Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

min godaste tomatsås.

tomato sauce

En riktigt god tomatsås slår det mesta. Men den kräver tålamod, kärlek och tid!
Har man gjort en tomatsås halvdant märks det direkt tycker jag. Jag är till och med så pass tomatsåssnobbig att jag tycker att man helst ska göra den på färska tomater och ej burk.

Min egen godaste gör jag på körsbärstomater som får puttra in sig i minst fyrtiofem minuter.
Här kommer recept!

? ETT
Hacka vitlök, chili och schalottenlök och fräs glansig i olivolja och en skvätt saft från en citronklyfta.

? TVÅ
Lägg i hela och halverade körsbärstomater. Det är fint och gott med en blandning av hela och halva nämligen. Låt puttra in sig i minst fyrtiofem minuter tillsammans med skivad selleri, lite riven morot, en skvätt rödvin.

tomato sauce

? TRE
Har man grönkål hemma kan man steka på lite i en annan stekpanna tillsammans med olivolja och havssalt så den blir god och knaprig och ställa åt sidan sen.

tomato sauce

? FYRA
Smaka av tomatsåsen, salta, peppra etc. Sedan i med en rejäl bit ricottaost och rör ihop.

tomato sauce

? FEM
Och sedan massor av basilika! En halv kruka, kör ba

tomato sauce

? SEX
Sprinkla över lite mozzarella och olivolja på toppen tillsammans med knaprig grönkål och rostade pinjenötter.

Servera med pasta exempelvis och gör någon lycklig.

?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Ikväll ska jag laga en riktigt fin tomatsås som jag ska åtnjuta i mitt eget sällskap och se om jag blir nykär i mig själv. Känner att jag behöver hotta upp mitt förhållande till mig lite grann.

    Louise 2017-12-02 16:38:24
    Svara
  • hallå en liten skvätt socker, det är det som susen gör – lyfter syran från tomaterna o vinet mmmmhmmhmhmh

    elinor wärholm 2017-11-30 07:21:01 http://www.elinorwarholm.se
    Svara
  • måste, måste testa!

    Ellen 2017-11-29 21:53:18 http://ellenlindberg.se
    Svara
  • Det här ska jag testa 🙂

    ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-11-29 19:07:21 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Dear Sandra,
    I always thought one should use canned tomatoes, but the more luxurious version like more expensive producers or cherry tomatoes canned, because they taste more then fresh tomatoes? //Mary
    https://beautytruuth.wordpress.com/

    Mary B 2017-11-29 18:26:50 https://beautytruuth.wordpress.com/
    Svara
  • Har alltidalltid en liten skvätt balsamico + litelite muscovadosocker i tomatsåsen på slutet, samt har lärt mig av italienare att tomatsås ska koka antingen mindre än tre minuter eller mer än tre timmar..

    M 2017-11-29 17:32:25
    Svara
  • Alltså livets tips i tomatsås:

    Vitt istället för rött vin!! Samt sirap istället för socker. Mmmmmm.

    Julia 2017-11-29 17:28:27
    Svara
  • Jag älskar tomatsås! Måste tipsa om att ha i en skvätt äppelcidervinäger, blir supergott. Och! Sardeller och kapris är helt fantastiskt i tomatsås. Mmmm.

    Sandra 2017-11-29 16:18:28
    Svara
  • Den såg riktigt fräsch ut med härliga färger. Detta ska testas! Min kropp törstar efter härlig hemlagad mat nu på vintern/hösten när allt annat bara är grått och eländigt, då behöver man piffa till vardagen lite.

    victor 2017-11-29 15:53:40 http://nouw.com/98v0
    Svara
  • Ser svingod ut!! Färsk basilika är verkligen ett måste. Tycker både om tomatsås gjorda på färska och på schyssta mutti-tomater. Det är olika saker bara 🙂

    Svara
  • SÅ BRA DEJTMAT!

    E 2017-11-29 15:07:50
    Svara
  • Åh, vad gott det ser ut!

    Josefine 2017-11-29 15:07:31 https://www.drottcompany.se/
    Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!