Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

frågor och svar om läsning, bildletande till bloggen och att ta tillbaka sitt hem. med mera.

st. barths
En sak jag undrar över; Sandra, hur sjutton hittar man motivation till att läsa böcker när internet är oändligt? Vill så gärna läsa en massa böcker men blir alltid uttråkad pga kommer på serier jag vill kolla på, musik jag vill lyssna på och Pinterest-drömma typ. Läste jättemycket förut men i och med smartphone-eran kan jag inte hålla fokus, är så van att kunna flippa mellan olika saker hela tiden.. KRAM <3

Hej! Ibland är man ju inte i en läsningsperiod och då kanske det helt enkelt inte är mer med det? Man behöver inte läsa jämt. Känns det stressande kanske man inte ska göra det. Jag är som du, fastnar i slukhålet internet om kvällarna. Och att kolla på serier, pinna på Pinterest och lyssna på musik tycker jag ändå låter rätt underbart?
Mitt bokläsande har jag istället justerat om till dagtid. Nu är ju jag frilans och kan ta bokläsarpauser mitt på dagen, men när jag jobbade på reklambyrå brukade jag läsa på luncher och när jag promenerade till jobbet. Ta en fikapaus in i en bok vetja om du kan. Eller lyssna på en ljudbok under en promenix! Eller läs en lördagseftermiddag. Hur som, man behöver verkligen inte läsa böcker om man känner sig omotiverad. Tycker det där brukar gå i vågor. kram.

Sandra, hur gör man när man gjort kompisslut med en vän som betett sig sårande utan att be om ursäkt, och man saknar den här personen så mycket för att när man gjorde saker tillsammans så var man så lycklig och hade så roligt?

Varför ska du hänga med en person som betett sig sårande och vägrar be om ursäkt? Högst ovärt. Det ni hade var säkert superfint och finns ju kvar i ditt minne, men människor som inte kan se situationer utifrån sina egna handlingar ska man inte samla på, de snor bara energi. Finns så bra personer därute, ha dom nära istället. puss.

friday.
Jag har en helt annan grej jag skulle vilja veta: huuur lång tid tar processen att välja bilder till ett blogginlägg för dig? Jag kan tycka det är något som tar såå mycket tid och undrar kanske därför om det 1. tar så lång tid för alla? eller 2. om du kanske har några bra och effektiva tips? Till exempel HUR valde du ut dessa tjusiga bilder? Eller till andra inlägg som inte berättar om det du just fotat liksom utan mer generella inlägg som behöver fina bilder. Om du fattar hur jag menar…

Hej! Ja, det tar ju tid att välja bilder. Oproportionerligt mycket tid med tanke på hur lite de som läser bryr sig kan jag tänka mig hehe. Men! Jag har ju också gjort ett system för mig själv för att effektisera bildletandet. Jag laddar upp alla mina bilder via flickr där jag har ett mappsystem. Bilder arkiveras i månader, resor, kläder, mat etc. Då kan jag snabbt gå in där och hitta det jag söker. Då går det lite snabbare i alla fall : ) Ett inlägg om hur jag organiserar mina bilder finns här.

ooo , snacka om fin matta Mira hade i den nya lägenheten?? Vet du sandra var den är ifrån? Eller någon annan som känner igen den.

Dusty Deco hälsar mira!

home.
Hej!
Jag slogs av en tanke när jag tittade på dessa bilder och behöver själv lite råd. Självklart behöver du inte svara om du tycker det är för närgånget. Jag vet att du ändrade om en hel del i din lägenhet efter ert uppbrott och undrar om du känner att du lyckats få lägenheten till din ”egen” nu? Jag vet att det är din lägenhet, men han bodde ju ändå där med dig i ett par år och det måste ha satt sitt spår? Tänker du någonsin på alla nätter ni sovit bredvid varandra i ditt sovrum? Hur många gånger du har sett honom naken i din dusch? Hur raderar man det där i så fall? Är själv i en liknande situation. Blir det bättre när man är helt över honom?
Puss och kram, du är bäst! Har följt din blogg sen du gick på Berghs!

Hej och puss! Svaret på denna fråga kortfattat är: det tog tid, terapi, att stå ut och till sist kom jag över honom och samma dag försvann även hans spöke från lägenheten.
Vilket jag verkligen inte trodde. Gick ju i tankarna att sälja lägenheten först.
Men det hjälpte absolut att göra om: att byta ut saker, flytta runt på tavlor och måla om. Att lägenheten ändrade skepnad.
Men framförallt hjälpte tiden som gick.
Jag hamnar vid gamla foton på honom ibland när jag letar bilder till blogginlägg. Där står han och lagar mat i mitt kök, eller ligger i sängen och spelar något dataspel, eller garvar med nån av mina polare i mitt vardagsrum. Jag tittar på dom och kan knappt förstå att dom hänt. Har jag varit med om det där?
Och den känslan är ju inte heller helt jättemysig, men den är i alla fall bättre än sorgen. Så ja, det blir bättre när man är över någon. Till och med bra. Lägenheten var ju ändå mest min : ) Puss.

Hjälp! Har träffat en kille från tinder två gånger, båda gångerna på bar och typ druckit ett par öl och snackat såå bra samtal. Verkligen sån kemi och allt bara flyter. Sen har vi kramats hejdå och typ hållit handen i en sekund när vi slutar kramas. That’s it. Jag blir sjukt nervös i hans sällskap och vågar inte ta initiativ till något mer, inte ens fråga efter hans nummer!!!! Vad gör jag?? Är så intresserad av honom, och vill råhångla typ haha.
Är det konstigt att varit på två dejter utan att ens pussats?
Hur gör man för att få det hela lite mer intimt typ??
Hjälp!!!

Hej! Först och främst: va kul med kemi och bra snack <3 Bästa kombon! Det låter lite som att ni båda är nervösa tycker jag. Det är btw inte konstigt att gått på två dejter utan att ha hånglat. Been there done that jag med.
Är man nervös och blyg kan ju chatt vara enklare om man vill röra sig ur dejtingappen. Man kan tacka för senast och säga att man gärna ses igen, och när hen svarat kan man ju byta till fb eller sms genom ett svepskäl. Jag tycker Tinderappen brukar bugga som fan! Så det kan man ju säga.
Min Tinder buggar, kan vi inte byta till messenger?” typ. Lätt som en plätt så är ni ute ur appen hehe.
Nästa gång ni ses måste man på något sätt visa att man vill hångla iaf, om man inte själv vågar hångla upp. Bar är ju bra miljö för att det är trångt och man blir ju lite modigare efter en öl eller två.
Saker man kan göra för att hångelunderlätta: inte sätta sig mittemot utan sätta sig bredvid, lägga handen en kort stund på hans lår när man säger något, luta sig fram mot honom när man skrattar (killar älskar tjejer med hår som luktar gott…), vidröra hans midja när man beställer öl i baren, hamna lite ännu närmare när man kommer tillbaka från ett toalettbesök, återknyta till något man pratade om senast och säga att man tyckte det var smart/roligt/fint, inte väja med blicken när han tittar på dig, samt titta mycket på hans mun. Ett ganska säkert tips är att om han tittar på din mun ofta vill han kyssa dig också. Hejar på er hursom! Kommer gå bra!

❤️

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • ÄLSKAR dina kärlekstips, så himla fina och peppiga

  Sofia 2017-10-17 20:14:53
  Svara
 • Försökte hitta ett passande inlägg att kommentera men hittade det inte så nu blir det här.

  Har läst din blogg så mycket de senaste 3-4 månaderna, de månader jag blev ensam då mannen i mitt liv gjorde slut med mig. Jävlar vad det har hjälpt att läsa. Texter från dig och kommentarer från främmande människor. För två veckor sedan kände jag mig nästan hel igen. Jag kände mig glad igen. Jag hade roligt på riktigt igen. För en vecka sedan hörde han av sig med ett långt sms. För två dagar sedan sov vi i samma säng. Jag känner mig pirrig och glad. Vad det slutar i får vi se med vad jag vill är att det ska vara vi.

  Tack alla okända och kända som ändå gjorde att jag hittade tillbaka till mig själv och att det inte var osäkerhet som gjorde att jag valde att ta tillbaka honom, utan att det var för att jag fortsatt tror på oss.

  Amanda 2017-10-17 14:36:55
  Svara
 • Jojo, det här med nära vänner och när det blir fel. Ofta tolkar man något olika – – bägge upplever sig kränkta och om man inte verkligen pratar igenom det är risken stor att man bryter vänskapen. Idag verkar vänskap vara något man kan byta ut ungefär som man byter hårfärg. Men jag lovar att de nya vännerna som man samlar på sig inte är lika riktiga och sanna som de som kastats på soptippen på grund av någon upplevd kränkning. Djupet kommer inte finnas där. Men om man vill glömma sitt tidigare jag kan det väl vara en väg, dock ytlig och lögnaktig. Har haft ett par vänner som bröt med mig därför att jag inte passade in i den låtsasframgångsrika nya livstilen.

  Doktodoktor 2017-10-16 17:13:57
  Svara
 • så fina bilder, jag älskar ditt kök, vill med ha det så

  victor 2017-10-15 18:33:35 http://nouw.com/98v0
  Svara
 • Hej! Skulle Sandra eller någon annan kunna publicera det här i 925-gruppen? Vore jättegulligt i så fall. Skulle gärna vilja vara anonym nämligen.

  Undrar om någon har gått i terapi eller liknande för otrygg anknytning? Vet ni om det finns någon terapeut/psykolog – helst i Skåne – som har koll på det här med anknytningsteori? De terapeuter jag träffat än så länge har inte riktigt verkat förstå varför jag lägger så stor vikt vid mina vänskapsproblem eller varför jag har problem med relationer överhuvudtaget. Känner att jag aldrig riktigt får mina vänskapsrelationer att fungera…

  E 2017-10-15 13:10:14
  Svara
 • Sandra, hade inte du ett blogginlägg om roliga festliga lekar? Eller minns jag helt fel. Hittar ej.

  Linna 2017-10-15 10:25:54
  Svara
 • Hej Sandra!
  Följt dig bra länge, min lilla ”egenstund” att gå in & läsa din, Elsas B & Ebba v S blogg 😉 Har en fråga till ”frågor & svar”. Jag är troende kristen och går mestadels till frikyrkor & har under hela mitt liv omgivit mig mycket kring icke troende nära vänner (& troende såklart). Har ju förstått att du själv inte är troende…? Men vad har du för erfarenhet själv kring kyrka, tro och frikyrklighet? Du skriver ju mycket om dina vänner & är nyfiken på om du har, eller haft, någon i din vänskapskrets som är troende kristen? Ha det gott!! Sofie

  Sofie 2017-10-15 09:17:07
  Svara
 • ÅH känner igen mig SÅ med hånglet. Var nyss i en liknande situation, löste det såhär: När han frågade på sms vad vi skulle hitta på svarade jag bara ”vi kan ta en öl och så kan vi hångla”. Det är ingen som inte blir glad av ett sådant förslag.

  hångelfixarn 2017-10-15 00:19:08
  Svara
 • Önskar verkligen att jag hade din bokläsarförmåga! <3
  Men jag har nog tyvärr blivit pluggskadad for life… :0

  emblas.se 2017-10-14 21:39:32 http://www.emblas.se
  Svara
  • Svar på emblas.ses kommentar.

   Vad innebär pluggskadad? Innebär det att man har läst mycket böcker på uni? Jag har nämligen hört en del säga att de inte vill läsa pga. läser så mycket böcker i skolan när de pluggar. För mig, var det nästan så att jag läste mer, pga. hade ”läskondisen” uppe redan och det gick således lätt att komma in i längre skönlitterära texter.

   Jonna 2017-10-15 08:22:19
   Svara
   • Svar på Jonnas kommentar.

    För mig innebär ”pluggskadad” (vilket jag känner mig) att jag får svårt att fokusera om jag försöker läsa för enbart nöjes skull. Känner hela tiden stressen av att jag iställe borde/skulle kunna läsa kurslitteratur, artiklar för djupdykning, söka och läsa artiklar/facklitteratur för uppsatser och uppgifter osv. Kan liksom inte komma till ro längre i att mysa mig in i en bok, dras med i en annan värld. Läser också väldigt analytiskt som pluggläsning kräver, istället för att bara njuta av orden/berättelsen som läsning för nöje ”kräver”.

    Madeleine 2017-10-16 01:33:09
    Svara
 • gud blir ofta så hångelsugen av att hänga på din blogg <3 men har verkligen INGEN i mitt liv att hångla med just nu </3

  ebba 2017-10-14 20:05:08
  Svara
 • Men gud, sista svaret! Du är så jävla fin och bra!!!!

  Linn 2017-10-14 18:03:16
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har letat efter amplar till min lägenhet i vad som känns som en evighet, utan resultat. Så ser jag dina nu och bara gaah vilka fina!! Har försökt söka på bloggen efter vart du kan ha köpt dem, men är ju då bevisligen inte världens bästa på att hitta saker, så testar att fråga istället: Har du någon aning om varifrån du köpt amplarna som du har i ditt kök? Sjukt fina! 🙂 Och TACK för denna inspirationsrika, smarta och generösa plats, du är guld värd!

  Rebecka 2017-10-14 17:48:58
  Svara
 • OT men såg just den här rosa drömjackan och tänkte att du säkert skulle gilla den
  https://www.zalando.se/armani-exchange-bomberjacka-blossom-arc21g000-j11.html

  Jeanette 2017-10-14 17:30:37
  Svara
 • Jag har också svårt att koncentrera mig på läsningen samtidigt som jag vet att jag älskar att läsa när jag väl gör det, så jag brukar bestämma en kortare tid, typ ”nu ska jag bara läsa i 15 minuter och sen får jag kolla mobilen”. Sen när 15 minuter gått har jag oftast kommit in i handlingen och då blir 15 minuter lätt 30 eller 40 🙂 Jag tror att det handlar om att ge sig själv chansen att dyka in i boken, att hitta lugnet. Lycka till!

  Rebecka 2017-10-14 13:31:19
  Svara
 • sandra!! älskar att du är så bra på att ge HANDFASTA tips med killar som man vil hångla med!!! det låter så bra. måste prova genast!

  sanna 2017-10-14 12:36:56
  Svara
 • angående att läsa: det går absolut i perioder och man ”måste” inte läsa för att vara en bra och smart person osv osv.
  Men om man som jag känner att man mår bättre av att läsa än att scrolla mobilen är mitt tips att börja enkelt om man kommit ur sitt läsflow. när jag inte läst på ett tag men vill söker jag rätt på böcker andra sagt är spännande, bladvändare osv. och böcker med korta kapitel. sen plöjer jag en sådan genom att tex läsa sista timmarna innan läggdags istället för teveserier/mobil. då har jag redan kommit in i läsvanan och börjar läsa tyngre böcker, mer språkdrivna böcker (som jag alltid älskat).
  vad som helst som hänför en litegrann, påminner en om det härliga att sjunka ned i en läsupplevelse liksom.

  Ulrika 2017-10-14 11:27:52 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ulrikas kommentar.

   Exakt mitt tips också! Jag kan rekommendera Störst av allt av Malin Giolito Persson, om någon råkat ha missat den. Riktigt lätt att komma in med och man jobbar upp ”läskondisen” snabbt. Sen är det för övrigt en bra bok också, så väl värt att läsa 🙂

   Jonna 2017-10-15 08:25:08
   Svara
 • Tycker ditt svar gällande kompisen som inte bett om ursäkt var så bra :). Man ska inte hänga kvar med såna vänner. Vänner är viktiga absolut men vänskap ska vara fint och inte ge dåliga känslor för någon. Hen som skrev kommer garanterat få många fina och bättre vänner :).

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-10-14 11:11:34 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • wow! såå bra svar! Veldig bra svar ang venner…. skulle gjerne fått det svaret før, for som du sier, klarer de ikke se situasjonen fra en annens vinkel, er det bedre å finne noen andre venner! ❤️ hardt, men veldig sant!

  synne 2017-10-14 10:08:30
  Svara
 • Ang. Tinder: är lika feg och var i samma sits, så efter tredje dejten skrev jag helt enkelt ”hoppas man får en puss nästa gång”. Då la jag bollen hos honom men han visste att jag ville = han hånglade upp mig direkt när vi sågs nästa gång. Win!

  L 2017-10-14 09:51:11
  Svara
 • Asså det sista svaret <3
  Så jävla fint!!!

  Jessi 2017-10-14 09:14:53
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!