hur luktar jag egentligen?

-

Doft är ju en spännande grej. Vissa människor dras man bara till fastän man inte förstår varför men så gör de en hastig rörelse, eller råkar hamna lite för nära en och så vet man plötsligt – det var ju doften. Kan bli förälskad i folk bara hur de luktar.

Nu under vecka 45 så har Apotek Hjärtat och Astma- och Allergiförbundet kampanjen Parfymfria Veckan. För att hylla våra naturliga dofter, för att vi luktar gott precis som vi är. Och det gör vi ju! Solvarm hud slår väl ändå typ alla parfymer i hela världen?!

-

För några veckor sedan träffade jag doftexperten Alexander Catalan tillsammans med Apotek Hjärtat. Jag hade använt parfymfria produkter i ett gäng dagar och sedan gjorde han gjorde en doftanalys av min personliga lukt.
Hur en parfym skulle vara om den doftade Sandra Beijer helt enkelt!
Så knäpp och rolig idé.

-

Han luktade på mina handleder och skrev ner mina toppnoter, basnoter och hjärtnoter.

Och här har vi då resultatet av min personliga doft. Luktar tydligen nygräddade bullar och dimmig insjö, I’ll take it.
Lite barr och lite kanel i en mix.
Har på ett knäppt sätt fått höra tidigare att jag doftar bröd och vete typ så det var ju ganska roligt att han också sa det.

-

Ser tydligen ut såhär när någon säger att jag luktar dimma och kanelbulle ^^

Under denna vecka uppmärksammar och stöttar Apotek Hjärtat Astma- och Allergiförbundet. Många därute är doftöverkänsliga och ta hänsyn till dem – särskilt i de miljöer vi alla delar exempelvis bussen, tåget, vårdcentralen eller skolan.

Och mer om Parfymfria veckan hittar du här.

Iväg mer en nu och sprid er naturliga essens med era medmänniskor!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Så himla bra samarbete! Jag tycker alltid att du är duktig på att hitta passande samarbetspartners och göra vettiga samarbeten – men det här var extra bra. Så fin vinkel och kul idé på ett ämne som lätt hade kunnat bli lite torrt.

  Linn 2017-11-09 10:31:45 http://www.frokenkraesen.com
  Svara
 • Haha men shit vilket flirtigt möte/jobb! Man börjar ju le när man ser bilderna 😉

  Eve 2017-11-08 12:51:11
  Svara
 • Åh barr och kanel! Du doftar jul Sandra! ??<3

  Evelina 2017-11-08 10:47:17 http://evelinaostlund.se
  Svara
 • Alexander Catalan måste få mycket ragg asså. Jävlar vilket sexigt jobb.

  fredrika 2017-11-07 23:08:00
  Svara
 • Men vilket otroligt härligt doftresultat du fick! Och skrattbilden var så fin!:)

  Sigrid 2017-11-07 19:59:13
  Svara
 • Haha jag brukar också få höra att jag luktar bröd. Det är typ ett gemensamt drag i min mammas släkt att vi luktar lite brödaktigt istället för svett lol

  Astrid 2017-11-07 18:01:27
  Svara
 • Amen, sister! Mer pardymfritt åt folket!

  Monna 2017-11-07 17:13:29
  Svara
 • Man blir glad över dina foton. 🙂 Din glädje på bilderna, gör en själv väldigt glad.

  ellenlundis 2017-11-07 16:50:20 http://finlandsgullet.wordpress.com/
  Svara
 • Åh detta samarbetet var ju guld! Får själv migrän av parfym och starka dofter och kan knappast beskriva hur fruktansvärt det är att ha det så, och mycket det gör när folk undviker parfym, så att jag (och andra med mig) slipper få anfall!

  anna 2017-11-07 12:27:55
  Svara
 • Sandra! Blev så sugen på att få veta mer om produkterna i ditt badrumsskåp när du gjorde en story på instagram om att du skulle måla naglarna. Möjligt blogginlägg kanske?
  Förresten! Du är lite lik Antonia Clarke? Något i hennes utseende som påminner så starkt om dig!

  Ida 2017-11-07 11:52:49
  Svara
 • Vilken rolig idé för en kampanj. Sällan jag ler åt reklam men detta var verkligen både sympatiskt och underhållande. Öht känns dina samarbeten aldrig krystade eller bara instängda. (Vilket ändå hade varit ok, för min del, eftersom vi läser resten gratis liksom. Jag tror att om man kunde läsa bloggar som premium-läsare utan reklam så skulle dina läsare ändå föredra reklamversionen pga hur fint utfört det är).

  Hej 2017-11-07 11:22:04
  Svara
 • intressant! jag håller verkligen med att någons dofta kan verkligen fånga mitt intresse för en person.

  victor 2017-11-07 10:46:07 http://nouw.com/98v0
  Svara
 • Det sägs att vi nordbor ofta doftar lite sött sådär. Antagligen på grund av vår kost med mjölk o.dyl.

  Anonym 2017-11-07 09:16:31
  Svara
 • Gud vilket viktigt samarbete! Jag var en sån som sprayade på alldeles för mycket ibland – tills jag blev överkänslig. Värsta stället är ändå när man går till doktorn – alltså kom igen. Ingen måste väl parfymera sig för att sitta i ett väntrum?

  Anna 2017-11-07 08:46:42
  Svara
 • Jag har typ aldrig parfym på mig. Det känns helt enkelt inte bekvämt. Känns som nått en bara har vid fest. Enda som är parfymerat hos mig en hudlotion (som jag inte använder så ofta) och handcreme som jag bara använder nu på vintern 😛

  Älskar dock den parfym som min sambo använder, också bara vid fest. Haha, är det vanligt att folk har parfym på sig?

  Caroline Frankesjö 2017-11-07 08:43:10 http://nouw.com/carolinefrankesjo
  Svara
 • Jag vill bara säga att jag gillar dina bloggsamarbeten…känns alltid som dom är lite ”roligare” och att du väver in en twist av dig själv och din blogg på något sätt

  Läsare 92 2017-11-07 08:26:27
  Svara
 • Jag är väldigt förtjust i dofter (dock inte starka parfymer som ger huvudvärk). Min första kille som jag hade för mer än 10 år sedan luktade fantastiskt, men jag kan inte riktigt beskriva hur. Men så en dag för ca ett år sedan hamnar jag bredvid en kille som luktar likadant och jag blev alldeles varm inombords. Kände mig trygg där i doftmolnet. Underbart.

  Sandra 2017-11-07 07:57:19
  Svara
 • Tack för den här kampanjen!! Jag tar antihistaminer dagligen, delvis pga parfymallergi, men likförbannat hamnar jag nästan varje dag bredvid någon som badar i parfym på pendeltåget. Så där får jag sitta i en halvtimme och nysa var tredje sekund och andas genom munnen

  Linda 2017-11-07 07:49:56
  Svara
 • Så bra att du tar upp detta vissa människor verkar spruta på sig så himla mycket??? jag är känslig för kemiska dofter men kan bara föreställa mig hur jobbigt det måste vara för astmatiker och allergiker, för jag själv är ”bara” känslig som tycker att det stör. Det är inte sällan jag byter tågvagn, skyndar förbi, håller andan… när jag känner av mycket parfym.

  A 2017-11-07 07:24:31
  Svara
 • Jag är en av dom, tyvärr. Räcker med att någon har lite, lite parfym för att det ska kännas som att de tömt en hel parfymflaska i mitt ansikte typ. Sitter jag mitt emot någon på tunnelbanan som har parfym på sig, om så bara i några minuter, så kan jag ha migränliknande huvudvärk i över ett dygn efteråt. Väldigt glad om fler kan bli uppmärksammade på att vi känslisar finns här ute! Fast jag vill ju samtidigt förstås att folk ska kunna använda parfym om de vill ?

  Frida 2017-11-07 07:23:30
  Svara
 • Haha va roligt! Jag har en kompis som luktar knäckebröd – älskar att sniffa lite extra när vi kramas. Det är så mjukt och tryggt ?

  Ami 2017-11-07 06:05:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!