Tamago kake gohan är en vanlig japansk frukost och betyder mer eller mindre ”äggris”. Det är lätt som en plätt att laga och passar lika bra som lunch eller middag. Trots få ingredienser smakar det mycket: salt och gott och comforting.
Plus att det är fint att titta på som ni ser.
Vad du behöver är klibbigt ris/jasminris, furikake, salladslök, soja och ett ägg.
Börja med att koka riset så som det står på förpackningen. Jag hade i lite risvinäger i riset också, det kan man ha om man har det hemma.
Hacka salladslök under tiden och kolla på nån bra serie.
Lägg riset i en skål, knäck över ett ägg, salladslök, furikake och soja.
Nu är det dags att blanda järnet!
Och sen är det klart.
Enjoy! ?
MUMS! Ska man ha äggvitan i också? 😀
oui oui!
Låter riktigt gott detta :).
Tycker så mycket om dina receptinlägg. Jag är vegan och prövar därför sällan recepten du publicerar men det är något med de här inläggen som jag verkligen gillar. <3
Kan inte du göra ditt 2017wrapped.com och visa i ett inlägg? Hade varit kul att se!
Önskar mer bilder på vovven! Är utan sedan förra julen och saknar att ha päls i munnen, på kläderna och överallt där man egentligen inte vill ha det haha! Mer vovve!
Tips! Ringla över lite kewpie-mayo också! Så gott!
Ser så gott ut!
Hej! På din insta-story använder du ofta en varmluftsborste, är själv nyfiken på att testa det. Kan du tipsa om någon du tycker fungerar bra? Kram 🙂
inlägg om den kommer på torsdag!
Kul att du gillar den här maträtten! Jag är japanska och läser din blogg för att plugga svenska ^ – ^ Hoppas att många testar tamago kake gohan!
men åh, fint sätt att lära sig svenska på!