Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

min uniform.

-

Kläder man känner sig trygg i. Som man har på den där viktiga arbetsintervjun eller på den nervösa första dejten. Som man sätter på sig när man känner sig lite sjuk och när man känner sig lite pepp.
Ni vet.
De kläderna!

Det här är mina sådana kläder.

-

Kortad omlottkjol från American Apparel som gick ur produktion för kanske fem år sedan? Är inne på min fjärde (köpt av bloggläsare). Har burit denna kjol och dess döda ättlingar i snart tio år.

Jag vet inte hur många gånger jag har fått klippa av lösa trådar, sy in fållar, strykt över fläckar som inte gått bort i tvätten med svart tusch och fixat en knapp. Kjolen har varit med om allt jag varit med om.

Det är ju sjukt egentligen?!
Vad håller jag på med

-

Croppad collegetröja från Asos. Har den i grått, mörkblått, vitt och rött. Åker på minst en gång i veckan. Passar perfekt i längd till kjolen.

Och så scarf på det. Vore jag en barbiedocka hade hon haft en liten scarf runt halsen. Just nu paisleymönstrade allra mest. Scarfs ger mig lite samma känsla som hörlurar, att man är skyddad och att man inte kan kommas åt.

Kanske är hela idén med en uniform just det. Att inget farligt kan hända så länge man har sin favoritkjol, sin favorittröja, sin favoritscarf och sina favoritsneakers.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Min uniform består av valfritt plagg från sambon eller tröjan jag fått ärva av bästis. Ingenting slår att känna deras närhet när det behövs. Varesig det är pepp, stöd eller skydd jag behöver.

  Anna 2017-10-25 09:03:04
  Svara
 • Du borde sy upp en kjol så slipper du bli utan, utan kan då bara kopiera upp den om o om igen. Det skulle jag gjort, kan väl inte bli så dyrt när du anv den så ofta? 😉

  Sandra 2017-10-24 22:57:37
  Svara
 • Jag har ett sånt linne. Köpt på HM 2004, helt galet att jag använder det fortfarande men det är lika fint än :-p

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-10-24 21:36:02 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Jag är helt heartbroken och mitt hjärta är absolut i tusen bitar och så, så en kompis tipsade om din blogg för att du är så ärlig och äkta i det du skriver. Och ja, egentligen vill jag bara att du ska veta att du hjälper mig att komma vidare, steg för steg. So thank you kramis

  Hanna 2017-10-24 21:21:52
  Svara
 • gu va ditt hår växer <3

  Daniella 2017-10-24 21:14:11 http://daniellachanelle.com/
  Svara
 • Sandra vad är det för läppstift? Så himla fint!

  EE 2017-10-24 19:37:48
  Svara
 • Älskar croppade tröjor, men vad 17 har man under så man inte fryser ihjäl under vinteren? Dör av kyla om jag får en glippa mellan kjol och tröja. Skulle vara kul at höra om dina tips & tricks för at klä sig snyggt men varmt nu när det blir istid!

  jonna 2017-10-24 12:59:21
  Svara
 • Du är SÅ snygg i håret! Jag dör.

  Malin 2017-10-24 11:44:28
  Svara
 • Asos är extremt bra att handskas med!

  hemlighetenbakomkaffe 2017-10-24 11:23:24 http://www.kaffenytt.se
  Svara
 • Har ett par svarta byxor från Me&I som ser ut som assnygga svarta jeans men är mjukisbrallor och sååå sköna. Dem kan jag göra vad som helst i, helt oövervinnerlig!

  Åsa 2017-10-24 11:12:57
  Svara
 • Tvättade precis min varma svarta vinterjacka. Den är så skön och har mest kjol så den gör mej både varmare och lugn för jag trivs så bra i den.

  Maria 2017-10-24 11:03:32
  Svara
 • Jag försöker se hela min garderob som just en ”uniform”, att jag känner mig trygg och fin i alla plagg jag äger. Garderoben blir då ganska minimalistisk, men det trivs jag med 🙂

  Fröken Minimalist 2017-10-24 10:41:55 http://frokenminimalist.blogspot.se
  Svara
 • Nåt helt annat: Minns att du skrev förut att du har en girl crush i Caroline Ferrada Noli, har du hört att hon nämner dig i senaste En varg söker sin pod??

  N 2017-10-24 10:32:28
  Svara
 • Undrar om inte jag har en sådan kjol nerpackad i ngn låda i källaren. Helt för kort för mig (174) så skulle nog kunna sitta fint på dig. Ska def kolla upp när jag har tid! Då är den din isf!

  R 2017-10-24 09:40:07
  Svara
 • Sådär kan jag också känna. Att om jag har de kläder jag känner mig allra finast och som mest bekväm i så kan inget komma åt mig den dagen. Fast det beror nog mest på självförtroendet som följer med 🙂

  Hoppas att du får en fin dag i de kläder du nu än har på dig. Själv kör jag Hugh Hefner-stil med morgonrock och sjal här i min sjukstuga.

  Christine's Stories 2017-10-24 09:29:53 http://finest.se/christinestories
  Svara
 • finaste uniformen <3 måste kolla om asos fortfarande säljer den croppade collegetröjan, den ser ju helt perfekt ut!

  elsa 2017-10-24 09:21:48
  Svara
 • Jag har fått tipset att en ska ha på sig bekväma kläder som en känner sig snygg i när en uppträder (typ snackar inför publik), tycker det är ett bra tips! 🙂

  Michaela / Kugge 2017-10-24 09:04:38 http://www.michaela.fi
  Svara
 • Sandra! Drömde inatt att jag träffade dig på en fest och fangirlade totalt. Jag har läst din blogg i flera år och har fått så mycket av det. Det mest konkreta är hur att komma över ett ex när han dumpade mig, men också så mycket om livet! Och kärleken! Killar och vänskap. Tänkte att du i verkligheten skulle få reda på det ❤ Önskar dig och alla andra som läser en toppendag! 😊

  Fanny 2017-10-24 09:02:32
  Svara
 • Du är fin. Har förresten ett litet rop på hjälp till både dig Sandra och dina kloka läsare. Kanske har någon upplevt något liknande? Eller kan berätta om att det inte är så farligt på ”andra (ensamma) sidan”?
  Jag håller på att koka över av känslor eftersom jag inte vet hur jag ska hantera situationen jag befinner mig i. Jag har varit tillsammans med min kille i 6 år och vi har bott ihop de senaste 4 åren. Vi äger en lägenhet tillsammans. Det är hans första relation och han lägger sin själ, sitt allt i detta och ser tydligt en framtid med giftermål, barn, hus, allt. Men det gör inte jag. Jag är jätteförvirrad. Har de senaste två åren känt att jag behöver vara själv, äga mitt eget liv, göra allt jag vill utan att behöva ta hänsyn till ”det är inte ok i en relation”. Har tex aldrig haft ett eget boende (alltid bott ihop med vänner/pojkvänner). Samtidigt är jag otroligt rädd för att göra ett misstag och välja bort allt det fina vi har ihop och som vi byggt upp. Hur gör man i en sådan situation? Det känns som pest eller kolera – antingen kommer han tillbringa sina bästa år i livet med någon som inte går in i relationen helhjärtat, eller så tar jag beslutet om att vi ska flytta isär och går miste om någon som kan vara den bästa personen jag träffat. 🙁

  Lovely loser 2017-10-24 09:01:45
  Svara
  • Svar på Lovely losers kommentar.

   Är i nästan exakt samma situation. Gjorde slut förra veckan, det är så hemskt och sorgligt. Samtidigt, stolt att jag vågade och lite nervös över att lära känna mig själv igen. Det finns inget lätt svar. Men jag vet hur svårt det är att ignorera känslan i bröstet. Oftast finns den där av en anledning. Puss och kram det blir bra <3

   Kajsa 2017-10-24 19:58:21
   Svara
  • Svar på Lovely losers kommentar.

   Nu vet jag ju inte hur ditt liv ser ut eller så, men det kanske vore något att åka ut och resa själv utan din partner? Min sambo har haft möjligheten att en gång per år kunna åka bort i flera veckor och vandra upp för höga berg och jag tycker det är sååååå skönt att få komma ifrån varandra. På grund av obefintlig täckning på många ställen så kan vi inte heller smsa men det är faktiskt ganska skönt att bara ha sig själv i tanken i några dagar. Jag brukar också åka till min mammas lantställe ensam eftersom det är det bästa jag vet och på det sättet får hitta på något själv utan honom.
   Så det är väl mitt tips, att vara ifrån varandra lite och se hur det känns – och upplev något nytt utan sambon. Bara för att man är ihop och bor ihop måste man inte göra allt tillsammans. Puss å kram

   Louise 2017-10-24 12:27:13
   Svara
  • Svar på Lovely losers kommentar.

   Är i samma sits ungefär. Så svårt.. Älskar att vara med hen, men känner också att jag vill prova något nytt i livet. Man kanske blir bitter sedan om man inte testat att vara själv, börja på nytt och alltid kommer undra hur det skulle varit? Å andra sidan kanske man ångrar sig för att man bara kastar bort något bra, det är ju faktiskt svårt att hitta någon man trivs med som känner likadant.

   Ella 2017-10-24 11:17:56
   Svara
 • Diggar att monsteran photobombar 👌

  Frida 2017-10-24 07:28:12
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!