ni som tonåringar och ni nu. del 2.

Jag frågade ju då i 925-gruppen om bilder på er som tonåringar och det är kanske den gulligaste tråden som hänt internet och idag tycker jag vi kollar på ett gäng till!

Puss alla för att ni har varit så fina och tonåriga

Del 1 här.


Sara-Karolina:
En osäker 16-årig fjortisperson 2011, vars viktigaste ägodelar var proffs rosa hårspray och en sliten plattång. Som 2017 kanske fortfarande är osäker men ändå har hittat sig själv, och inte är beroende av plattänger och hårspray.


Julia:
Sommaren jag fyllde 15, rockade konstigt smink, duckface & en missfärgning som egentligen skulle blivit mycket blekare för att kunna färgas lila men som jag aldrig orkade ta tag i.
25 år gammal & gör inte lika mycket kors & prickar runt ögonen längre! Men har fortfarande orangefärgat hår.


Emma:
Emma (jag till vänster) 2010. 17 år på upcon med bästisen (till höger).
Tusen lager dream matte mousse foundation och aldrig utan eyeliner. Alltså jag är en av de få som hade det nice under min tonårstid med massa vänner, bra skolgång, stöttande lärare och fritidsintressen. Dock från en fattig arbetarklass vilket kanske syns på min så kallade lolita stil som är ett ihopplock från ärvda kläder och reaprylar. Fast tur är väl det att man inte hann lägga 10 tusentals kronor på lolita kläder haha.
Och så jag 24.


Isabella:
16 år 2006 och ätstörd. Ständigt hungrig, frusen och trött men aldrig fått höra att jag var så snygg som då.. Usch hemska år.
Och idag. Absolut aldrig hungrig och känner mig ganska fin ändå


Anna:
1999 och 15år! Mamma hittade gammalt skolkort hörom veckan. Jag var mkt missnöjd med kortet då.
Och 33 år på min balkong i början av oktober.


Emma:
Här är jag ca 2000, alltså 17 år. Gick estet musik. Vill minnas att det där var på en marknad nånstans. Hängde alltid med mina vänner, speciellt två av dom, och tyckte faktiskt livet var rätt soft. Hänger fortfarande med samma två vänner, dock mest via gruppchatt då vi bor i olika länder sedan länge. Tillsammans har vi (snart) fem barn, ett änglabarn och fem bonusbarn! Tycker fortfarande livet är rätt soft.
17 år till och jag är 34 och snart mamma!


Linnéa:
Min 14-årsdag. och nu.


Lisa:
Min kusin och jag.
Då: 17 och 20 år gamla tillsammans i New York.
Nu: 24 och 27 år gamla, en halvtimme innan hennes bröllop med mig som en av brudtärnorna.


Sofia:
13 år och svår.
25 och bara lite avancerad.


Klara:
Här jag jag som 16-17åring och jag som 25åring. Älskar att bli äldre och lite mindre ängslig för varje år, tycker bilderna representerar det rätt bra haha!!


Josefine:
16 år och var luciakandidat i den lilla by jag kommer från. Diggade Freddie Mercury och hade havregrynsgröt som favoriträtt.
Gubbar i byn trodde att jag skulle tappa röster för att jag var för hårt sminkad…
25 år. Lite mörkare hår, lite mindre smink – men diggar samma musik som då och har fortfarande havregrynsgröt som favoriträtt typ. Håhå.

❤️

Har massa gulliga tonåringar kvar, kommer fler en annan blåsig höstdag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Alla är asgulliga och så så klart men: hjälp är alla fans vita? ?.

  Hej 2017-11-02 22:19:45
  Svara
  • Svar på Hejs kommentar.

   Kanske majoriteten av Sandras läsare är vita? Precis som det inte funnits med en enda kille. Precis som killfredagar-konceptet riktar sig till heterosexuella etc. etc. Sandra är en vit, privilegierad Stockholmsbrud, många av hennes läsare är väl antagligen också det? Hela världen behöver inte finnas respresenterad i hennes blogg.

   Jag är själv från Finland, borde jag fråga varför hon inte tagit med en finne? Ska jag känna mig kränkt över det? Eller är det helt enkelt så att majoriteten av Sandras läsare är svenskar och inte finländare. 🙂

   Anonym 2017-11-03 18:08:29
   Svara
   • Svar på Anonyms kommentar.

    För övrigt är hela denna pk-ängslighet mycket typisk för Sandras målgrupp: medvetna, trendkänsliga tjejer med massa privilegier som värnar om att alla ska vara representerade överallt för att få bättre samvete över den lott de fötts till. Och garanterat också vita. Precis som jag själv.

    Anonym 2017-11-03 18:11:39
    Svara
  • Svar på Hejs kommentar.

   Det är väl inte så konstigt? Majoriteten av Sveriges befolkning är vit… Varför skapa problem där de inte finns?

   Anonym 2017-11-03 18:02:28
   Svara
  • Svar på Hejs kommentar.

   1. Vad spelar hudfärg för roll?
   2. Det är inte jättekonstigt att en majoritet av svenska tjejer på 90-talet är vita i Sverige?
   3. Vadå ”hjälp”?

   Elsa 2017-11-03 08:54:52
   Svara
   • Svar på Elsas kommentar.

    Det handlar om vilka som kan identifiera sig med bloggen antar jag. Att säga att hudfärg inte spelar ngn roll är idag ansett av de flesta som ganska ignorant. Vi lever i en vithetsnorm där bara vita har lyxen att ”inte bry sig om hudfärg”. För den som utsätts för rasism hela tiden ge hudfärg ej att bortse från. Representation är extremt viktigt. Min fråga var väl snarare om Sandra inte märkt att hon själv bara valt bilder på vita fans, eller om det är så att bara vita kan liksom känna sig hemma här och att hela fancluben därför är vita. Det är inte ointressant. Har du tänkt på varför de flesta magasin osv bara har vita bloggare? Har du åkt tunnelbana? Är representationen rimlig när bara vita visas upp i ett land där väldigt många inte är vita? Nej. Är det Sandras fel? Nej. Är det ändå viktigt att påpeka för henne att man tänker oj när hela hennes gäng bara är vita? Ja. Varför? Jo: För att vithetsnormen är så sjukt jävla stark. Precis som mansnormen. Och den som viftar bort det med att ”hudfärg inte spelar roll” gör det alldeles för enkelt för sig. Ja Sandra är vit. Men om nästan bara vita läser bloggen så kanske det kan vara intressant att fundera på varför. Vilka syns på bild i denna blogg? Inte bara vita faktiskt. Därför blev jag förvånad. Även om denna blogg visar en vithetsnorm med få undantag så är det inte bara vita som får vara med här. Tex har Sandra på senare år inte bara vita killar i sina killfredagar. Det är bra. Men bloggvärlden som helhet är extremt präglad av vithetsnormen och jag reagerade på att alla fans var vita pga det. Hade kanske hoppats att inte bara vita kände sig hemma här.

    hej 2017-11-03 09:31:38
    Svara
    • Svar på hejs kommentar.

     Men vad insinuerar man egentligen när man vill att man bland läsarnas tonårsbilder ska se till att ha lite svarta tjejer? Blir det inte lite att förslå att Sandra ska fiska efter bilder på svarta, kanske be om det speciellt, för att få ett urval till bloggen vars främsta funktion är att få henne själv att framstå som en bra person? Alltså jag köper resonemanget generellt, men tycker också att svarta personer inte ska behöva användas som verktyg i vitas imagebyggande och ibland när folk klagar på t ex en specifik persons kompisskara undrar man om de förslår att man ska gå ut på stan och skaffa lite svarta vänner för att få snyggare bloggbilder. Att ifrågasätta varför det är så vitt bland bloggare genrellt absolut, men inte be en specifik person skaffa svarta kompisar för det blir inte så trevligt.

     T 2017-11-03 23:57:17
     Svara
    • Svar på hejs kommentar.

     Till hej: Jag förstår vad du menar och det är himla viktigt, men hade för mig att jag tänkte det när jag såg tråden i 925-gruppen. Att den va väldigt vit, så skulle inte säga att Sandra råkat välja ut bara vita. Så du vet!

     Ida 2017-11-03 09:43:53
     Svara
 • Så fint!!! var är första delen?

  Lisa 2017-11-02 21:27:16
  Svara
 • Herregud så sjukt, Julia är typ min dubbelgångare!! En kompis till mig trodde att det var jag…

  Olivia 2017-11-02 21:15:14
  Svara
 • vilka fina små berättelser xD

  victor 2017-11-02 17:19:03 http://nouw.com/98v0
  Svara
 • Fint att se att så många ser ut att ha ”hittat hem”, att den stilen de hade som unga har utvecklats och landat i det de är idag <3

  Elin 2017-11-02 16:33:24
  Svara
 • Verkligen så gulligt att se :). Speciellt de som är i samma ålder som jag igen, sån nostalgi med kläder och hår :D. Jag är 33 år född 84 :D.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-11-02 16:14:01 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Bilden på Isabella! Du fullkomligt strålar nu ju! Tycker absolut du ska känna dig fin <33

  Oda 2017-11-02 16:09:20
  Svara
 • som tonåring är det så fint att se att livet fortsätter efter 25. tack för du visar det <3 puss

  annamariaa 2017-11-02 16:05:26 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
  • Svar på annamariaas kommentar.

   Men Gud ja! Och man tycker om sig själv lite mer för varje år och blir lite klokare+ självsäkrare. <3

   Emma 2017-11-03 09:47:32
   Svara
  • Svar på annamariaas kommentar.

   Det blir bara bättre!! Jag hade världens kris kring 20 och igen kring 30, men nu är jag 32 och har det hur bra och kul som helst! Man kan vara så vild och galen man vill och göra det bättre än då man var tonåring 🙂

   Lisa 2017-11-02 21:29:01
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    Alltså kris=åldersnoja, kände mig gammal. Särskilt vid 30 då det kändes som att ”alla andra” stadgade sig och skaffade barn utom jag, men så insåg jag att det inte alls var alla andra, och att oberoende av allt är mitt liv väldigt nice. 🙂

    Lisa 2017-11-02 21:33:14
    Svara
 • Hej Sandra! Sag denna ramen skal och tankte direkt pa dig 🙂 https://www.firebox.com/Elodie-the-Unicorn-Ramen-Bowl/p8223

  Orsi 2017-11-02 16:00:49
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!