Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

paris för foodisar.

paris för foodisar - elin unnes
Flygbiljett till Paris är bokad!

Även om jag bara åker över några dagar och inte förrän om två månader så kände jag mig omedelbart lättare i kroppen när jag skrev in datumen i kalendern. Det bästa trixet när hjärtat känns lite tyngre än vanligt: ha något att längta till.

paris för foodisar - elin unnes

I fredags fick jag hem den här guideboken och såg det som ett TECKEN. Elin Unnes har tidigare skrivit sjukt fina böcker om växter och odling. Under vinterhalvåret bor hon i Paris och har nu kommit ut med Paris för foodisar. Inga tips om dammiga museum, statyer på gubbar och quirky inredningsbutiker: bara mat, vin och mer mat. : )

paris för foodisar - elin unnes

Beskrivningarna skapade extrem parislängt. Ostron till frukost oui merci.

paris för foodisar - elin unnes

Boken är uppdelad i områden.

paris för foodisar - elin unnes

Förutom tips på saltaste ostronen, bästa råbiffen och rökigaste sunkbarerna finns även handfast Parisvägledning, som var man köper cigg, hur man bäst beställer vin utan att få en miljon följdfrågor, att det inte är farligt att gå vilse för det gör alla i Paris ändå. Och sånt.

Praktiskt exempelvis för mig som kan säga cirka 4 ord på franska eh. Mycket vanligt i mitt liv är att nya bekantskaper jag träffar tror jag att jag talar flytande franska. Älskar ogenerat att jag utstrålar denna fransktalade aura 😌 Men tyvärr världssämst.

paris för foodisar - elin unnes

Dagens boktips. Och julklappstips för den delen också.

Finns här och här.

🇫🇷

Mer om Paris:
När jag bodde i Paris en vår.
Min Parisguide.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Åååh, Parislängtet när du lägger upp ett uppslag om pyttelilla men stökperfekta Baron Rouge på Marché d’Aligre! Ägs av en av mina Paris-vänner och jag har firat otaliga födelsedagar där..

  M 2017-10-13 09:25:43
  Svara
 • Sitter och läser om Harvey Weinstein och hur han utnyttjat kvinnor sexuellt i 30 år genom sin maktposition i filmbranschen. Får mig att tänka tillbaka på när jag som 20 åring gick till läkaren för en undersökning av halsen och den läkaren gned sitt skrev mot mina knän och fortsatte när jag sa till, kände mig så förnedrad och skämdes och när jag försökte anmäla till patientnämnden så avrådde dem då jag ville vara anonym, som att det var något jag hittat på. Eller när jag i gymnasiet blev tafsad på av en manlig vikarierande lärare som tidigare bett mig att stanna kvar efter lektionen för att ge mig beröm för en artikel jag skrivit, naiv som jag var kändes som att jag var skyldig honom något efter att han gett mig beröm. Det varvinte form flera år senare som jag insåg hur förnedrade och sjuk hela händelsen var. Sandra, kan du inte ta upp dessa frågor? För jag vet att det finns så många andra tjejer där ute som har blivit sexuellt antastade och som fortfarande bär på skammen, men som måste få höra att det inte var deras fel, att de inte är skyldiga män något. Snälla, tycker det är så viktigt

  gullan 2017-10-10 23:34:50
  Svara
 • Hej Sandra, konstigt att du inte kan franska egentligen, för du ser verkligen fransk ut. Kollade på nätet förut om den franska kvinnan (allmänt sett), kläder hon ofta väljer, färger hon har, hur hon sminkar sig, klipper sig osv. Och då tänkte jag faktiskt på dig. Du verkar ha det naturligt i generna. Kanske från tidigare liv 😉

  Nina 2017-10-10 20:14:53
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Men va? Sandra ser väl inte alls fransk ut? Fransyskor har ju (urtypen alltså), platta skor, ofixat hår (inget fön), otajta kläder, är rätt påklädda liksom.

   Caroline 2017-10-11 00:34:56
   Svara
   • Svar på Carolines kommentar.

    Ha ha, ja det stämmer förstås, men om de skulle klä upp sig lite mer (istället för ner sig) så skulle de nog se ut som Sandra, tänker jag. Är ingen expert, bara en feeling… 🙂

    Nina 2017-10-12 23:07:52
    Svara
 • Hej! Köpte nyss hem denna guidebok: https://book.messynessychic.com
  Har följt messy messy i flera år, och det är lätt den bästa guideboken ever, den är mer som en saga där hon dedikerat varje kapitel åt en bloggläsare som mailat henne o frågat om tips, en bohem, en filmälskare, osv. Sen skriver hon ett helt kapitel med tips åt just den läsaren. Mycket bra!
  /Hanna

  Hanna 2017-10-10 16:15:49 http://www.hannaedghill.se
  Svara
 • Mat är hela anledningen till att vi åker så ofta till Paris haha!! Älskar fransk löksoppa, stek och pommes och croque monsieur.. Mums!

  Missj 2017-10-10 13:02:25 http://Nouw.com/missj
  Svara
 • Åh, vill också ha något sådant att längta till!

  Josefine 2017-10-10 11:09:53 https://daystyle.se/
  Svara
 • Den hade jag behövt förra året. Var i Paris men blev så besviken på deras mat, smaklös, tråkig och galet dyr! Och då testade jag ändå en hel del ställen i olika prisklasser.

  Decdia 2017-10-10 09:47:06
  Svara
 • hej sandra! kanske är denna fråga för tidigt ute, meeeeen: jag ska fira JUL men min nyfunna kille och hans familj och är så sjuuukt nervig?!? vad ger man liksom? förväntas ju kanske inte ge personliga klappar till varje familjemedlem men något vill man väl ge?

  kan inte du göra något inlägg med julklappstips, kanske till partners men även lite sådär familjevänliga?

  tack alltid!!

  klara 2017-10-10 08:56:34
  Svara
 • hoppas du har det asbäst i paris <33

  annamariaa 2017-10-10 08:37:10 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Mys!! Helt rätt. Jag har gjort exakt samma sak, åker till Paris i tre dagar när jag fyller år nu i vinter. Älskar när folk tror att en är fransk när man är i Paris – lever fortfarande på minnet av när en fransyska frågade mig nåt och jag stammade fram att jag inte förstod franska. Hon log, jag log och livet blev komplett 😍

  Ami 2017-10-10 08:33:12
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!