktik, åkte hem direkt efter praktik och flyttade alla mina punkter på att-göra-listan tills imorgon, la mig i sängen och sov. Ska äta något roligt och gå på en spelning och kanske dricka en öl. Och kanske lyckas vara produktiv och företagsam imorgon istället. Eller någon dag senare i veckan. Försöker tänka att det är okej så. En behöver inte producera jämt för att få finnas, en borde kunna bara vara ibland också rätt och slätt utan motiveringar.

  S 2017-09-25 16:46:51
  Svara
 • Hehe. Jag som tycker att alla tjocktröjor i affären är för korta! Exempelvis vill jag ha en bra collegetröja, finns mycket fina på weekday. Men däremot när jag kom dit för att köpa en insåg jag att tröjorna slutar ovanför midjan. Slutade med att jag fick köpa en bland killkläderna som var lite för stor i nacken, men jaja jag fortsätter jakten! mvh /en som alltid har låga jeans.

  Lisa 2017-09-25 16:37:41
  Svara
 • Ang kortare tröjor: JAJAJA herregud blir galen på tröjor som är långa. Långa byxor o kjolar som markerar midjan fint, känner mig alltid fin i det, men tröjfan kommer ju alltid och är för lång och förstör…

  Malin 2017-09-25 15:33:57
  Svara
 • Och personligen tycker jag alla tröjor är för korta i butiken! Men smaken är som baken heter det ju.

  Sofie 2017-09-25 15:32:59
  Svara
 • Det kommer hända! Jag lovar ❤ jag har pluggat i så många år och har många utbildningar bakom mig och har läst otaliga kurser men jag vet inte hur länge jag var arbetslös men till slut var det min tur! Jag kom in via bemanningsföretag på ett korttidsprojekt men har åtminstone fått in en fot! Jag är 30 och har kämpat som en idiot men nu är det faktiskt min tur. Ge inte upp! Det kommer ordna sig!

  Lisa 2017-09-25 15:25:32
  Svara
 • Om man vill att ens yrke som bloggare ska åtnjuta den fulla respekt som man insisterar på att kräva så kanske man… måste?

  johanna 2017-09-25 14:59:44
  Svara
  • Svar på johannas kommentar.

   Behöver man verkligen inte! Livet ska inte vara fullt av måsten för det får oss enbart att må dåligt. Vi ska göra vad vi själva vill och inte vad alla andra vill.

   Lisa 2017-09-25 15:14:45
   Svara
  • Svar på johannas kommentar.

   För när man har ett kontorsjobb så sitter man verkligen 8 timmar varje dag och producerar nonstop. Hah. Den som säger att den gör så ljuger så jävla hårt.

   L 2017-09-25 15:06:10
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Nej klart man inte gör, men det här är ju inget vanligt kontorsjobb. Om nu bloggen är som en tidning så förväntar man ju sig att numren kommer ut i tid och är lika tjocka som de brukar?

    johanna 2017-09-25 15:38:55
    Svara
    • Svar på johannas kommentar.

     En tidning som är gratis för dig då som du prenumererar på antar jag att du jämför med?

     Francesca 2017-10-05 12:04:21 http://vokabularfilm.com
     Svara
    • Svar på johannas kommentar.

     Men Sandra skrev ju inlägget ändå? Trots att hon egentligen inte kanske kände för det. Tycker det är bra att hon som en förebild för många unga tjejer inte är så med i den där måstemåstemåste-hetsen. Ja visst kan man inte skippa arbetsdagar hursom närsom på något jobb, men som sagt, hon skippade ju inte det här inlägget och händer annars inte heller ofta att hon inte gör sitt jobb.

     Maija 2017-09-25 19:58:31 https://haahe.wordpress.com/
     Svara
     • Svar på Maijas kommentar.

      Men gud. Orka bli arg ens! Är ju inte en rättighet att få läsa den här bloggen? Sedan kan jag tänka mig att Sandra lägger ner mer tid på den här bloggen än vad folk med ”vanliga” jobb. All tid hon bara tänker på vad hon ska publicera är ju egentligen arbetstid 😘

      annica 2017-09-27 09:27:31
      Svara
 • Blir galen på detta ”var medveten om dina privilegier” etc. etc etc. i all jävla oändlighet. Varför hjälper det att man är medveten om att man har det bättre ekonomiskt än genomsnittet? Vad hjälper det att man som vit, ung cisperson är medveten om privilegiet att vara det? Vem bestämmer vad som är ett privilegium? Jag har det t.ex. ekonomiskt bra men har en traumatisk och trasig barndom bakom mig, är då alla andra med lyckliga och trygga barndomar privilegierade? När ska vi inse att vi alla är komplexa varelser med olika bagage. Någon har högt IQ, någon lågt, någon är kvinna, någon är man, någon har ett stort socialt kapital, någon annan inte, någon identifierar sig med sitt tilldelade kön, någon annan inte, någon är frisk och någon är sjuk. Vi föds alla olika med olika förutsättningar och oftast har vi en kombination av olika privilegier och svårigheter som gör oss unika.

  Anonym 2017-09-25 14:58:11
  Svara
 • Har en jävla pissig dag utan anledning och började fan gråta av ”Man måste faktiskt inte.”. tack <3

  s 2017-09-25 14:47:16
  Svara
 • Befriande inlägg, dock måste nog faktiskt de flesta av oss ändå för att kunna ha mat på bordet… Vilken lyx för dig att du kan ha det så. Tänker ofta på en intervju med Zara Larsson på Skavlan tror jag att det var där de pratade om privilegier. Där hon i slutet pekade på sig själv och sa något i stil med att se ut så här är också cis (pratade om trans/cis) det ger mig en massa fördelar i livet utan att jag gjort någonting för att förtjäna det. Det ska man vara medveten om. Tyckte det var viktigt och tänkvärt.

  therese 2017-09-25 13:58:10
  Svara
 • Alltså så grym!! Wow, att kunna fånga läsarnas intresse av vad man har gjort under några timmar bara… Så himla fantastisk på att skriva! All cred till dig för att du har den mest pappande bloggen av alla!

  Rebecca 2017-09-25 13:56:40
  Svara
 • Äsch låt ”att göra listan” vara! Ta en prommis i ett nytt kvarter och insup nya miljöer! Kanske kommer inspirationen eller kanske inte. 😀

  Alexa 2017-09-25 13:39:37 http://www.perfectwall.se
  Svara
 • Åh va man önskar att man också hade lyxen att kunna säga ”nej tack” till jobbet på måndagarna för att man inte har lust, känns helt overkligt att nån har det så :'(

  Lisa 2017-09-25 13:34:29
  Svara
 • Vad skönt med en dag helt utan måsten, klart man inte alltid måste göra allt precis likadant som alla andra dagar. Viktigt att komma ihåg ibland. Hoppas att din dag blir fin hur som helst <3

  elin 2017-09-25 13:32:29 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Ju mindre måsten desto mer flödar kreativiteten, upplever jag iallafall! 🙂

  emblas.se 2017-09-25 13:29:01 http://www.emblas.se
  Svara
 • Jag funderar på och drömmer om att jobba 80% i framtiden, just för att kunna ha sådana dagar då jag faktiskt inte måste. För jag har sådana dagar då energin tar slut, då jag inte orkar eller vill prestera, då jag behöver ladda batterierna. Och då vill jag kunna göra det, en dag i veckan, utan enormt dåligt samvete. Googlar en på att jobba deltid så fylls skärmen dock bara med varningar om pensionen och försämrade karriärsmöjligheter.. Fast vadå, egentligen? Ska jag bita ihop och må lite sämre i ett typ fyrtio år långt arbetsliv bara för att sen ha lite mer pengar som pensionär? Nej heller.

  Erica 2017-09-25 13:15:28 http://fikastyle.blogg.se
  Svara
 • Åh älskar dina veckoinlägg och speciellt detta, var mkt välgörande att läsa när en ligger sjuk hemma i sängen…. ”/

  Sofia 2017-09-25 13:13:04
  Svara
 • <3 word girrl! fill your cup! <3

  mia maria 2017-09-25 13:09:44
  Svara
 • Vi alla är olika. Glöm aldrig det. Jag är just nu arbetslös, mår fruktansvärt dåligt av att vara utan rutiner och jag längtar så mycket efter att få gå till ett kontor 9till5. Det är mest kul att vara ledig när man har något att vara ledig ifrån. Jag vill bara jobba :'(

  Johanna 2017-09-25 13:03:58
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Det kommer hända! Jag lovar ❤ jag har pluggat i så många år och har många utbildningar bakom mig och har läst otaliga kurser men jag vet inte hur länge jag var arbetslös men till slut var det min tur! Jag kom in via bemanningsföretag på ett korttidsprojekt men har åtminstone fått in en fot! Jag är 30 och har kämpat som en idiot men nu är det faktiskt min tur. Ge inte upp! Det kommer ordna sig!

   Lisa 2017-09-25 15:25:01
   Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Här är en till i samma sits! Hang in there, det kommer hända för oss också!

   Jess 2017-09-25 13:09:45
   Svara
   • Svar på Jesss kommentar.

    Sandra – puss! Fint att du delar med dig av din dag och dina tankar. Skönt att veta att man inte är ensam.
    Johanna och Jess – ditto! Vill verkligen vara frisk nu. Har varit sjuk i så många år. Längtar också efter jobb, kollegor och tråkig vardag. Hang in there, det kommer bli bra snart!

    emma 2017-09-25 13:26:20
    Svara
 • Det här med modet alltså!! Jag älskar byxor som markerar midjan. Då vill jag ju INTE ha koftor som räcker till knäna! Fattar verkligen inte. 🙁

  Lovisa 2017-09-25 12:52:16
  Svara
 • Brukar försöka tänka så generellt. Att jag inte måste, när det kommer till mycket.. kan få mindre panik annars. Dock så -måste- jag pallra mg fysiskt till jobbet för att ha råd att betala hyran O_o jaja. E glad jag har ett jobb jag står ut med iallafall. Förut hade jag det inte. *positivt tänkande*

  emma 2017-09-25 12:46:32
  Svara
 • Ibland får man en dålig start på dagen. Gick upp sent pga opepp och har gråtit halva förmiddagen. Nu har jag åtminstone fått i mig frukost och tänkte ”ta tag i” den här dagen – men hur? Ibland vet jag inte hur man gör eller vad jag behöver ens. Fint att läsa om hur man kan vända dagen. Brukar även funka att gå ut på balkongen/trädgården/naturen en stund tycker jag! Hur gör ni?

  Milla 2017-09-25 12:39:49
  Svara
 • Vet du, sista delen av det här inlägget kändes som något Murakami hade kunnat skriva. Kanske för att jag just nu läser 1Q84, men språket kändes väldigt likt hans miljöbeskrivningar. En härlig lite sömning med ändå produktiv ton. Mmmm älskar det. Du skriver toppen och på ditt eget vis såklart, men jag älskar när man kan känna igen olika ”toner” i folks språk.

  Miranda 2017-09-25 12:34:05
  Svara
  • Svar på Mirandas kommentar.

   Önskar bara att Murakamis sätt att presentera de kvinnliga karaktärerna – och FLICKOR – var lite mindre gubbigt. Här är en bra illustration ang hans kvinnosyn:

   http://ng.se/blogg/tobias-norstrom/tolv-skal-att-fira-att-haruki-murakami-inte-fick-nobelpriset

   Nja 2017-09-25 22:38:14
   Svara
  • Svar på Mirandas kommentar.

   Förstår vad du menar! Läser också 1Q84 nu, och gillar verkligen det där sättet att att bara sakligt konstatera vissa saker i text 🙂 Så himla spännande just nu, är i mitten av andra boken.. 😀

   Sara 2017-09-25 20:00:49
   Svara
 • Åh ser att Anna här nedan känner likadant som mig. Och du då Sandra. Usch 9-5 är inte ens grej, och inte massa måsten. Men samtidigt är det så man måste leva? Eller? Själv sitter jag och skjuter upp plugg. Kom hem från Paris igår och har tenta på onsdag. Har städat och vattnat alla blommor i min lägenhet. Sitter och drömmer om en byrå jag snart ska måla om från mörkt trä till ljusgrått. Vad tycker ni? Knoppar i ljust trä, mörkgrön marmor, puderrosa porslin eller mörkgrön porslin? 🙂 Inspo från Åhlens bland annat.

  Anna 2017-09-25 12:06:51
  Svara
 • *man måste faktiskt. Om en inte är rik that is.

  sandra 2017-09-25 12:06:35
  Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   Det behöver ju inte handla om jobb dock. Man måste inte alltid hänga med på alla fester, fikor, middagar etc etc. Ibland är det helt ok att säga nej utan att känna sig dålig vad det än gäller. Man behöver inte vara på topp jämt och känna att man ska prestera hela tiden. Det är så jag tolkar inlägget. Ja, Sandra har möjlighet att ibland tänka så om jobb men det betyder inte att hon inte förstår att en del måste jobba. Det finns andra tillfällen och andra områden i livet det går att applicera på.

   Lisa 2017-09-25 14:26:03
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Många som tydligen tog illa vid sig för att Sandra inte ”måste” jobba idag. Nu är det ju så att hon visst måste jobba, precis som alla andra, men har ett mer fritt jobb som gör att hon kan styra över sina tider. Jag har ett vanligt trist kommunjobb, men kan välja att jobba halvdag en måndag om jag vill, även om jag såklart måste jobba igen det sen. Sandra måste också jobba igen det hon missat sen. mailen försvinner inte bara för att hon inte läser dem just idag.

    Jag tolkar för övrigt inlägget på samma sätt som Lisa, att man inte måste prestera, ha tvättstuga, gå på fest osv för att man inte orkar. Ganska befriande att tänka så. Inget att provoceras av.

    Sofia 2017-09-25 14:39:17
    Svara
  • Svar på sandras kommentar.

   lol vilken dryg kommentar

   Madde 2017-09-25 13:21:58
   Svara
   • Svar på Maddes kommentar.

    still true tho.

    Sandra 2017-09-25 13:59:14
    Svara
    • Svar på Sandras kommentar.

     Nej bara drygt

     Jonna 2017-09-25 16:45:08
     Svara
     • Svar på Jonnas kommentar.

      Nej, fullkomligt sant. Rika människor kan välja, fattiga kan det inte. Om du tror något annat är du verklighetsfrånvänd. Sandra är väldigt rik. Dels för att hon jobbat för det och dels för att hennes familj är väldigt rika. Det är väl ingen hemlighet?

      sandra 2017-09-25 23:19:30
      Svara
      • Svar på sandras kommentar.

       det är verkligen ingen hemlighet, men har det slagit dig att vi kanske redan är medvetna om detta? VI VET att pengar krävs för ledighet, vad är din poäng?

       Madde 2017-09-26 01:18:18
       Svara
       • Svar på Maddes kommentar.

        vad är det för konstigt med att påpeka det uppenbara? Det behövs ju, med tanke på hur lite Sandra (likt många andra bloggare) själv reflekterar kring sin privilegierade position

        linn 2017-09-28 06:43:48
        Svara
 • Älskar sånna här inlägg så mycket <333

  Sofia 2017-09-25 12:05:17
  Svara
 • Vilken befriande måndagsuppdatering! Älskar dina inlägg med text enbart Du skriver så bra.

  Elsa 2017-09-25 12:04:25
  Svara
 • Åh fy fasiken vad gött det lät. Precis en sån dag hade jag behövt idag… Bara vara hemma, göra fint, plocka med grejer, hinna med. Istället sitter man på kontor till 17.00 varje dag och orkar aldrig med mer än en sak, dvs antingen vattna blommorna eller lägga ansiktsmask. Varför är det såhär. Dumma värld.

  Anna 2017-09-25 11:55:59
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!