att jobba som influencer.

new york.

Jag har känt mig så stressad på sistone utan att riktigt kunna sätta ord på varför.

Jag möter människor som frågar vad jag sysslar med just nu och svaret efteråt är i princip jämt ”Vad skönt att du bara bloggar nu”.
Och ja, jag tänker att
Ja, det är kanske skönt.

Men varför känns det inte så då? Varför känner jag mig så satans stressad? Varför lyckas jag inte göra klart mina att-göra-listor?
Vad äter all tid?

Vad jobbar jag med egentligen????????

Så jag satte mig ner och försökte utkristallisera vad mitt yrke egentligen går ut på för att förstå var energin blir snodd och varför jag inte hinner med mitt skönlitterära skrivande på det sätt jag vill.

Och då kom jag på att det lika gärna kan bli ett blogginlägg, för jag vet att många är nyfikna vad som egentligen ingår i mitt yrke.

Så:

sandwiches.

VAD JAG GÖR I MITT YRKE SOM INFLUENCER:

Skriva blogginlägg.
Det som syns tydligast utåt är ju blogginläggen som publiceras.
Jag skriver 12 inlägg i veckan. 2 varje vardag och 1 på lördagen och 1 på söndagen.

Jag gör ett schema varje måndag vad jag ska lägga upp.
Jag brukar tänka att det ska vara två moderelaterade, två matrelaterade, två vad jag hittat på i veckan, två tipsiga inlägg, två tillbakablickar-ish och två unika för veckan, varav ett med längre text.

Ett blogginlägg tar ungefär 1-4 timmar att skriva beroende på vad det handlar om. Alltså kan vissa inlägg ta drygt en tredjedels arbetsdag. Det är om det exempelvis handlar om text-tunga inlägg i krönikeform, eller mycket ”hopplock” (exempelvis välja ut nyårsklänningar och gå igenom sjuttielva modesajter och välja ut plagg), eller många foton att redigera (och fota).
Och så vidare.

thursday.

Interaktion med läsare/wordpress
Förutom det som syns utåt så jobbar jag ju mycket ”bakom” bloggen så att säga.
I wordpress ingår det att svara på kommentarer och hålla koll på kommentarsfältet till exempel. Jag skriver även massor av utkast på framtida inlägg att spara till regniga dagar.
Det ingår även att svara på mail från läsare i den mån jag hinner samt att vara (en av två) admin i bloggens facebookgrupp 925. Där försöker jag läsa och interagera med så många inlägg som möjligt, radera och blocka inlägg som är olämpliga, godkänna medlemmar och försöka svara som adminroll när det uppstår diskussioner.

hagaparkenSamarbeten

Sedan har vi förstås samarbeten. Jag gör ungefär 4 samarbeten i månaden. Att göra samarbetsinläggen tar mycket längre tid än att skriva ett osponsrat inlägg.

Här handlar det snabbt förklarat om att först tacka ja till varumärkets förfrågan (då det känns rätt), träffa/maila med byrån för att spåna vidare på idén, bestämma antal inlägg och upplägg samt bestämma ersättning.

Efter det sätts det upp en tidsplan och ett schema. Sedan ska inlägget skrivas, fotograferas och redigeras (och såklart ageras, som i form av event, tillställningar eller outfitshoots).

Därefter skickas ett första utkast till kund som oftast går ett par vändor fram och tillbaka innan det till sist godkänns och publiceras. Sammanlagt skulle jag säga att ett sponsrat inlägg tar om man slår ihop tiden ibland nästan två arbetsdagar.

thursday.
Andra kanaler

Utöver bloggen har jag ju mina andra kanaler som ska uppdateras:

Instagram (39 000 följare): ca fyra-fem poster i veckan plus dagliga instastories.
Twitter (11 000 följare): Mer sällan, typ när jag får feeling och kommer på något kul, men även om jag vill lyfta något som när jag föreläser eller är med i en tidning etc.
Pinterest (55 000 följare): Vill ha ett levande flöde och försöker pinna dagligen.
Spotify (25 000 följare): Påfyllning på mina mest aktiva listor varje vecka samt skapa nya spellistor i alla fall varannan månad.
Facebook (8000 medlemmar men ca hundra nya i veckan) Se punkten ”interaktion med läsare”.

thursday.
Mailen.

Mailen är min CANCERSVULST. Min mail är osorterad, stökig, ångestframkallande och såklart asviktig för mitt jobb.

Jag får ungefär 50 mail om dagen varav drygt 20 av dem i alla fall kräver att jag måste tänka efter och skriva längre (= tar energi från det kreativa i mitt jobb).

De 20 kan exempelvis innehålla att jag ska godkänna prisförfrågan ang samarbeten vilket är ett jäkla harvande fram och tillbaka. Även om Metro Mode förhandlar åt mig så är prismodellen fortfarande så att man indirekt måste förhandla med dom som förhandlar och jag måste tycka till. Detta är jobbigt, ensamt och svårt tycker jag.
Jag har satt upp en egen modell i förhandlingssammanhang där jag försöker räkna in 1. exponering på bloggen, 2. tiden det tar för mig att göra samarbetet, 3. mitt eget varumärke, 4. eventuella andra externa kanaler. Säkert glömt nåt nu men ni fattar.

Andra mail är varumärken som vill jobba med mig, eventinbjudningar, byråer/varumärken/personer som vill ha möten, förfrågningar ang föreläsningar och skrivuppdrag, intervjufrågor jag ska svara på, grejer som ska bokas, folk som vill ha min hjälp på olika sätt (studenter/läsare med problem/signera böcker/bara prata av sig). Etc.

friday
Möten.
Mycket av mailskörden leder till fysiska möten. Det är tidningar som vill intervjua, spånmöten, möten ang framtida samarbeten, jobberbjudanden, nätverkande och så vidare.
Jag försöker vara organiserad och strukturerad i mitt mötesläggande men oftast märker jag hur jag lyckas boka upp veckorna med alldeles för många vilket leder till att jag flänger runt istället för att sitta framför datorn.
Nyårslöfte: en himla mötesdag i veckan och inga fler.

-
Inspiration
En punkt som kanske inte känns som jobb men som jag ändå tycker är essentiell i mitt yrke är inspiration. Jag försöker läsa romaner när jag äter lunch för att kunna recensera de i bloggen, jag tittar på serier och filmer inte bara för att det är kul utan även för att det leder till content.

Jag letar konstant efter ny musik på Spotify för att lägga in i listor, jag håller koll på debattartiklar och nyheter till mer politiska inlägg, lyssnar på poddar när jag gör mig i ordning, läser runt 50 blogginlägg om dagen inte bara for pleasure utan också för att se vad andra i min bransch gör etc.

Överallt finns inspiration till potentiella blogginlägg och de faller inte i ens knä utan det gäller att konstant konsumera information på olika sätt.

sandra beijer - juan-les-pins
Skrivande.
Ja. Så då har vi då kvar det som jag allra oftast längtar efter att göra: skriva.
Det jag jobbar med utöver alla de punkter ovanför.

Vad det är specifikt hittar ni i min portfolio, men det har exempelvis i år varit att skriva en novell för Novellix, skriva några krönikor, haft ett samtal kring kärlek med Alain de Botton, att översätta en poesisamling från engelska till svenska, föreläsa om mitt skrivande vid tio olika tillfällen samt påbörja min tredje roman.

I en drömvärld önskar jag att jag skulle kunna lägga minst en halvdag tre vardagar i veckan kring denna punkt.

⭐️

Ja, det var väl ungefär det tror jag. Jag kan inte ens avgöra om detta låter mycket eller inte för en person. Men i alla fall är det för mycket för mig.
Jag får inte ihop allt.
Jag har för många olästa mail, jag blir irriterad på random folk som inte har gjort något, jag behöver jobba kvällstid för att hinna producera blogginlägg, jag måste tacka nej till jobb som låter roliga och jag hinner inte skriva på min bok.

Bloggen har liksom gått från en trivsam och lustfylld plats jag kunde hantera till en stor plattform som jag driver helt ensam och måste ha koll på alla delar själv. Jag är liksom projektledare, produktionsledare, receptionist, kreatör, ekonomiperson och chef på en och samma gång.

Energin har förflyttats till administrativa delar och sedan har jag ingen kvar för det kreativa.

När jag tänker efter borde egentligen ganska många saker gå att outsourca till en annan person.
Någon borde kunna hjälpa mig med min mail, hjälpa mig att fotoredigera mina samarbeten och längre bildbaserade inlägg, någon borde kunna hjälpa mig att strukturera mitt schema, hjälpa mig att ta bilder på mig ibland och hjälpa mig att göra research till vissa inlägg.

För isåfall kan jag ju lägga min tid på det jag verkligen tycker om att göra: skriva konceptuella och roliga blogginlägg samt att skriva skönlitterärt.

Men nu!
Nu är det lördag och vilodag och jag ska äta brunch, gå på balett och dricka vin och ha roligt.

För roligt måste man ju ha, det är ju hela poängen med allt.

work

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
122kommentarer
 • Wow vad intressant att läsa om! Men det låter väldigt mycket för en person, om du ska ha energi över till kreativitet! Assistent låter som en bra idé! Tack för att du pallar känner jag ?

  Madeleine Ripa 2018-01-01 22:12:45 http://enkelbiljettkanada.wordpress.com
  Svara
 • Testa ett tag i vården. Slitgöra för inga pengar. Kliva upp 05:00, jobba 14 timmar en lördag. Du kan planera din tid på ett helt annat sätt. Prioritera bloggen, lägg ner sånt som inte genererar pengar. Enkelt

  T 2017-12-17 18:00:49
  Svara
 • Tack! Det här inlägget sparar jag och tar fram när jag känner mig stressad på jobbet. Eller när chefen inte förstår hur mycket tid det tar att hantera sociala medier. Dina problem påminner lite om dem som många tidningsredaktioner har, att man får så mycket tips och uppslag att man hela tiden anpassar sig efter flödet. Lösningen brukar vara att börja inifrån, från sig själv: Vad vill vi göra? Vilka områden är viktiga för oss? Vad saknas för att vi ska kunna göra vad vi behöver göra? Låter som att du är på god väg men jag hoppas att du bokar in tider för att skriva litterärt. Gärna om morgnarna, innan flödena börjat verka i hjärna. Det har varit det enda sättet för mig att skriva mina böcker, för sen är all kreativitet upptagen av annat. Tror på dig.

  Bagatellerna 2017-12-17 11:16:37 http://jorgenlowenfeldt.se/blogg
  Svara
 • Men ändå kul grejer!

  Lovisa 2017-12-16 15:36:39
  Svara
 • Oj, jag tycker detta låter väldigt mycket. Eller det som låter mycket är att det är så spridda grejer, inte konstigt att du blir trött! Du kanske ska fundera på om du ska nisha din blogg lite mer nästa år? Alltså du måste inte inspirera om allt; böcker, resor, ljudböcker, serier, recept, kläder osv. Jag visste inte ens att du gjorde spotifylistorna exempelvis och det kan jag tänka mig är krävande för det är inte så lätt att hitta ny och bra musik så ofta (tycker jag åtminstone). Nä, hälsan går alltid först! Det är mitt mål nästa år då jag verkligen kör över min energireserv just nu, det är så himla lätt att hamna där. Jag tog faktiskt bort instagram idag för kom fram till att jag blev så sjukt stressad av alla dessa instastories som läggs upp hela tiden och som jag tittar på av bara farten fastän jag inte har tid och knappt är intresserad. Det bli liksom för mycket intryck..,. Vet inte hur det kan hjälpa dig men ja, jag tycker 2018 ska gå mer i hälsans tecken och det vore fint om även ni influensers även uppmärksammade det för tjena vad folk är stressade och mår dåligt! Jag förstår att du gör så många inlägg för inkomstens skull, men om det blir några några färre i veckan är ju inte heller katastrof så länge du mår bra!! Oj långt detta blev. Heja dig Sandra! <3 Kram!

  Karin 2017-12-15 23:22:02
  Svara
 • wow! Styrke och energikramar till dig! och tack för att du delar med dig, så viktigt att detta lyfts upp att det inte ”bara att blogga” som många tror. !!

  My L. Phan 2017-12-15 21:18:41 http://www.missluong.blogg.se
  Svara
 • åh sandra. känner så sjukt med dig!! det man älskar mest hinner man inte med (kan totalt relatera till mailångesten 🙁 🙁 🙁 ) har funderat så mycket på sociala medier det senaste året och vet inte riktigt vad jag kommer fram till. älskar det men inte bara.

  det låter som ett omöjligt schema att få ihop. hoppas du hittar någon som kan hjälpa dig <3

  kramkramkram

  agnes 2017-12-14 12:31:15 http://hejregina.se
  Svara
 • Anställ en assistent! Woman-up och delegera – det kommer att bli så mycket bättre. Fall inte i kvinnofällan ”gör allting själv”! Kram

  Kikki 2017-12-13 14:03:21
  Svara
 • Wow, att du orkar!? Jag hade nog aldrig pallat, inte utan en assistent. You go girl! Men ta hand om dig så det inte blir för mycket, för länge<3

  Alma 2017-12-13 08:25:17 http://www.almabengtsson.se
  Svara
 • Kul att läsa och få förståelse över hur mycket som ligger bakom bloggen och jag tyckter, precis som många företag (för det är ju din blogg verkligen, ett företag) överväga att anställa en kordinator som kan hjälpa dig med det administrativa, men självklart är det ju också likt många andra företag så att en budget måste göras och se om det går att anställa en person. Jag förstår att man vill ha kontroll över sin bebis och verkligen se till så att du finns med i alla delar av alla processer, men det är ju också viktigt att du får tid att göra annat och att du kan arbeta med ditt stora intresse, just det krativa. Kan också tänka mig att just det här ensamma som du förklarar kanske skulle försvinna om ditt bolag blev fler än bara en.

  Lycka till Sandra och hoppas att det blir bra <3

  Malin 2017-12-12 14:05:05
  Svara
 • Vilket jäkla powerhouse du är! Och ja, det låter som väldigt mycket. En assistent vore nog en strålande idé.

  Maria 2017-12-12 05:52:26
  Svara
 • Superintressant att läsa om hur det är att ha ett så ovanligt yrke som du har, tack för att du delar med dig! Jag skulle fortsätta läsa din blogg även om du skrev hälften så många inlägg (och därmed hade större andel sponsrade inlägg för att få det att gå runt).

  Agnes 2017-12-11 20:45:38
  Svara
 • Gud vilket intressant inlägg! Jag förstår absolut att det ligger mycket bakom allt vi ser, och självklart ska du skriva mer om det är det du vill! Du kanske kan ge någon annan extraknäck att vara admin på facebook och godkänna kommentarer på bloggen? Det i sig är ju inget som kräver ditt engagemang, du kan ju fortfarande interagera med oss genom att svara på kommentarer på både bloggen och facebook 🙂 För övrigt så tror jag inte du behöver vara lika aktiv på spotify nu som förut, känns som att det finns så mycket sökfunktioner där man kan hitta musik man gillar ändå. Så om jag var du skulle jag hellre lägga den tiden på roliga samarbeten du vill göra! Samarbeten som det med JC är ju verkligen en once in a lifetime grej, så lägg energin där istället för att svara på alla mail/kommentarer/ösa ut inlägg bara för att. Så tycker iaf jag 🙂 Hoppas du hittar din balans och får må bra!

  Malin 2017-12-11 20:18:51
  Svara
 • Så himla bra inlägg Sandra! Du jobbar inte bara heltid, du jobbar hela tiden. Det pallar man inte hur länge som helst, hur mycket man än älskar sitt jobb. Glöm inte bort att det viktigaste är din hälsa, ta hjälp! <3

  Josefine Olsson 2017-12-11 08:46:08
  Svara
 • Vilket HIMLA bra inlägg! Du är ju en samtidsanalytiker av RANG med allt research som du gör. Heja dig och allt du gör!

  Emma Sundh 2017-12-10 19:23:18 http://emmasvintage.se
  Svara
 • Ville bara säga att det låter som väldigt MYCKET! Jag älskar din blogg, men skulle ej ha något emot om du tar riktig semester från din blogg och dina kanaler några veckor nån gång. Vi vill ju ej att du ska gå in i väggen. Kollar på ”we can’t do it” och påmins om att det inte funkar att bara köra på.

  Mona 2017-12-10 18:59:00
  Svara
 • du är så drivig! och om det blir för mycket eller känns dåligt så dra ner på det. vi läsare finns kvar. sen vill jag tipsa dig om ny musik med tanke på att du skrev att du altid letar efter det. anna leone på spotify, hittade henne av en slump och kan inte sluta

  ebba 2017-12-10 16:22:50
  Svara
 • Jag tycker det låter som typ tre tjänster! Jag har ett liknande jobb som du fast för ett företag skulle man kunna säga och aldrigggg i helv att jag hade hunnit med allt det där jobbet. Jag tycker det låter som du borde ha en assistent.

  Angående mailen så har du säkert redan tänkt på detta men om inte: gör flera olika konton så du slipper ha 200 olästa mail om dagen varav ”bara” 20 MÅSTE svaras på. alltså typ: samarbete@niotillfem, lasare@niotillfem, bocker@niotillfem osv

  Frida 2017-12-10 15:18:15 https://husrappet.wordpress.com/
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Jag har gjort tusen olika mappar i min mail. Eller typ 50. Mammamapp/pappamapp/jobb-en mapp för alla alla olika/Tradera/kompisar-en mapp för alla/min man/blogg-olika mappar för olika saker/osv osv… Började med detta efter att jag gift mig, bytt namn och skaffat ett nytt mailkonto. Nu kan jag flytta alla mail till de olika mapparna direkt så att inkorgen BLIR TOM. Kanske bästa känslan! Så rekommenderar varmt. Nu har jag inte i närheten av lika många mail som Sandra… Men jobbar ändå bland annat som fotograf så har ganska många och tycker olika mail-adresser skulle bli kaos. För en kan ju inte lita på att folk skriver till rätt mail. Tex kan samarbeten säkert dyka upp i bokmailen. Sjukt frustrerande hade jag tyckt! Men kanske det passar nån. Många har ju det på det viset, tex företag där olika personer har hand om olika grejer. Hoppas Sandra hittar nåt bra sätt. Håller tummarna och att allt annat löser sig med. Puss

   Anna 2017-12-11 03:24:51
   Svara
 • Jag arbetar tom när jag sitter på toaletten, kvällar och helger så jag är inte rätt person att uttala mig, men outsorca säger jag. Det är din känsla och din tid som är viktig! Tror absolut det finns många uppgifter du kan lägga ut på andra utan att kvalitén blir lidande (om du nu är orolig för det, jag var det innan). Ta hand om dig! Kärlek till dig.

  T 2017-12-10 15:09:47
  Svara
  • Svar på Ts kommentar.

   Ingen kan leva så utan att förr eller senare gå i väggen. du kommer gå i väggen om du lever så. jag och många, många andra har varit likadana. nu fungerar min hjärna inte som förr. fortfarande inte helt mig själv igen fem år efter smällen. att jobba på toan och alla helger är ungefär lika bra för hälsan som att köra mot trafiken. det kommer en krock. kära människa, människor som läser detta, det finns en enda sak i livet som en ALDRIG ska fatta beslut om genom att gå på känsla. och det är arbetsbelastning. för utbränd känner man sig inte förrän det är försent. det kommer en krock. du kan undvika den. parkera på toan och helgen. allt gott!

   Hej 2017-12-10 21:38:05
   Svara
 • Bästa Sandra, ta hand om sig själv! Skaffa en assistent innan du går in i väggen. Tror inte vi som läser din blogg heller har något emot att du går ner i antal blogginlägg. Ditt välmående är viktigare än 12 inlägg i veckan.

  M 2017-12-10 12:20:37
  Svara
 • Hej Sandra! Jag vill bara säga att det du beskriver låter seriöst som första symtomen på utmattning. Ta hand om dig <3 Mvh en som gick in i väggen

  Anna 2017-12-10 12:05:26
  Svara
 • Hej! Det verkar ju som att du själv tycker du har otroligt mycket att göra vilket jag förstår. Jag blev ganska lättad när du skrev detta inlägg för jag tycker du verkar ha gasat på min stop och aldrig tar det lugnt, vilket är farligt i längden. Men nu mörkar jag att även du har en gräns. Men du kanske kan gå ner i tid, minska tid för bloggen? Inte ha bloggen som en heltidssyssla? Utan kanske 60% blogg och 40% skrivande typ. I alla fall för en tid framöver. Tror vi alla skulle ha stor förståelse om du ville gå ner i antalet inlägg. Eller att du anlitar en assistent? Kanske minska samarbeten och mer bara skriva om vad du gjort på dagarna (jag vet inte med dig men tycker själv att de är dom snabbaste och enklaste blogginläggen att knåpa ihop för då behöver man inte researcha något) Eller satsar mindre på dina andra kanaler som Instagram och Spotify tex. Jag fattar att det är jobbigt att tjäna mindre cash men pengar är ändå inte allt, viktigare att ha ett kul jobb som man inte får ångest av än en skyhög inkomst 🙂 Jag tror det är extra viktigt på jobb som har diffusa gränser mellan jobb och fritid.

  Lite egna reflektioner och spekulationer: Sedan tror jag att hela den här grejen med att läsa böcker, gå på möten och events, resa överallt, se serier och liknande för att kunna prata/skriva om det tror jag också återspeglar mycket på vår generation. Vi tror att vi ska hinna med allt, att livet alltid ska vara härligt och kul. Vi blir matade av så mycket från internet, främst typ Instagram om att köndisar och influencers hinner göra tusen olika saker på kort tid, har råd med alla möjliga sjuka resor och äventyr. Vilket jag tror gör att många ”vanliga ungdomar” och även ni influencers lider av prestationsångest att tiden och i ungdomarnas fall pengarna inte räcker till att leverera på alla plan. Man kan inte hinna beta av hela sin ”att läsa lista” om man samtidigt ska kolla fyra serier, ha ett heltidsjobb och däremellan resa varannan vecka. Och detta vittnar ju om att det inte egentligen är så glamoröst som många tror och jag tror att det är viktigt för många att ta med sig. Det är nog viktigt att rannsaka sig själv som du gjort i detta inlägg. Vad går min tid till? Och på vilket sätt tillför det mog något? Gör jag det för att andra förväntar sig det av mig? Gör jag det för att jag vill? Eller läser jag en bok bara för att det tex är en klassiker som ”man bör ha läst”. Eller åker till ett resmål som andra kommer tycka är ”spännande”? Speciellt för unga tror jag det är superviktigt. Det är nog nyttigt för dom att få veta om baksidor med att ha vad i andras ögon ses som ett väldigt chill och lyxigt jobb.

  Vet inte om detta bara vart en lång klagosång men jag vill betona att jag tycker du gör ett fantastiskt jobb Sandra. Jag är sjukt imponerad av allt du gör och har full respekt för att du har ett jobb där man måste vara på tå hela tiden och ständigt insupa nyheter. Jag tror att ibland måste man vila upp sig. Även folk som har ett jobb som är helt kopplat till datorer och skärmar. Att koppla bort sig från internet för att få maximal vila och minska stress.

  Fanny 2017-12-10 11:44:32
  Svara
 • Det låter övermäktigt med så många stora arbetsmoment. Ta hand om dig! Du är bäst. Jag (och säkert 1000 andra) skulle älska att vara din assistent. 🙂

  Linnéa 2017-12-10 09:46:03
  Svara
 • Hej Sandra. På mitt jobb brukar vi jobba med standard agenda när folk har för mycket att göra och inte vet vad de ska fokusera på. När jag läste ditt inlägg så tänkte jag att det kanske är nåt för dig? Går ut på att man först skriver ner allt man gör under en vecka. Sen letar man ut det som är ”core”-uppgifter för ens roll/jobb. Dessa bokar man sedan in fasta tider för i sin almenacka. Tex ”mån 8-9 läser jag mail, 9-10 gör jag x, 9-12 är obokad tid där jag får boka möten medan 13-15 är bokad tid förr att jobba (dvs obokad tid där jag inte får boka möten)” osv. Sedan respekterar man sin egen standard agenda och jobbar utifrån den. Dvs man får säga ”nej jag är upptagen” eller ”jag läser ditt mail imorgon” eller ”vi kan ta mötet om en månad för det är först då jag har tid”. Oftast när vi gör denna övning på jobbet upptäcker folk att deras core-uppgifter är ganska få och att de har tagit på sig för mycket annat. Så då får man också lösa vad man gör med det andra. Måste det göras? Är det en core-syssla för någon annan på företaget? Måste det göras av vårt företag? En hel del av detta verkar ju du redan tänkt på så tipset är att försöka göra ditt eget standard schema nu! Det blir ju iterativt eftersom det kan vara svårt att uppskatta hur mycket tid saker tar i början men jag tror det kan hjälpa dig att få lös tid att skriva på! 🙂 en svårighet för dig kommer Ju såklart vara att få andra att respektera din standard agenda men det går nog att lösa… hursomhelst. säg till om du vill testa och du vill ha hjälp 🙂

  Helena 2017-12-10 09:42:11
  Svara
 • Du skrev det själv. Anställ någon som tar hand om tex mail & prkontakter så du får fokus till dina good parts så att säga. Ditt arbete är ju ett företag? Finns det ekonomi låter det ju smart att anställa någon för att avlasta.

  På de andra symptomen du beskrev lät det lite som farozon för utmattning? Känner igen några symptom själv.. Påminner mig själv att boka in återhämtning ??

  Ta ha hand om dig & lycka till ❤️

  Rebecca 2017-12-10 09:37:02
  Svara
 • Halvera mängden osponsrade inlägg och skaffa en assistent! Pjuh. Finns tusen sätt att strukturera allt från inkorg till möten och budgetförhandlingar på. Skaffa en DUKTIG assistent. Var kompromisslös med ditt skönlitterära skrivande. Du är författare. Alla som läser dina böcker fattar det. ❤️?

  Camilla 2017-12-10 09:18:55
  Svara
 • Vill bara säga att wow, vilken superhjälte du är. Blev både tagen av texten men kanske framförallt av bildcollaget i slutet. Helt otrolig. Och minst lika otrolig om du lyfter lite av arbetsbördan för att kunna fokusera på det som du gillar, det måste ju både bloggen och framförallt du må så mycket bättre av. Men ja, hjälp vilken inspirerande människa du är. Tack för din plattform och det hårda arbete som ligger bakom den!

  Mikaela 2017-12-09 23:20:56
  Svara
 • Oj, Sandra, det där låter jättemycket! Jag jobbar själv på ett ”vanligt” jobb 40 timmar i veckan och sällan övertid och mycket mer än det skulle jag inte orka med. Nu tar ju bara dina osponsrade blogginlägg mera än hälften av en arbetsvecka (om vi säger att det i snitt tar 2 timmar att göra ett inlägg) + det sponsrade materialet + mail + sociala medier, blir lätt 40 timmar på en vecka och då är inte skrivandet och möten inräknat. Som många säger märks det att du lägger ner mycket tid på inläggen som är både genomtänkta och välskrivna. Något färre inlägg i veckan eller kanske kortare inlägg kanske underlättar? Det får vi läsare nöja oss med 😉 Hoppas du hittar en lösning och kan gå ner lite i tempo. Ta hand om dig och tack för en bra blogg!

  Linn 2017-12-09 22:59:21
  Svara
 • Oj. Min hjärna skulle smälla av om jag behövde ta in så mycket intryck jämt. Du ger ju hela tiden av dig själv och bara det att ständigt hålla dig uppdaterad gör dig väl också lite matt, tänker jag? Har aldrig förstått hur mycket arbete som ligger bakom och tycker det är bra att du går ut med det – förståelsen från t ex mig som läsare blir en annan. Hoppas du hittar något annat sätt att arbeta på med vissa av de här delarna så att du hinner varva ner emellanåt. Stor kram ♥

  Sandra Bergström 2017-12-09 22:25:09 http://www.vardagskonst.se
  Svara
 • Låter som mycket jobb men å andra sidan jobbar ju de flesta idag väldigt mycket. Jag skulle säga att jag jobbar ganska lika mycket men med helt annat jobb ☺️ Men tycker också det är svårt att avgöra vad som är mycket och inte faktiskt.

  Rebecka 2017-12-09 21:58:43
  Svara
 • Så intressant att höra om processen och hur du jobbar! Som de flesta andra har sagt så låter det jättestressigt som du har det, hoppas du fixar det på nåt sätt och får bort stressen du känner. Är jätteimponerad över ditt arbete, och tycker din blogg har hållit måttet sen jag började läsa den för ca 7-8 år sen. Det är alltid din blogg jag går in på det första jag gör på morgonen, och i stort sett alla andra bloggar tröttnar jag på och måste hålla pauser då och då, men aldrig din <3

  A. 2017-12-09 20:26:12
  Svara
 • Ja, låter som mycket jobb. Låter bra att lägga några av grejerna på någon annan. 🙂

  Svara
 • Ah shit, det där lät som asmycket! Hoppas insikten resulterar i något bra! Outsorcing kanske

  Joanna 2017-12-09 20:14:47
  Svara
 • Det låter som väldigt mycket för en person! Speciellt eftersom du lever med bloggen dygnet runt. Om jag var du skulle jag kolla upp möjligheten att göra arbetet från ett kontor istället för hemifrån (det kanske du redan gör, är inte helt uppdaterad) så att hemmet kan vara en vilsam plats, begränsa antalet plattformar (kanske är twitter eller någon annan av dem inte helt nödvändiga att ha?) så att du kan koncentrera dig på färre saker samt se om du kan anställa en assistent typ som hjälper dig med rutinmässiga saker såsom att svara på mail (tänk på när Carrie i någon av SATC-filmerna anställer en assistent som gör livet mycket lättare för henne). Stress är sämst, det gör ingen nytta för någon i längden. Kram!

  Nanna 2017-12-09 18:54:22
  Svara
 • Så himla bra inlägg! Har läst det mycket noggrant!!
  (btw, älskar att organisera mailboxar)

  Michelle 2017-12-09 18:22:09 http://aestheticsaesthetics.com
  Svara
 • Många andra har redan skrivit det men skriver det ändå; ta hand om dig! Viktigt med vila och återhämtning. Det är lätt hänt att ta sin hälsa för given när man är frisk. Man saknar inte kon förrän båset är tomt. Det kan vara värt att lära sig lite stresshantering, t ex. mindfulness och andningsövningar. Jag tror anledning till att många tänker att det skulle vara så skönt att blogga är att de tänker främst på fördelarna med det, att kunna jobba hemifrån och vara sin egen chef osv. Man kanske inte tänker särskilt mycket på ansvaret och stressen som kommer med att ha ett eget företag.

  Förresten, om det blir aktuellt att anställa någon så se till att erbjuda kollektivavtal! Det finns väl ingen vettig anledning att göra världen sämre, var inte någons foodora. Var en förebild inom din bransch om du nu blir arbetsgivare.

  E 2017-12-09 18:09:35
  Svara
  • Svar på Es kommentar.

   Varför skulle sandra ha kollektivavtal om hon anställde en assistent? Kollektivavtal är till för företag med fler än 1000 anställda. Finns många mindre bolag som inte har kollektivavtal men har bättre villkor och förmåner. Lyft blicken lite.

   Anna 2017-12-10 18:53:08
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Kom på en sak till ang. det du skrev om att det finns företag utan kollektivavtal som har bättre villkor än de med: kollektivavtal är alltså en förutbestämt lägstanivå. Det finns ingenting som säger att man inte kan ha bättre villkor i sitt anställningsavtal än vad som finns i kollektivavtalet. Så det argumentet vissa drar om att man kan få bättre villkor utan kollektivavtal stämmer inte.

    Sandra igen 2017-12-11 08:57:13
    Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Kollektivavtal är INTE till för företag som har mer än 1000 anställda. De är till för alla företag/myndigheter/organisationer som vill garantera sina anställda en rimlig lägstanivå när det gäller arbetsvillkor. På min förra arbetsplats var vi 3-5 anställda och hade kollektivavtal, det var inga konstigheter. Med det sagt tycker jag inte det ska vara ett krav på egenföretagare att de måste ha det om de har typ en anställd, så länge man erbjuder den anställda villkor som går i linje med ett kollektivavtal.

    Sandra 2017-12-11 08:54:44
    Svara
 • Så välskrivet o intressant inlägg Sandra! Tack! Började genast tänka på Jonna Jinton http://jonnajinton.se/tillsammans-ar-starkare/
  , ifall du inte redan läst om hennes tankar kring att ha lite för många trådar att hålla i och för lite tid för det man vill göra allra mest <3

  Fanny 2017-12-09 18:09:21
  Svara
 • Heja dig Sandra! Du gör ett sjukt bra jobb och vi är ju hur många som helst som verkligen uppskattar det du gör 🙂 och håller med många i kommentarerna, ta hand om dig! Även om det är ett jobb så ska det ju fortfarande var roligt <3

  Amanda 2017-12-09 17:40:06
  Svara
 • Det låter mycket jobb. Din blogg är väldigt bra och det märks att du lägger ned mycket tid.

  En undran – skulle ni inte kunna vara tre-fyra Influencers som delade på att ta in hjälp med det administrativa? Vet inte hur det skulle funka rent praktiskt. En student, konsult, firma? Men av det du beskriver så är det massa administrativt/planerande/fixande jobb du gör samtidigt som du önskar ha mer tid till skrivande. Kanske inte funkar i praktiken men om ditt jobb har vuxit de sista åren med fler kanaler och proffsigare samarbeten etc så kan det behövas någon förändring.

  Karin 2017-12-09 17:05:10
  Svara
 • heja dig!! att driva en blogg och jobba som influencer är så mycket mer jobb än vad *folk* kan föreställa sig, tycker det här inlägget beskriver jobbet bakom så himla bra. jag hoppas att du hittar någon som kan avlasta dig lite, så att det inte känns övermäktigt. <3

  Ellen 2017-12-09 16:35:47 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Heja Sandra! Tycker du alltid levererar guld och är mäkta imponerad över allt du åstadkommit/gör i livet. Och som sagt, viktigaste måste ändå vara att en har roligt.

  Martina 2017-12-09 16:33:29
  Svara
 • Ja jag tar tillbaka att jag inte skulle palla att jobba som influencer – jag skulle inte palla att jobba som DU gör Sandra. Är ingen slump att din blogg är den enda som jag läser troget, år efter år. Så hög kvalitet på dina inlägg o så känner jag mig inte utnyttjad när jag är inne på din blogg som jag gör på typ alla andras (som att allt du vill är att tjäna pengar på mig som läsare till varje pris – brukar vägra att klicka på deras länkar etc ÄVEN om jag någon gång skulke va intresserad av produkten de försöker pracka på mig). Som så många redan sagt är du ett föredöme inom blogg-branschen. Ta hand om dig INNAN du kraschar! ?

  CIA 2017-12-09 16:27:01
  Svara
 • Hej!

  Har läst din blogg i hur många år som helst och tänkte bara säga att det verkligen märks att du lägger ner tid och energi på den här platsen. SÅ impad över allt du byggt upp! Heja dig <3 (och det vore kanske nice att anställa en assisten som många andra här har skrivit!)

  Josefin 2017-12-09 16:09:29
  Svara
 • Du gör ett fantastiskt jobb! Om snittet per inlägg är två timmar innebär ju det 24 timmar i veckan! 16 timmar kvar till allt annat om en siktar på en 40-timmarsvecka – pust!!!

  Sarah 2017-12-09 15:56:19
  Svara
 • Hej Sandra! Jag undrar om du kan göra ett hitta-en-vän-inlägg på bloggen snart? Sitter i London med jag-är-ensammast-i-världen-ångest och vill gå på kaffedejt!! Ha det bra, kram!!!

  Isabelle 2017-12-09 15:37:29
  Svara
 • Så BRA att få lite transparens kring vad det innebär med detta spännande men också diffusa yrke som numera kallas ”influencer”! Ja till assistent! Välj ut de delar som är minst beroende av din unika kompetens och rensa i ditt mentala och tidsmässiga utrymme. 🙂

  Åsa Danielsson 2017-12-09 15:19:40
  Svara
 • Vilket välskrivet inlägg!
  Jag tror att de flesta här inne förstår hur mycket du jobbar och verkligen respekterar det. Jag personligen tycker att det märks tydligt att du tänker efter mycket kring vad du publicerar och att ALLA inlägg är av hög kvalité. Hatten av till dig som publicerar så välsorterat material här! Det märks väldigt mycket för mig som läsare vilka bloggare som lägger ner tid och engagemang och vilka som mest vill tjäna pengar på vad som helst. Du är helt klart en förebild i branschen.

  Hanna 2017-12-09 15:05:50
  Svara
 • Så intressant och viktigt inlägg! Jag tycker det låter som väldigt mycket att göra och hinna med på egen hand och en assistent vore nog inte så dumt. <3

  Elina 2017-12-09 15:02:23 http://nouw.com/elinakmnilsson
  Svara
 • Jag gillar dig men kan inte känna så stor empati eller medkänsla för dig med detta. Du ber inte om det heller – nej jag vet, men alla resor du gör? Det är inte konstigt att du känner dig stressad då du verkar flänga omkring otroligt mycket och alltid är ledig på helgerna (vilket såklart är ju bra). Då missar du ju all den tiden o inte konstigt att du känner dig stressad. Ärligt känns det att bloggen inte är så inspirerande längre.. detta inlägg känns verkligen ”jahaaooppppp”-attityden och den är rätt tröttsam.

  Tove 2017-12-09 14:49:08
  Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Taskig kommentar. Resorna är såklart också jättebra content för bloggen då det kan bli jättemånga intressanta inlägg osv, så det är ju något hon gynnas av även i jobbet såklart. Många läsare efterfrågar ju också tips om olika städer i olika länder så det är uppenbarligen något folk vill läsa om. Tror knappast Sandra är helt ledig varje gång hon åker utomlands heller.

   Sandra 2017-12-11 09:00:57
   Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Det här var väl en jävligt onödig kommentar?
   Självklart ska Sandra kunna resa och vara ledig på helgerna som vilken person som helst, detta är ju fortfarande ett jobb.
   Att påstå att den tiden som hon tar för att kunna vara ledig och slappna av skulle vara det som gör henne stressad känns bara dumt tänkt av dig.
   Tycker du inte om hennes blogg, läs den då inte. Det är så enkelt istället för att dra denna onödiga kommentar om att hennes jobb inte känns inspirerande längre, till en person som precis har berättat om hur mycket tid och energi hon lägger ner. Det är en verklig person du pratar om, fundera över hur din kommentar får henne att känna sig.

   Olivia 2017-12-09 19:59:12
   Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Näe så taskigt skrivet !

   Amanda 2017-12-09 19:01:45
   Svara
 • Oh god! Hade ALDRIG pallat att jobba som influenser. Efter att ha läst allt du gör känner jag att jag nog har det rätt bra ändå på mitt vanliga gamla kontorsjobb ?

  CIA 2017-12-09 14:46:18
  Svara
 • Jag (som person med ”vanligt” kontorsjobb 8-17) tycker det låter som sjukt mycket att göra och du ska verkligen inte känna dig dålig för att du inte hinner allt! Helt förståeligt. Kan inte så mycket om egenföretagare och så men hjälp med administrativa uppgifter borde ju absolut gå att hitta, så kan du säkert fokusera mer på det roliga. Din blogg förgyller mitt liv så du vet, tycker du gör ett jättebra jobb och vill inte att du ska jobba ihjäl dig <3

  Ellinor 2017-12-09 14:34:24
  Svara
 • Ja jag kan förstå att du är överväldigad! Att anställa en assistent låter som en bra idé 🙂 Skulle vara ett roligt jobb tror jag! Skulle vilja söka om jag inte bodde i fel stad och var mamma ledig 😀 Lycka till!

  Linnea 2017-12-09 14:07:17
  Svara
 • Ta in en assistent. Det låter som för mycket. Kanske tänk hur många timmar du vill jobba i veckan, räkna på vad du gör och anställ sedan någon för resten. Min syster hade för övrigt varit grym ass till dig! Vi båda älskar dig!!! Sen om du inte gjort det innan så läs upp om effektiv mail-hantering. 2 min rulle, Do / delete / deffer är grym och kör jag på jobbet. Och om mailboxen är oorganiserad så dra allt till en mapp och börja från scratch (folk jagar om du missar något). Gjorde jag en gång då det blivit lite knas och det fungerade utomordentligt. Och ja..min syster! Grym liten konstnärssjäl som är bra på foto och har jobbat på kontor så kan organisera för dig 🙂

  Matilda 2017-12-09 13:49:25
  Svara
 • Åh! Så bra att du skrev detta inlägg. Många förstår ju inte hur otroligt mycket tid det tar att driva en blogg. Jag förstår att du blir stressad av att göra allt detta och sen hitta tid till skönlitterärt skrivande utöver det. Vet inte hur ekvationen går ihop!? Måste vara åren av övning, effektiviserande, erfarenhet och expertis.
  Superbra inlägg!!! Tack!

  Elin Häggberg // Teknifik 2017-12-09 13:06:24 http://teknifik.se
  Svara
 • Fy, det låter verkligen superstressigt att ha så mycket igång hela tiden, speciellt när du (väl?) inte har så stor skillnad mellan jobb och inte jobb. Tycker det låter som en bra idé att ha någon som hjälper dig med sånt som tar för mycket energi, men inte ger dig själv så mycket. Så länge kanske du kan plocka bort sådant som inte känns så viktigt, t.ex. vara admin för facebookgruppen och göra pinterestlistor varje dag?

  Jag har hört om en bok som handlar om att rensa ut i sitt liv och lägga mindre tid på jobbet. Den heter 4 timmars arbetsvecka och kanske kan vara något? Obs att jag inte läst den själv eller hört någon recension om den, bara hört det snackas om den.

  Tror du kommer lösa detta på ett bra sätt, du är så smart och gör så himla bra *content* både här på bloggen och insta och allt vad det är. KRAM!

  Ellen 2017-12-09 12:52:19
  Svara
 • <3

  Elinor Wärholm 2017-12-09 12:50:24 http://www.elinorwarholm.se
  Svara
 • Hej Sandra! Vet inte om du har skrivit om detta redan men hur gick det med Game of Thrones? Du försökte väl kolla på det i sommras? Puzz

  Matilda 2017-12-09 12:47:42
  Svara
 • Sett att andra sagt det med men vore det inte värt att ta in typ deltids assistent som kan hjälpa till med logistiken typ; svara på överflödet av Mail, rodda med hämta/lämna material för samarbeten, hänga på möten och notera? En sak som fungerade för mig när jag gick in i en ny roll på jobbet där jag själv ansvarade för fyrtioelva olika uppgifter samt mitt eget schema var att delegera/outsourca de uppgifter som var lättar/mindre kritiska samt att jag gjorde ett ”skolschema” över min dag. 8-8:30 dagsplanering 8:30-9:30 Mail 9:45-12 blogga etc etc det som inte blev gjort under utsatt tid fick vänta tills nästa schemalagda tid. I början gjorde det mig ganska stressad men efter ett tag så blev jag mycket mer fokuserad och lärde mig väldigt mycket om mig själv i processen (typ jag är inte så trevlig utan minst 2 kaffepauser innan lunch) Har fortfarande problem att vara kritisk i mina prioriteringar, typ vill gärna spendera mer tid just i stunden åt en mindre viktig uppgift just för att det ska bli klart. Sen kan det ju vara värt att ha en out of Office dag med mailen och andra kanaler för att kunna fokusera ostört på ett specifikt projekt. Min värsta dag i veckan är helt klart onsdagar för då prackas det på med möten morgon till kväll och personligen så hatar jag det för det betyder att hela torsdagen går åt att fixa allt man kom överens om dagen innan, hade jag kunnat delegera här så hade jag absolut gjort det.

  Men en assistent eller liknande är något jag tycker du kan fundera på att unna dig själv. Hur skönt skulle det inte vara att veta att någon skarp kille/tjej med organisation skills från Jupiter håller koll och ordnar upp i 925/kommentarer/Mail/möten/flaggar samarbeten etc och du kan göra det du gör bäst: inspirera och lägga din energi på att må ut till dina följare. Quality over quantity liksom

  Julia 2017-12-09 12:37:18
  Svara
 • Från någon som höll på att gå in i väggen tidigare i höstas så kan jag bara säga – det är för mycket. Fick ökad puls bara av att läsa ditt inlägg! Det finns folk som älskar administration! Anställ en ass. – bah gör det! Så kan du fokusera på det du tycker är roligast (och kanske det du är bäst på?).

  Sabina 2017-12-09 12:18:13
  Svara
 • omg det låter stressigt och kanske lite ostrukturerat. hoppas du kommer ihåg att ta hand om dig själv och tar lediga dagar ibland också samt kan planera din dag så att det känns som tydlig gräns mellan jobb och fritid <3 hur gör du för att komma ihåg allt? har du kalender? isåfall, på datorn eller en vanlig, hederlig bokkalender? själv har jag haft en i bokform enda sedan andra klass ungefär, fyller den med allt möjligt, färglägger, stryker över och ritar in små solar och snöflingor. nästa år ska jag satsa på en personlig kalender och SOM jag längtar! mvh kalendernörd

  Anna 2017-12-09 12:18:03
  Svara
 • Hey Sandra, there’s a great booked called ”The Distraction Trap” about how our digitial world is taking away from our creativity and making it impossible to focus on any one task at once. When you said you were inundated with emails, this book popped into my head. It talks about how to survive in a world of constant emails etc., and how to structure everything so that you can focus on one task at a time and keep your creativity flowing. I highly recommend it! And this is a fantastic post, as always! Thank you for sharing your life with us. C x

  C 2017-12-09 12:11:23
  Svara
 • Heja dig Sandra!! Du är fantastisk och glöm inte att ta hand om dig själv. Kram!

  J 2017-12-09 12:10:51
  Svara
 • Hey Sandra, there’s a great booked called ”The Distraction Trap” about how our digitial world is taking away from our creativity and making it impossible to focus on any one task at once. When you said you were inundated with emails, this book popped into my head. It talks about how to survive in a world of constant emails etc., and how to structure everything so that you can focus on one task at a time and keep your creativity flowing. I highly recommend it! And this is a fantastic post, as always! Thank you for sharing your life with us. C x

  C 2017-12-09 12:09:55
  Svara
 • Ett jätteintressant och viktigt inlägg tycker jag! <3 Hejar på dig och hoppas att en proffsig assistent kan avlasta dig! Såg att Flora söker assistent nu, kanske ni kan gå ihop så kan ni anställa tillsammans?

  Karin 2017-12-09 11:56:01
  Svara
 • Wow. Älskade att läsa det här inlägget!
  Du borde verkligen anställa någon dock, fokusera på det du gillar och vill göra!
  Du är bäst!
  kram

  Anna 2017-12-09 11:49:44
  Svara
 • Det låter JÄTTEmycket för en person! Tänkte hela inlägget att du borde anställa en person, tänker att det blir en investering i ditt företag som jag tror blir bra både för att du får göra det du vill men också kan göra att företaget växer. Heja heja!!

  Lina 2017-12-09 11:46:59
  Svara
 • Ofta måste man kompromissa med sitt kreativa skapande tyvärr. Att ha tre halvdagar i veckan ledigt för skrivande betyder att du skulle jobba ca 50%, vilket innebär en halverad inkomst och i praktiken annan livsstil. Ett stimulerande jobb 9-5 sänker ribban betydligt för vad man klarar efter jobb. Ett jobb som är ostimulerande gör att man har mer energi efter jobb. Jag läste nånstans att det är en myt att man egentligen skriver så bra när man har oceaner av tid, att de flesta skriver ungefär som du gör, när man hinner mellan jobb och andra åtaganden. Själv jobbar jag halvtid för att hinna med dans. Är rätt asocial så det känns inte som nån stor uppoffring att inte ha råd till så mycket sociala grejer som kostar mkt, men det är tråkigt att oroa sig för ekonomi o sällan unna sig saker..

  Maria 2017-12-09 11:46:03
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hon skulle ju inte ha ledigt dock? Skrivandet är också jobb

   E 2017-12-09 12:31:14
   Svara
   • Svar på Es kommentar.

    Fast ofta med kreativa grejer så betalar det inte förrän i slutet av processen, och allt som blir gjort är inte nödvändigtvis bra nog. Utan förskott eller stipendie får man räkna med jobbet man lägger ner som en potentiell inkomst/utgift tills man sålt in det nånstans… stipendium kan man få såklart som hjälp att finansiera sin konstnärliga utveckling. Fast kan lova att varken jag eller mina kompisar som jobbar stenhårt med konstnärlig karriär av nåt slag lever så himla fett :p

    Maria 2017-12-09 16:38:36
    Svara
 • Men! även fast du är en power woman så måste du ha tid för att andas, tänka på vad du kan utesluta och be någon annan göra det för dig.

  Rebecca 2017-12-09 11:43:29 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Du är en sådan power woman alltså!!!!!

  Rebecca 2017-12-09 11:42:26 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Var rädd om dig fina Sandra! Hörde en youtuber som sa ”min mentala hälsa måste vara viktigare än allt annat, jag behöver aldrig göra något annat än ta hand om mig själv”. Tycker det är så skönt att tänka så, att allt är valbart förutom att prioritera sitt mående. Hoppas att du hittar en lösning som känns bra. Kram!

  Matilda 2017-12-09 11:40:49
  Svara
 • Sandra! Nu måste du vara hård mot dig själv och rensa ut alla tisdtjuvar och anställa nån för att hjälpa dig med det som ger dig ångest.

  Gå igen om allt, helt krasst! Ställ upp det som att allt som ger dig pengar är jobb. Allt som är oavlönat är fritid. Hamnar pinnandet på oavlönat? Ja då pinnar du på din fritid, som du egentligen behöver till återhämtning och vila och då behöver du dra ner på det.

  Jag vet att du är ”egen” och att det innebär att 9-5 livet inte är en realitet. MEN du har en alldeles för stor börda just nu. Det pyser ut i form av stress, ilska och ångest. Du måste skala av innan du bränner ut dig?❤

  Ami 2017-12-09 11:19:26
  Svara
  • Svar på Amis kommentar.

   Tillägg! Kom ihåg att räkna åt andra hållet också – fotar du din familjemiddag i 20 min till bloggen? Då är det 20 min jobb och inte en helt ledig kväll?

   Ami 2017-12-09 11:34:12
   Svara
 • Jag hade kanske dött om jag hade sådär mycket att göra jämt! Du är så bra och jag tycker det låter som en jättebra idé att hitta någon som hjälper dig med sådant som tar bort fokus från det kreativa! Puss och ha en fin lördag

  Linn 2017-12-09 11:09:16
  Svara
 • Du är så bra. Önskar jag kunde hjälpa med det administrativa så att du kunde fokusera mer på kreativiteten och skrivandet.

  <3

  Agnes 2017-12-09 11:07:31
  Svara
 • Phew, blev helt matt redan efter första punkten om 12 inlägg i veckan. Jag fattar verkligen att du är stressad! Den punkt som jag reagerade mest på var faktiskt den om inspiration. Låter ju helt galet att läsa 50 blogginlägg om dagen! Såklart viktigt att samla content men det känns som att information kommer till oss hela tiden ändå. Jag kan i alla fall lätt känna mig dränerad om jag måste hålla koll på vad som händer i min bransch hela tiden. Ibland är det skönt att skärma av sig lite och fokusera på det egna skapandet. Minska på input för att kunna öka outputen, ungefär. Låter annars väldigt vettigt att ta in nån som kan hjälpa till med det som är tråkigt! Så att du kan fokusera på det som är dina styrkor 🙂

  Agnes {Cashew Kitchen} 2017-12-09 11:04:15 http://cashew-kitchen.com
  Svara
 • superintressant inlägg! det låter verkligen som sjuuukt mycket jobb, jag är jätteimponerad över att du hinner skapa så bra content (för ja, ditt content är jättebra!) i alla dina kanaler. tycker verkligen du borde anställa någon som kan hjälpa till med det administrativa, det är ju väldigt få andra jobb där EN person väntas göra och ha koll på så många olika uppgifter.

  elsa 2017-12-09 10:49:38
  Svara
 • Åh det är precis det här jag går igenom med min psykolog! Mitt tips som jag fått ifrån henne är att:
  1. Dela upp aktiviteter i 3 färger dvs rött=måsten grönt=roliga blå= vila

  2. skapa ett fasts schema vissa dagar som har mer röda och någon dag med mer grönt eller blå ( tex jag har måndag som mig röda dag där jag bara betar av allt och onsdag får jag inte göra mer än viss många timmar rött för sen ska det in massa grönt pch söndag är mest blått)

  3. Bestäm såklart vad som är rena måsten vad som är skoj och vad som ger vila och energi och Försök prioritera

  Jag skriver ett schema varje söndag så veckan är klar att börja på måndagen (i schemat läggs inte bara måsten i utan också roliga/mysiga). På så sätt kan inte för mycket jobb sluka en och roliga/mysiga saker blir lika viktiga.

  Kram!

  Emma 2017-12-09 10:38:14
  Svara
 • I slutändan handlar det ju ofta om att säga nej till pengar, och det är det som tar emot.
  Säga nej till samarbeten blir nej till pengar.
  Anställa någon som hjälper till blir mindre pengar.
  Jag frilansar också, skriver och ritar barnböcker. Jag längtar till de månaderna jag inte har uppdrag/möten – då jag bara kan illustrera till min bok från morgon till kväll. Jag vet att jag inte har någon inkomst de månaderna, men jag måste ha det så för mitt välbefinnande.
  Även om ett uppdrag/samarbete låter kul så blir det ju inte kul om det sker i sammanhang där du är stressad och egentligen vill sitta med ditt eget.

  Så jo – outsourca absolut någon som kan hjälpa dig med några bitar kring bloggen (som du skriver är det MYCKET att stå i för bara en person) och säg nej till samarbeten utan att känna att du missar något kul.
  Min mamma brukar säga att det är när man gör aktiva val som man lever – när man står och velar och inte vet vad så är man i limbo på något sätt.

  Ulrika 2017-12-09 10:34:46
  Svara
  • Svar på Ulrikas kommentar.

   Jag tänkte också på detta, att ibland kan det vara värt att tjäna lite mindre pengar för att få göra sånt som känns viktigt och roligt också.

   Jennie 2017-12-09 12:36:10
   Svara
 • Herregud, det där är ju alldeles för mycket för en person. Du kan inte deltidsanställda en student t.ex., någon med superordningssinne och intresse för foto, som kanske kan jobba med dig deltid? Ha en assistent alltså, typ som Isabella Löwengrip haft i hundra år. Så kan den personen foka på det administrativa och frigöra tid för dig att vara kreativ. Kommer ju höja kvaliteten på det du gör både för att du får mer tid och för att du mår bättre! Ta hand om dig!

  Hanna J 2017-12-09 10:33:18
  Svara
 • Om det känns för mycket för dig så är det för mycket. Punkt. Oavsett vad andra säger eller tycker. Jag tycker, efter din beskrivning, att det låter som att det är för mycket. Särskilt som du själv verkar komma fram till att det du vill göra mest är det du har minst tid för. Dessutom, det viktigaste är att du ska må bra. Och att gå runt med en inre stresskänsla under en lång tid är oerhört tärande på ens eget mående.

  Jag får också känslan av att hela ditt liv är ditt jobb eftersom allt du gör, både när du gör dig i ordning och när du äter osv, är sånt du tänker ska resultera i material till bloggen och oss läsare. Jag älskar din blogg och ditt engagemang men jag tycker inte att det är värt det om du själv inte mår bra. Det låter av ditt inlägg som att du är något intressant på spåren här, och jag ser fram emot att se vad det leder till. Du gör ett grymt jobb Sandra och också du behöver en paus från ditt jobb då och då. Kram!

  Svara
 • Åh. Har hängt här inne i flera år men nog ändå inte helt fattat hur tidskrävande det är att driva den! Så bra inlägg! Och ja, jag fick typ lite ont i magen (tidigare sjukskriven för utmattning) av att läsa allt detta, det är MYCK-ET! Speciellt när du säger att du inte tycker att admin-delarna är nå kul och det är de som slukar all tid = ej bra koncept! Så ja ja ja, anställ någon pronto som du kan få hjälp med detta med. För vill ju verkligen ej att du ska tappa lusten att blogga <33333 PUSS!

  Sofia 2017-12-09 10:18:42
  Svara
 • Det här var jätteintressant att läsa, för fast man ju får en viss uppfattning om vad influering för med sig, är det tydligen mycket som man inte alls ser som följare/läsare. Och det låter faktiskt som en HIMLA massa jobb för en person. Det är hemskt tråkigt om du känner att bloggnande är stressigt just nu, för att vi älskar ju ändå det du gör och jag ser personligen fram emot dina inlägg varenda jävla dag! Men vill såklart att du mår bra med det. Hoppas det löser sig så småningom (kanske i form av en assistant?). Kram!

  katja 2017-12-09 10:15:40 http://www.instagram.com/katjasimone
  Svara
 • Fy tusan vad cool du är. Cool som orkar och hinner med allt detta. Och cool som tar ditt mående, skrivande och bloggens kvalitet på allvar. Klart du ska skaffa dig en niotillfem-administratör!

  Linnéa 2017-12-09 10:14:12
  Svara
 • Åh, anställ någon som gillar att organisera och fixa mailboxar (dom finns!). Så ovärt när det som borde vara roligt blir ett tvång. Plus skitläskigt om du stressar för mycket för länge och blir utmattad. Det. Är. Hemskt. Ta det lugnt och gå ner till ett inlägg i veckan just nu tycker jag. <3 Heja dig!

  L 2017-12-09 10:09:20
  Svara
 • Låter som du behöver en kreativ ”chefssekreterare”? Van vid att strukturera scheman, rensa/ordna inkorgen, fixa möten etc.

  Jessa 2017-12-09 10:04:07 http://jessicas-voyage.blogspot.se/
  Svara
 • För det första: wow vilket bra inlägg! Fick direkt en helt annan förståelse för hur en influencers arbetsdag kan se ut och jag förstår också varför just dina flöden och blogg känns så genomtänkt och därför också är bäst! För det andra: för mig låter det som att du har mer att göra än vad dygnets timmar räcker till så att du känner dig stressad är inget konstigt alls. Jag blev smått stressad bara av att läsa inlägget. Tycker ditt nyårslöfte låter sunt, avvara en dag till möten och låt andra anpassa sig till det. Ang mailen, på jobbet har jag strukturerat upp inkorgen i mappar där jag lägger sånt som måste besvaras ”akut” under dagen eller morgondagen i en mapp och resten i olika kategorier som jag ögnar igenom dagligen eller veckovis beroende på kategori. Tex skulle du kunna ha läsarmail i en mapp och bestämma att just läsarmail besvarar du på onsdagar mellan 13-14 varför du inte behöver stressa över dem resten av veckan osv osv (du fattar säkert vad jag menar). Bättre att bromsa innan det är för sent. Du är bäst! <3

  Lina 2017-12-09 10:02:19
  Svara
  • Svar på Linas kommentar.

   Ps. Har du möjlighet så för guds skull, anställ någon som kan hjälpa dig med det administrativa. Du är en kreatör och ditt fokus borde få ligga på just det kreativa. Delegera delegera delegera!

   Lina 2017-12-09 10:05:21
   Svara
 • tror inte någon skulle bry sig om du gick ner till 1 inlägg per dag (om det är något so du själv skulle vilja göra asså. förstår att det kanske påverkar din inkomst med färre besök/dag). tycker du gör ett så himla bra jobb, men känns ju inte bra om du är så stressad, vilket jag förstår att du är baserat på ditt schema

  maria 2017-12-09 10:01:24
  Svara
  • Svar på marias kommentar.

   Jo! Jag skulle! Älskar att du publicerar två om dagen, hoppas innerligt att du kan fortsätta med det.

   Anna 2017-12-09 10:22:24
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Fast alltså, även om jag också uppskattar två inlägg så känner jag att det här är en rätt okänslig kommentar. Sandra har precis har skrivit om hur otroligt stressad hon är och majoriteten av läsarna håller med om att arbetsbördan verkar vara alldeles för mycket – det känns märkligt att du pushar om lika många inlägg bara för din egen underhållning? I min åsikt så går hennes hälsa före min, och din, underhållning.

    Gun 2017-12-09 13:54:29
    Svara
 • klart du ska anställa någon att göra det administrativa <3 även om du bara har någon en dag i veckan så skulle det nog hjälpa jättemycket.

  Daniella 2017-12-09 09:53:05 http://daniellachanelle.com/
  Svara
 • Jösses. Jag blev helt slut av att ens läsa detta. Alla är vi ju unika och klarar olika mycket, men för mig låter din nivå av arbete som en tickande bomb! Men första steget att inse att det blir för mycket är ju redan taget, skönt. Sedan handlar det nog om att strukturera om, prioritera om och kanske i viss mån sänka kraven på sig själv. Som någon skrev nedan, att publicera 2 inlägg varje dag som du har som ”regel” kanske kan bytas mot 1, i alla fall för en tid. Din följarskara kommer finnas kvar. Vi vill ju att du ska må bra! Ta dina stresskänslor på allvar. Är så många (framförallt kvinnor) som pressar sig själv till det yttersta för att sedan gå rakt in i väggen. Ta varningssignalerna på allvar! Puss och kram en som bryr sig om sin favoritbloggare

  Ida 2017-12-09 09:49:29
  Svara
 • Har inte så mycket att säga förutom att jag relaterar till känslan av att det administrativa, ”måstena”, tar över från det kreativa arbetet. Tycker verkligen det låter som en bra idé att anställa någon om du kan och vill! 🙂

  p.s. jag och min kompis brukar alltid säga ”gud, sandras blogg är den bästa just nu”. Så ditt content ÄR så jävla varierat och bra och roligt. pepp! d.s.

  Agnes 2017-12-09 09:48:35
  Svara
 • Det låter som att du kanske har färre typiska arbetstimmar än vad vi normisar har, men du måste alltid prestera kreativt, något som är bra mycket svårare än att sätta sig ner med typ beräkningar.
  Anställ någon på deltid. Det kommer göra ditt liv enklare och du har dessutom möjlighet att ge någon jobb (yey!!!) samt ge någon chansen att få foten in i ditt svåra yrke.

  Jag tror dessutom att bloggen och din skrivarkarriär kommer få ett lyft.

  Men du, kontakta Isabella Löwengrip om detta så kan hon säkert komma med några goda råd (så kan du ju alltid passa på att få lite hårtips ?).

  Sandra 2017-12-09 09:24:25
  Svara
 • Herregud, jag får sånt sjukt stresspåslag bara jag läser det här!! Der låter helt orimligt mycket (och då jobbar jag ändå som arkitekt vilket är nog så stressigt med deadlines osv.) för en person. Att anställa någon för att göra de administrativa sakerna och ta en del möten vore väl en bra julklapp till dig själv tycker jag 🙂 Kram!

  Hanna 2017-12-09 09:16:52
  Svara
 • Det låter supermycket! Du måste helt klart prioritera och fundera på vad du kan ta bort helt eller få hjälp med. Här är mina förslag som läsare:
  Twitter: Skippa helt eller dela endast (vissa) inlägg som du också lägger upp på ex. Instagram. Twitter känns inte som ”din” plattform och frågan är hur mycket värde du får ut från den
  FB gruppen 925: ta en en till admin så att du mer eller mindre helt kan sluta med adminrelaterade grejer där. Det största värdet från gruppen är när du kommenterar folks inlägg. Inte att det är just du som godkänner nya medlemmar etc. bättre att du fungerar som bollplank med de andra admins ifall de är osäkra om inlägg/medlemskap ska godkännas.
  Foto/Outfit bilder: försök hitta någon som kan hjälpa dig att fota några gånger i veckan. Någon du kan möta upp för ett lunchmöte och som hjälper till att fota samt redigera bilderna. Blir mer levande också att inte bara fota bilder från ditt vardagsrum (även fast ditt vardagsrum är sjukt fint! Men menar att det skapar mer variation).
  Spotify: skapa bara nya spellistor till specifika tillfällen (jul, sommar, festival, etc). Lägg bara till nya låtar i befintliga listor och du råkar springa över någon bra låt. Du behöver liksom inte konkurrera med Spotifys egna listor (om de inte betalar för ert sånt samarbete förstås), de har ju personer som arbetar fulltid med det.

  Annars tycker jag att du ska försöka behålla frekvensen på blogg- och instainlägg. Det är liksom dina huvudkanaler och de ska du värna om. Ta en rejäl funderare på vad som ger dig, ditt varumärke och dina läsare mest värde. Ta bort allt annat.

  / en teamledare vars jobb är att resursplanera

  Sandy 2017-12-09 09:16:40
  Svara
 • Ditt jobb är ju så krävande på det sättet att du alltid är uppkopplad, alltid har öronen och ögonen spetsade efter inspiration och det nyaste i flödet, och dessutom måste du prestera kring det. Låter så jobbigt. Jag kan bli väldigt stressad och deppig av sociala medier och det konstanta flödet av information. Låter som du absolut behöver outsourca och ta hjälp, men också kanske ta några flödesfria timmar per dag, eller en hel dag. Ingen Facebook, instagram, blogg, mejl etc. Rätt basic tips antar jag och kanske något du redan anammar eller inte vill göra pga är ju ditt yrke att vara konstant uppdaterad, men internet är ju både bäst och sämst för hjärtat.

  Linnea 2017-12-09 09:09:52
  Svara
 • Superintressant inlägg. Som långvarig läsare brukade jag förr fundera över hur du lyckades skapa en så högklassig blogg när du samtidigt jobbade heltid. Men nu när bloggen mm är ditt heltidsjobb låter det ju som att det administrativa har börjat äta upp mycket mer av din kreativa tid. Som du säger, det låter kanske drömmigt att kunna leva på sin blogg, men jag funderar på om det i själva verket kanske är ännu stressigare nu än när du hade två jobb? I alla fall mentalt.

  Johanna 2017-12-09 09:02:03
  Svara
 • Jag tycker absolut inte att du ska ha någon form av dåligt samvete för att du jobbar ”för lite” eller inte har ett ”riktigt” jobb. Utifrån detta verkar du ju jobba jättemycket och ditt jobb är minst lika viktigt från någon annans! Att outsourca sådant som är jobbigt och tråkigt låter ju som en toppenidé!

  Johanna 2017-12-09 08:59:14
  Svara
 • Sandra, det där är sinnessjukt mycket jobb i veckan. Anställ någon NU. Eller i alla fall snart <3

  Madde 2017-12-09 08:58:16
  Svara
 • jag tänkte faktiskt på det häromdagen att du gör så jävla mycket och måste va helt slut ibland!

  beata 2017-12-09 08:51:27 http://radarcollective.com/beata/
  Svara
 • Klart att du ska outsoursa allt admin till någon annan som kan göra det, ditt jobb är ju i grund och botten kreativt och det är ju det du ska läggs fokus på! Med allt du gör så är ju ditt företag ganska spretigt (även om relaterat) du behöver en annan person som rent logistiskt kan hålla ihop helheten. Logistik är det som stressar och suger tid. Btw så är en mötesdagen en jättebra idé. Vi har börjar med det på mitt jobb när vi märkte att dagarna bara hackades upp av att man flängde till och från olika möten. För att vara kreativ behöver man få tid att sitta framför datorn och komma in i ett flow. Går inte att vara produktiv när man bara ska dimpa ner en timme och producera. Du är grym iallafall och dina kanaler en ständig källa till inspiration ?

  Johanna 2017-12-09 08:47:53
  Svara
 • Förbannat bra inlägg! tack för att du klargör och ger oss en bild av allt som ligger bakom det fantastiska du gör som i sin tur sprider ljus i min vardag! Jag hoppas för allt i världen att du fortsätter med det du gör. Men, din hälsa och mående är prio. Var rädd om dig <3

  Erica 2017-12-09 08:46:22
  Svara
 • Oj! Det var mycket som ändå tar mycket tid av din arbetsdag. Anställ någon eller några personer!
  Underbaraclara har skrivit om hur hon tänker och arbetar med hennes plattform så kanske ta kontakt med henne för få inspiration och idéer för hur du kan arbeta med din plattform.
  Tror att alla som läser bloggen och de andra delarna av din plattform vill att du ska må bra och ha lust och tid att göra allt du vill göra, speciellt att skriva.
  Kram

  Linda H 2017-12-09 08:46:13
  Svara
 • Det låter ju som asmycket! Är impad över att du ändå hinner hitta på kul grejer som visas på bloggen. Kan du pinpointa vad som tar mest tid i relation till ersättning (både pengar och annat som är viktigt) och sen skippa/outsorca? Folk får komma till dig för möten? Inte 2 inlägg varje dag utan 1 ibland…? Alla tycker ju olika här, jag tycker det är jättetrevligt när det kommer nya inlägg men iom att jag följer flera bloggar hade liksom 1 per dag ”räckt” och inte kännts lite. Men det kanske känns tråkigt att lägga mindre tid på en av kärnverksamheterna.

  Sara 2017-12-09 08:40:56
  Svara
 • Spännande att läsa ett inlägg som är lite bakom kulisserna :). Jag tvekar inte en sekund på att ni som arbetar med detta på heltid gör ett stort och stressigt arbete med. 🙂

  Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula 2017-12-09 08:38:52 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Jag ska inte säga att det märkts att du varit stressad för du har ju fortfarande publicerat på en hög och bra nivå men det har ändå känts som att det skavt lite och varit mer korta inlägg. Och nu när man läser detta så förstår man, du jobbar ju långt mer än 100 % just nu.

  Så Anställ någon! Definitivt. Kan bara bli bättre för dig och då i förlängningen också bättre för oss läsare.

  Amanda 2017-12-09 08:33:37
  Svara
 • Vad intressant att få veta mer om jobbvardagen för andra, tack för detta!

  Det låter mycket. Ta in hjälp, outsourca eller skippa fler grejer som inte känns viktiga.

  Jennie 2017-12-09 08:24:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!