En riktigt god tomatsås slår det mesta. Men den kräver tålamod, kärlek och tid!
Har man gjort en tomatsås halvdant märks det direkt tycker jag. Jag är till och med så pass tomatsåssnobbig att jag tycker att man helst ska göra den på färska tomater och ej burk.
Min egen godaste gör jag på körsbärstomater som får puttra in sig i minst fyrtiofem minuter.
Här kommer recept!
? ETT
Hacka vitlök, chili och schalottenlök och fräs glansig i olivolja och en skvätt saft från en citronklyfta.
? TVÅ
Lägg i hela och halverade körsbärstomater. Det är fint och gott med en blandning av hela och halva nämligen. Låt puttra in sig i minst fyrtiofem minuter tillsammans med skivad selleri, lite riven morot, en skvätt rödvin.
? TRE
Har man grönkål hemma kan man steka på lite i en annan stekpanna tillsammans med olivolja och havssalt så den blir god och knaprig och ställa åt sidan sen.
? FYRA
Smaka av tomatsåsen, salta, peppra etc. Sedan i med en rejäl bit ricottaost och rör ihop.
? FEM
Och sedan massor av basilika! En halv kruka, kör ba
? SEX
Sprinkla över lite mozzarella och olivolja på toppen tillsammans med knaprig grönkål och rostade pinjenötter.
Servera med pasta exempelvis och gör någon lycklig.
?
Ikväll ska jag laga en riktigt fin tomatsås som jag ska åtnjuta i mitt eget sällskap och se om jag blir nykär i mig själv. Känner att jag behöver hotta upp mitt förhållande till mig lite grann.
hallå en liten skvätt socker, det är det som susen gör – lyfter syran från tomaterna o vinet mmmmhmmhmhmh
måste, måste testa!
Det här ska jag testa 🙂
Dear Sandra,
I always thought one should use canned tomatoes, but the more luxurious version like more expensive producers or cherry tomatoes canned, because they taste more then fresh tomatoes? //Mary
https://beautytruuth.wordpress.com/
Har alltidalltid en liten skvätt balsamico + litelite muscovadosocker i tomatsåsen på slutet, samt har lärt mig av italienare att tomatsås ska koka antingen mindre än tre minuter eller mer än tre timmar..
Alltså livets tips i tomatsås:
Vitt istället för rött vin!! Samt sirap istället för socker. Mmmmmm.
Jag älskar tomatsås! Måste tipsa om att ha i en skvätt äppelcidervinäger, blir supergott. Och! Sardeller och kapris är helt fantastiskt i tomatsås. Mmmm.
Den såg riktigt fräsch ut med härliga färger. Detta ska testas! Min kropp törstar efter härlig hemlagad mat nu på vintern/hösten när allt annat bara är grått och eländigt, då behöver man piffa till vardagen lite.
Ser svingod ut!! Färsk basilika är verkligen ett måste. Tycker både om tomatsås gjorda på färska och på schyssta mutti-tomater. Det är olika saker bara 🙂
SÅ BRA DEJTMAT!
+1!
ska testa i helgen och se om min snubbe blir nykär. :”)
Åh, vad gott det ser ut!