sex fredagssaker.

Glad fredagseftermiddag!
Läsnivån på min blogg är oftast allra lägst under fredagseftermiddagar, vilket känns så fint på något sätt? Att ni också känner fredagspeppen, att ni har bättre saker för er. Jag med!

Eller snart i alla fall. Ska fira Jenny ikväll som fyller år. Har lösögonfransar och ett nytt rouge.

Minus är att jag vaknade 05.30 för att finlandsfärjorna tutade så högt på grund av dimman. Satte på mig allt smink jag hittade vilket mer resulterade i att jag ser ännu tröttare ut. Men snart går solen ner! Då är alla snygga!!

Här kommer lite länkar till andra platser:

Jag tipsar i DN om fem favoritplatser i Stockholm i en artikel om alternativa guider genom tre Stockholmsprofiler. Ganska classic tips trots det..men ändå. Hittas här!


Julia har köpt nya pallar och jag är kär i dom och måste också äga hopfällbara pallar i bambu nu.

Den här klänningen från Zara är så sjukt fin?! Ska jag äga den? Kommer jag liksom använda den? Det kommer jag väl?

Löfbergs skickade mig en video som dom gjort från kaffe-eventet. Fin! Kolla för godissug.

Såg att jag hade drygt hundra följare kvar till 20 000 följare på Bloglovin! Följ mig! Göreba.
Och skaffa bloglovin om du inte har, bästa bloggverktyget för att ha koll på alla nya uppdateringar och inlägg.


Om jag inte får äta en vongole innan helgen är över så kommer helgen inte gillas. Hittade ett recept på vongole med saffran, dör vad gott? Tyvärr är receptet på italienska (eller win pga motherland of all pastas) men man kan ju typ fatta hur man gör. I veckan blir det banne mig en version av detta recept. Ska blogga det till er.

 

HEJDÅ HÖRS IMORGON

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • Vongole med saffran ser väldigt gott ut! Google translate bör ju kunna hjälpa en om man inte fattar vad receptet säger (A)

    Patrik at BrassAndGold 2017-10-23 15:31:38 http://brassandgold.com
    Svara
  • Nej, tror inte du kommer klä alls i den klänningen faktiskt. ?

    s 2017-10-21 14:05:02
    Svara
  • Hej!
    Vill du att jag ska översätta receptet till dig? Jag hjälper gärna till – mer vongole med saffran åt folket! <3

    Citroncest matblogg 2017-10-21 08:48:34 http://citroncest.blogg.se
    Svara
  • Du menar 06:30?

    Anna 2017-10-20 19:46:45
    Svara
  • Köp klänningen :). Det är klart du kommer att använda den 🙂

    ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-10-20 17:10:51 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Jag följer givetvis redan dig . Ska du ha ett 20.000-kalas sedan? 😀

    Jag älskar pallarna, vill också köpa sådana!

    Ljuva Julia 2017-10-20 16:44:40 http://ljuvajulia.se
    Svara
  • Har egentligen bojkottat DN men nu blir det undantag eftersom du är grym!!<3

    emblas.se 2017-10-20 16:37:03 http://www.emblas.se
    Svara
  • sån fredags feeling!! tycker helt klart att du ska skaffa den klänningen från Zara, asso så snygg!

    victor 2017-10-20 16:34:03 http://nouw.com/98v0
    Svara
  • Önskar verkligen att jag hade nåt vettigt för mig. Men jag sitter ensam med min hund i vanlig ordning och dricker vin 🙁 alla är så upptagna och pariga på fredagar…

    Emma 2017-10-20 16:22:31
    Svara
  • Men gulle du! Jag är också kär i mina pallar. Och i fredagar och i saffransvongole. <3

    Julia 2017-10-20 15:22:18 http://prick.blogg.se
    Svara
  • Din blogg är tveklöst den bästa, mysigaste, mest varierande! Jäkla proffs <3

    Milla 2017-10-20 14:27:40
    Svara
  • Man är ju Italien-skadad men fick ryck och översatte receptet till dig!

    Mvh
    Bor i Italien sedan 6 år

    Ingridienser för 4 personer
    1 Kg vongole veraci
    400 g circa spaghetti n. 5
    15 körsbärstomater
    Persilja “q.b.” betyder quanto basta “så mycket så att det räcker”, deras version på lagom
    2 vitlöksklyftor
    Ett halt glas torrt vitt vin av god kvalitet
    1 påse saffran i pulver
    Lagom med olivolja
    Salt
    Pepper eller chili

    Tillvägagångssätt
    Först och främst, lägg musslorna i blöt för att bli av med sand. Följ instruktionerna som beskrivs här: qui (pallar ej översätta denna sorry…). När musslorna är rena är det dags att få musslorna att öppna sig i stekpanna: två skedar olja, vitlöksklyftan, finhackad persilja och genom att tillsätta vin när pannan är varm så att alkoholen i vinet avdunstar på direkten. Täck pannan med ett lock och tillaga tills musslorna öppnar sig. Släng de som inte öppnar sig!

    Överför musslorna till en skål, ta bort snäckskal på vissa och behåll på vissa (det är dekorativt). Filtrera den vätska som blev över av att tillaga musslorna, det kan finnas sand. Ta en ny panna, lägg till vitlök och lite olja och stek aktivt (rör på pannan) körsbärstomaterna (delade på hälften) med hög värme. Lägg till vätskan från när du tillagade musslorna. Lägg till salt om det behövs. Koka spaghetti, mycket al dente. För över den kokta spaghettin i pannan med resten, rör runt och tillaga på värme några minuter så spaghettin blir klar och så att såsen tränger in och ger smak. Lägg till musslorna, saffran, peppar eller chili och persilja. Serveras med liten stråle olivolja. buon appetito!

    Maria 2017-10-20 14:25:25
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!