En riktigt god tomatsås slår det mesta. Men den kräver tålamod, kärlek och tid!
Har man gjort en tomatsås halvdant märks det direkt tycker jag. Jag är till och med så pass tomatsåssnobbig att jag tycker att man helst ska göra den på färska tomater och ej burk.
Min egen godaste gör jag på körsbärstomater som får puttra in sig i minst fyrtiofem minuter.
Här kommer recept!
? ETT
Hacka vitlök, chili och schalottenlök och fräs glansig i olivolja och en skvätt saft från en citronklyfta.
? TVÅ
Lägg i hela och halverade körsbärstomater. Det är fint och gott med en blandning av hela och halva nämligen. Låt puttra in sig i minst fyrtiofem minuter tillsammans med skivad selleri, lite riven morot, en skvätt rödvin.
? TRE
Har man grönkål hemma kan man steka på lite i en annan stekpanna tillsammans med olivolja och havssalt så den blir god och knaprig och ställa åt sidan sen.
? FYRA
Smaka av tomatsåsen, salta, peppra etc. Sedan i med en rejäl bit ricottaost och rör ihop.
? FEM
Och sedan massor av basilika! En halv kruka, kör ba
? SEX
Sprinkla över lite mozzarella och olivolja på toppen tillsammans med knaprig grönkål och rostade pinjenötter.
Servera med pasta exempelvis och gör någon lycklig.
?