fem saker jag tycker om just nu.

Lite olika fina saker i ett rosa tema idag. För att rosa är fint och det borde rimligtvis finnas någon studie att man mår bättre av att vistas runt färgen. Känns så i alla fall.


MODE: Jill Stuart Resort 2018
Jill Stuarts vårkollektion får mig nästa att glömma bort vintern. Älskar framförallt de smörlena klänningarna och de tunna blommiga skjortorna. Vill matcha det sistnämnda med ljusa shorts, tuperade lockar och Ray Ban Wayfarers.


MAT: The Sosta
Råkar du händelsevis befinna dig i New York tycker jag du ska ta dig till denna instagramvänliga helrosa italienska restaurang i Nolita. Har blivit omskriven både i Nylon och Zagat och kolla vad fina foton bloggen Wish Wish Wish tog. Pasta is life

 


FILM: Take This Waltz
Såg att SVT Play fått in indiepärlan Take This Waltz fram tills den 24 nov. Så sorglig men fin film om att leva med någon som slutat se en och samtidigt plötsligt bli förälskad i någon annan. Med Michelle Williams och Seth Rogen. Bloggade om filmen 2013, här finns en recension!


MODE: Miu Miu Crosière 2018
Omg Miu Miu’s reklamkampanj för våren?? I rallytema (säger man så? orimligt dålig på bilspråk..). Magväskor, rompers och så fint foto.


KONST: Joseph Lorusso
Förälskat mig i den amerikanska konstnären Joseph Lorussos målningar. Melankoliska scener i rosadimmiga färgskalor som är svåra att slita blicken från.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Finns faktiskt såna studier ! Kommer ihåg att de pratade om det i ingefaer podcast (norsk), rosa gör oss lugna och harmoniska och det är därför bl.a. barn dras till det. Detta oavsett kön sen är det vuxna som lär de att bara tjejer får gilla rosa.. mer rosa åt folket !

  BySiri 2017-11-18 02:00:13 http://bysiri.se
  Svara
 • Jag verkligen älskar reklam kampanjer för kläder, du har säkert inte missat den reklamkampanjen för HM? den var verkligen så bra och denna med, även fast dem skiljde sig en del. Som att försvinna in i en fantasivärld för några minuter.

  victor 2017-11-17 00:37:34 http://nouw.com/98v0
  Svara
 • Åh ska se filmen på direkten!

  Emma 2017-11-16 21:50:03 http://www.emmae.se
  Svara
 • Ett rosa tips! Rosa – den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson. Mycket lärorik och läsvärd bok! Du kanske redan har läst den, inte vet jag 🙂 rekommenderar i alla fall

  Amanda 2017-11-16 14:33:22
  Svara
 • Kommer med ett litet rant som inte har med inlägget att göra, men det här är världens bästa blogg med världens bästa läsare, så det känns tryggt ändå och jag har ingen annan att prata med just nu: Har en jävla skitdag idag efter att igår bestämt med killen jag dejtat sen slutet av Augusti att vi bara ska vara vänner. Ingen av oss fick känslor för den andra, och vi har egentligen inte haft så mycket kontakt de senaste två månaderna (han bor i min hemstad och jag i en annan), så det var egentligen underförstått, men jag ville sätta ord på det. Det suger eftersom han är en sån jävla fin person. Förstår mig inte på kärlek ibland alltså. Man faller för killar man inte kan få eller som inte är bra för en, medan man inte får känslor för fina killar som den här. Det är så jävla ologiskt. Sörjer det typ, trots att jag vet att det aldrig skulle kunna bli nåt och jag inte vill vara mer än vän. Var bara så himla härligt att vara med någon man genuint tycker om och bryr sig om. Känner typ att jag inte orkar med kärlek för det får mig att må så jävla dåligt när det inte funkar, men samtidigt vill jag ju ha det där underbara. Och jag vet att jag inte kommer sörja det här speciellt länge, men just nu känner jag mig ledsen. Var så nöjd med att vara singel innan jag träffade honom och hade inte ens tänkt börja dejta egentligen. Men det hände, och det var fint, men blev aldrig kär. Och nu vill jag inte vara singel längre. Läste en artikel om att man måste träffa x antal personer innan man hittar den rätta. Minns inte hur många, men hoppas jag är uppe i den siffran snart.

  Thalia 2017-11-16 14:11:54
  Svara
 • Guu va intressant att du tolkar filmen som att äktenskapet inte mår så bra. Alltså helt rimlig analys, jag har mer sett det som att hon mår dåligt (låter så elakt)? Älskar verkligen filmen och tycker att när Sara Silverman pratar om att det alltid kommer finnas en tomhet är bland det mest träffsäkra jag har hört. Tycker att filmen handlar mer om det; hur ska man leva med en tomhet, gå vidare eller stanna kvar. Så intressant att vi verkar ha analyserat olika. Vill ha en studiecirkel kring denna film och alla Michelle Williams roller någonsin!

  Miranda 2017-11-16 12:18:42
  Svara
 • Sandra!!!

  Du har väl inte missat att Spice Girls ska återförenas?!?! Lol, älskar att jag kopplar att en återförening av Spice Girls = En megareaktion från Sandra.

  Kolla här: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/P61az/kalla-spice-girls-aterforenas–med-victoria-beckham

  KRaAAaaaAAmmmMMM

  Amanda 2017-11-16 10:29:10
  Svara
 • Hej! Jag undrar vad du gör de dagar som du är hemma och inte träffar så mycket folk? (söndag-onsdag var det väl?) 🙂 Jag finner en stor tröst i att du lever så, de dagar som jag känner mig ensam brukar jag tänka på det. Egentligen trivs jag också med att bara skrota runt hemma men ibland får jag panik och blir socialt uttorkad – MÅSTE träffa folk. Känner också att jag får min dagliga sociala dos av klasskompisarna – efter att ha träffat dem i skolan är jag rätt nöjd med att skrota runt hemma på kvällarna. Just idag är jag ledig från skola och jobb och har tänkt städa (med ljudbok i öronen), kolla nyhetsmorgon med kaffekopp i handen, duscha länge, baka päronpaj av några trötta päron jag har hemma, läsa allt annat än skolböcker, byta lakan, kanske köra en tvätt. Men även ta mig ut i offentligheten och kanske klämma av ett pass på gymmet, gå på loppisrunda, ta en promenad i ”solen” 🙂 Har du också ett behov av att ha ljud omkring dig då du är ensam? Jag vill gärna ha på tv, radio, pod, musik eller ljudbok då jag är själv.

  aa 2017-11-16 09:31:26
  Svara
 • Jag var nära på att slå på Take This Waltz på Svt Play igår kväll, men valde istället att se Mistress America på Viaplay. Har du inte sett den så borde du göra det. Jag tyckte den var fin, rolig, bra och smart, plus underbara Lola Kirde och Greta Gerwig hade huvudrollerna. Jag ska definitivt se Take This Waltz ikväll i alla fall om nån bryr sig, tack för att du delade din recension. <3

  Anna 2017-11-16 09:10:10
  Svara
 • När kommer Fyllepodden med dig ut?? 🙂

  W 2017-11-16 09:06:16
  Svara
  • Svar på Ws kommentar.

   vet inte! dom sa i början av november men verkar skjutas upp. säger till! kram

   sandrabeijer 2017-11-16 09:23:30
   Svara
 • Take This Waltz, såg den när den kom och oj vad den stack till. Blev så jävla sorgsen av filmens träffsäkerhet, kunde relatera till så mycket.

  em 2017-11-16 09:03:03
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!