Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

frågor och svar. om bud, barn, borstar och boots.

💌
Alltså FÖRLÅT för att jag har blivit så dålig på att svara på kommentarer på sistone! Jag var sjuk i en vecka och då staplades så många grejer på hög jag inte hann med och alla vet ju att höga torn till sist rasar och då är det enklare att vända ryggen till och inte låtsas som någonting..

Så för att kicka igång dessa inlägg igen plockade jag ut några jag fått på sista tiden. Ska försöka göra dessa inlägg mer frekvent igen framöver.

pink things.

Jag undrar hur det här med att du som bloggare får bud hemskickade till dig funkar? Vet du om allt du kommer att få hem eller är det bara random någon ringer på dörren och du får något som du inte vet vad det är? Jag har sett på din instastory hur det ibland står paket med ballonger utanför dörren – drömmigt!
Men kanske inte om det blir för mycket? Läste precis Fornis blogg där hon verkar ha ett helt rum med bud som hon sorterar för att skänka någonstans.
Vilka bud tycker du är roligast att få? Måste du blogga om dem alla? Vad gör du med dem du inte vill ha? Lång fråga men jag är på riktigt sååå avis! Såg att Flora hade fått massa julkalendrar också – också drööömmigt!

Ja, hur funkar det här med bud? Ska försöka förklara.
Ett bud är inte ett samarbete utan ett bud skickas hem till en från pr-byråer med en förhoppning att grejen ska få synas i bloggen.
Det är typ bloggpresenter kan man väl säga.
De flesta PR-byråer har ens adress, portkod, klädstorlekar och skostorlekar, man brukar få fylla i ett formulär i början av året.

Vissa bud står utanför ens dörr utan att man visste att de skulle komma, och vissa bud får man en förfrågan om man är intresserad av att motta. Oftast är bud som innehåller mat sådana som man får förfrågan om man vill ha, eftersom det är bra att man är hemma då och kan ta emot det om det är kylvaror etc.
Att få bud är ju en väldigt speciell grej. Jag förstår att det kan kännas superlyxigt, men man får inte glömma att detta är ju inte personer som skickar mig grejer för att jag är gullig utan det är varumärken som vill ha gratis exponering på min plattform.

Vilka bud jag väljer att visa upp är egentligen rätt slumpmässigt. Oftast så skriver jag om det om jag blir väldigt glad över det såklart. Men annars är det snarare om jag har fotofeeling den dagen eller om det passar ihop tillsammans med något jag ska göra den veckan eller i ett inlägg.

Jag har inte ett rum med bud direkt hehe, men jag har exempelvis ett litet skåp med grejer som mina kompisar får plocka vad de vill ur när de är hemma hos mig. Och oftast när jag träffar en kompis så har jag med mig ett litet kit med grejer jag tror hen skulle gilla. En del lämnar jag av på Stadsmissionen men det mesta använder jag själv eller ger bort till personer i min närhet.


What?! Har du ångrat dig ang barn? Guuuu va spännande! Hur kom du fram till det? Nyfiken då jag själv känt att jag inte vill ha barn (vilket du sagt förut) men känner att jag står och stampar i något slags vägskäl..

Hello! Jag har inte ångrat mig ang barn. Jag har alltid sagt att jag inte vet om jag vill ha men att jag inte vill ha några nu i alla fall, och det har stundtals tolkats av läsare och skvallerbloggar som att jag inte vill ha några ever.
Jag tycker det är omöjligt att vara benhård i en sådan fråga. Jag har alltid vetat i varje fall att om jag ska bli mamma så vill jag bli det senare i livet.
Jag tycker också att det är irriterande att som trettiplus konstant få frågan. Folk har ingen aning om min livssituation eller om jag ens kan få barn. Man ska va försiktig med såna frågor helt enkelt. Men svaret är att jag har ingen aning om jag vill ha kids.
Kanske, kanske inte. Vi får se.


Helt OT, men har du nån låt som du önskar var längre än vad den är? Som du älskar men alltid tar slut innan man är redo att lämna den uppbyggda världen av ljud. Som exempel har jag Den minsta av segrar av 1900. Uj uj uj vad jag önskar att den var längre eller hade snarlika kusiner.

Mysig fråga. <3 Alltså alla låtar som jag har i min spellista World’s best songs hade ju gärna fått vara dubbelt så långa! Men å andra sidan löser de ju av varandra fint. När jag hittar en låt jag tycker om har jag en tendens att totalt lyssna sönder den, så använder Spotify-funktionen ”repeat 1″ ganska frekvent. Kan rekommendera 😀


foto: maktsalongen

Hej Sandra! Tack för den bästa bloggen <3 Så fint ditt hår är!! Ifall du pallar svara på massa hår-frågor så kommer här ett helt gäng: Sen du bestämde dig för att få långt hår – hur har du tagit hand om det? Typ vilka produkter använder du (om du har tips på nått bra värme-skydds märke och sånt..) Och, för jag tycker ditt hår ser helt perfekt ut, vad använder du får stylilng-verktyg för att få håret att lägga sig så snyggt??

Hej och puss och tack!
Asså den stora anledningen att mitt hår växer fort är nog gener. Haft snabbväxande hår så länge jag kan minnas och min mammas hår växer också fort!
Jag bestämde mig för att växa ut mitt hår för ett år sedan och sedan dess har jag inte gjort något jätteannorlunda men här kommer lite olika grejer jag gör med mitt hår:
Tvättar det två dagar i veckan.
Använder alltid heat protector i håret innan jag blåser det. Kräm eller spray, har ganska många olika märken. Just nu mest ett från Aussi och ett från Oribe.
Har en hårolja längst ut i topparna för att de är så torra.
Klipper och färgar håret var fjärde-femte månad.
Stylingverktyget jag använder mest just nu kommer det ett inlägg om imorgon.
Kan göra ett inlägg med alla hårprodukter jag använder snart om ni vill!

dr martens
Så fina kängor. Dr. Martens? Modell?

Jajemän! Inlägg finns här. Nu verkar ni vara ett gäng igen som glömt bort att sökfunktionen på min blogg funkar utmärkt ☺️ Undrar ni om mina bestick? Min soffa? En lampa? En kappa?
Jamen då har jag till 99.9% skrivit ett inlägg om det!
Ba att skriva ”bestick” eller ”dr martens” i sökfältet och pang bom har ni svaret.

💌

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
41kommentarer
 • jatack, gör ett inlägg om dina hårprodukter!!

  catarina 2017-12-17 21:14:41
  Svara
 • herregud vad barn-frågan skapar känslor! förstår inte varför en inte bara kan finna sig i att vissa vill ha barn och andra inte? i min vänkrets finns det en tjej som vid 20 redan bestämt sig för att barn inte var något för henne. jag förstår inte varför det ska vara så svårt för omgivning, och kanske speciellt HELT FRÄMMANDE PÅ EN BLOGG, att acceptera sådant?

  ps! älskar dessa inägg med frågor och svar! tänker att det är ett bra sätt att samla ihop sådant fler undrar och funderar över. heja dig!

  Ellen 2017-12-14 10:35:06 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Sandra, såg precis Tokyo Project på HBO Nordic och tänker att du skulle gilla? Himla knasig kärlekshistoria med Elisabeth Moss och Ebon Moss-Bachrach (Desi från Girls). Lena Dunham har producerat, så förstår du kanske lite känslan 🙂

  Lina 2017-12-13 23:47:58
  Svara
 • Hur hittar jag repeat 1-funktionen på Spotify???? Kram!

  Johanna 2017-12-13 23:43:22
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Blev lika lycklig! Och hittade den när man ”går in på en låt”, alltså när du ser playknappen , bilden på musikern osv. I det högra hörnet längst ned ser du en pil som går i en loop. Håll inne den tills det lyser grönt och en 1:a. Så går den på repeat!

   Linda 2017-12-14 09:19:35
   Svara
 • Jag tycker inte om barn, vill inte ha barn och kan inte få barn 😍 Folk brukar härja med mig om att jag kommer ånga mig, att jag kommer älska mina egna och bla bla bla. Jag tycker det är helt sjukt. Varför vill man att nån som hatar barn ska skaffa ett?

  Ami 2017-12-13 23:29:03
  Svara
 • Sorry för ännu en himla fråga, men undrar hur det känns att ha hund den här månaden? 🙂 Redo för egen snart? Du verkar duktig med hundar så jag hoppas verkligen du fortfarande vill skaffa en! (smäller förresten av vad gullig P är!!)

  Annie 2017-12-13 23:24:44
  Svara
 • Hej! Skriver du om buden på bloggen för att du vill uppmuntra PR-byråer att fortsätta skicka grejer till dig? Samma med önskelistor, som du och Elsa Billgren och Johanna Bradford ofta skriver – skriver du det för att någon kanske snappar upp och skickar det till dig då? Kram!

  Sanna 2017-12-13 22:30:42
  Svara
 • Så kul att få lära sig lite mer om hur hela budgrejen fungerar!

  Elina 2017-12-13 22:12:19 http://nouw.com/elinakmnilsson
  Svara
 • Bästa bloggen ever❤️

  L 2017-12-13 20:57:51
  Svara
 • haha åh, att du fortfarande har tålamod till att säga till så snällt om sökfunktionen 🙂

  elsa 2017-12-13 19:59:21
  Svara
 • I don’t understand why people would ask about having children. I find it rude especially from people you barely know. It’s such a personal question and very invasive.

  It is your choice to do what you want in life – kids or no kids.

  Christine 2017-12-13 17:27:39 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Måste du skatta för bud-grejer du behåller? 🙂

  V 2017-12-13 16:48:13
  Svara
  • Svar på Vs kommentar.

   Nej det behöver man inte.

   Anna 2017-12-13 18:55:32
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Inte? Jag har läst motsatsen, bl a här: https://www.svd.se/nar-gavan-inte-ar-en-gava

    ”Så en bloggare som skriver om mode måste tänka på vilka gåvor han eller hon tar emot. Kommer det presenter som skor eller kläder i rätt storlek från företag som hoppas på att bli omskrivna gäller det att se upp.

    Företaget skickar inte dessa bara för att vara snällt, det vill ha marknadsföring i utbyte. Alltså ersättning för ett arbete. Även om bloggaren inte gör detta så kan det alltså bli diskussioner. Så det bästa är att vänligt men bestämt tacka nej till presenterna, be företaget hämta dem och inte skicka några mer i fortsättningen.”

    Men vore kul att veta om det ändrats!

    Frida 2017-12-13 20:22:09
    Svara
    • Svar på Fridas kommentar.

     Det är en artikel som är närmare åtta år gammal, gällande just influensers, bloggar osv. så har rätt mycket hänt på den tiden. Det som iallafall helt säkert gäller nu är att sådana här bud inte räknas gällande ersättning/prestation. Just för att företaget skickar ut det utan motkrav på prestation, det är helt uppp till influensern själv.

     Madeleine 2017-12-14 06:22:19
     Svara
 • Yesss, pls, post on hair products&hairstyling. It looks like your hair has a fabulous volume so want to know how you get it 🙂

  wux 2017-12-13 16:33:43
  Svara
 • Jag tänker samma som du om barn! Tror ofta yngre personer har ett ganska svart eller vitt tänk, antingen vill man ha massa ungar eller så vill man absolut inte ha några. Men runt 26-27 började jag inse att jag kan lämna det beslutet rätt öppet. Jag måste inte till 100% ha bestämt ja eller nej, skönt va? =) Vissa längtar efter barn från typ 13 års ålder medan andra bestämmer sig för att försöka få ett vid typ 40. Inget konstigt. Alla är vi olika.
  Jag är 30 nu och det jag avskyr mest är de beskäftiga som ska säga ”Ja kom ihåg att du inte är fertil livet ut!” som om man vore helt bakom flötet och inte förstår biologi suuuuck…

  Celia 2017-12-13 16:15:31
  Svara
  • Svar på Celias kommentar.

   Håller med! Så länge 40+ kvinnor kan skaffa barn så känner jag att jag kan sitta lugnt i båten. Sen är det såklart olika för alla, men det får man ta sen!

   emblas.se 2017-12-13 18:18:12 http://www.emblas.se
   Svara
   • Svar på emblas.ses kommentar.

    Men det är ett faktum som många kvinnor glömmer bort och eventuellt ångrar sedan om barnskaffningen inte lyckas eller tar långt tid. Fertiliteten sjunker väldigt mycket efter 30 och jag tycker inte det är fel att påpeka det. Folk verkar tro att man är ung för evigt. Samhället må ha förändrats men biologin är densamma som när vi dog vid 45.

    W 2017-12-13 18:42:10
    Svara
    • Svar på Ws kommentar.

     Det där stämmer inte, de studier som den faktan bygger på är gamla och stämmer dåligt med kvinnor i dagens samhälle. Bilden har hur mycket fertiliteten minskar efter 30-35 är kraftigt överdriven. Läs gärna studier om detta istället för att reproducera gamla myter som skrämmer och stressar kvinnor i onödan.

     Amanda 2017-12-16 14:09:59
     Svara
    • Svar på Ws kommentar.

     Men nej. Du behöver inte upplysta folk i din omgivning om att de snart blir infertila och borde skynda sig. Du har aldrig någonsin någon aning om vad som ligger bakom att någon inte har barn. De kanske inte kan få barn? De kanske inte hittat en partner som känns trygg? Man kanske själv vill, men inte ens partner, och frågan är infekterad? Man kanske vill ha barn, men inte förrän man har gjort en del andra grejer, och väljer att ta den risken? Visst är det bra med en allmän information om hur fertilitet avtar men inte folk som går runt och upplyser sina vänner om sånt för att vara snälla borde stoppa näven i munnen. Att kvinnor skulle ”glömma bort” att fertiliten avtar med ålder verkar helt orealistiskt. En annan orsak att inte dela ut oönskad information är att din information kanske inte är fullt så tillförlitlig som du tror? Du sprider ju här missuppfattningen att fertiliten avtar drastiskt efter 30, när det är 35 som informationen från vården. Då kanske det är bättre att helt enkelt låta vården gå ut med info och själv vara tyst.

     Btw har folk aldrig blivit bara 45 år, det är höga siffror för barnadödlighet som dragit ned medelåldern. Blev man väl vuxen har aldrig 45 åringar ansetts som åldringar.

     T 2017-12-15 20:14:37
     Svara
    • Svar på Ws kommentar.

     @W: sluta sprid falsk information. Det är en gammal myt att fertiliteten skulle minska drastiskt efter 30. Finns flera nyare studier som visar fertiliteten minskar successivt efter 30 (d.v.s. minskar lite i taget, ej drastiskt). Dessutom gäller samma för män. Så sluta stressa kvinnor med felaktig information!

     Anna 2017-12-13 18:59:15
     Svara
     • Svar på Annas kommentar.

      Det gäller även män, naturligtvis. Men kan inte bara lägga huvudet i sanden och låtsas vara ung för evigt. Sedan harmar det om man verkligen vill ha barn men inte kan på grund av för hög ålder/alternativt att fostret får någon kromosomavvikelse. Det är bara så det är. Spelar roll om den sjunker drastiskt eller gradvis? Sjunker gör den.

      W 2017-12-13 21:20:28
      Svara
      • Svar på Ws kommentar.

       Celia skriver: ”Jag är 30 nu och det jag avskyr mest är de beskäftiga som ska säga ”Ja kom ihåg att du inte är fertil livet ut!” som om man vore helt bakom flötet och inte förstår biologi suuuuck…” och du väljer då att göra exakt det? Kom igen, alla vet att det blir snäppet knepigare att skaffa barn ju längre man väntar (samtidigt som det också blir snäppet enklare för varje år i och med mognad och ekonomi) precis som alla vet att man dör av rökning, att det inte är bra att äta chips till frukost eller att man faktiskt måste se till att inte få c-vitaminbrist. Folk vet. Att informera om sånt här har ingenting alls med omvårdnad att göra, det handlar endast om att sätta dit folk. Så slut bara.

       A 2017-12-14 07:57:18
       Svara
       • Svar på As kommentar.

        asså finns svenska & amerikanska studier om att studenter på uni/college överskattar hur länge både män & kvinnor vanligtvis kan få barn + tror det är lättare m barn via IVF än det faktiskt är….samtidigt som typ 95% sa att det var viktigt med barn för dom någon gång i framtiden och ville ha barn sent i livet. klart det bäddar för besvikelse & det larmar ju barnmorskor/gynekologer etc om med. klart man inte ska trycka till och det är inte ok att fråga folk om barn, men är inte sant att alla har full kunskap om hur det ser ut

        E 2017-12-16 11:18:53
        Svara
       • Svar på As kommentar.

        Jag är inte säker på att det sägs i syfte att sätta dit någon (hoppas jag verkligen) och jag tror heller inte att alla känner till att det kan vara svårt att bli gravid. Som kvinna är man oftast väldigt inställd på faran att bli gravid när man börjar ha sex. Jag tror den oron gör att man samtidigt överskattar möjligheten att bli gravid och sedan blir väldigt förvånad när det visar sig att det kanske inte är så lätt som man trodde. Samtidigt… vad ska man göra? Jag menar man kanske är en bit över 30 men inte har en partner (om man vill få barn tillsammans med någon) eller inte känner sig redo än fast man börjar bli äldre. Klart det kan bli stressande att höra då.

        Liv 2017-12-14 11:50:42
        Svara
        • Svar på Livs kommentar.

         Håller med Liv. Jag är 26 och har flera jämnåriga vänner/kollegor som planerar barn efter 35, men samtidigt uttrycker sig som det är helt givet att de då ska kunna få 2-3 barn. Hade senast i höstas samtal kring detta med en arbetskamrat (hon tog upp ämnet) som sa att hon absolut ville ha barn, men inte ville ha första barnet förrän vid 36, sen skaffa andra barnet vid 38 och tredje vid 40. Så nej, jag tror inte heller att ”alla” vet hur det ser ut med fertiliteten, inte bara hur den påverkas av ålder, utan överhuvudtaget. Tror relativt många överskattar möjligheten att bli gravid överlag faktiskt, det har jag också gjort tidigare.

         Med det sagt är det dock både otrevligt och oförskämt att ta upp och lägga sig i andras beslut om barn. Skulle aldrig börja fråga om, eller diskutera, barnfrågan med någon som inte tog upp den själv först, och skulle aldrig ifrågasätta någons val.

         Linnéa 2017-12-14 13:03:22
         Svara
         • Svar på Linnéas kommentar.

          Och din kollega blev superförvånad när du berättade att det kan vara svårt vid 40? Eller så valde hon bara att ta risken.

          Acceptera bara att vi inte vill ha er information. Ni argumenterar för att t andra nog vill bli upplysta. Men ingen här tackar för att ni så snällt delar med av informationen, hur kommer det sig, om det nu är så välkommet med folk som berättar lite halvsanningar om fertilitet och ålder?

          T 2017-12-15 20:21:52
          Svara
          • Svar på Ts kommentar.

           Självklart kommenterade jag inte detta när hon tog upp det, herregud. Hon är i full rätt att ta egna beslut. Tog detta exempel för att jag själv fram till rätt nyligen resonerat precis likadant, och har pratat om detta med kompisar som tänkt i samma banor. Anledningen till att jag omvärderat detta är att jag under de senaste åren haft två personer i min absoluta närhet som är kring 35-40 och kämpar för att bli gravida (vilket givetvis kan bero på många faktorer! alltså fertilitet är ju också superindividuellt) vilket gjort att jag personligen blivit mer ödmjuk inför detta med att ”skaffa” barn. Att fertiliteten sjunker med åldern är dock ej att betrakta som ”halvsanning”, utan är ett faktum.

           Linnéa 2017-12-16 00:19:15
           Svara
         • Svar på Linnéas kommentar.

          Precis så! Menade inte heller att sätta dit någon utan tycker bara att förmågan att få barn inte ska tas för given. Finns många som ångrar sig senare, då det inte nödvändigtvis går att få så många barn som man önskade.

          W 2017-12-14 14:05:12
          Svara
       • Svar på As kommentar.

        Ja det där med barn alltså. I mitt fall har jag liksom aldrig varit redo för några, inte riktigt velat ha några heller, sett det mer som en belastning som jag inte var redo för. Men haft många barn omkring mig och alltid gillat att vara omkring barn. Flash forward till när jag fyllde 30 och tänkte att jag gärna ville ha en. Och nu har det gått många månader och ingenting händer och jag kan inte låta bli att tänka om det är min ålder, om det är fel på mig?
        Nu kommer alla de rösterna som då när jag var mid-twenties sa att fertiliteten sjunker efter 30. Man tänker alltid det värsta.
        Och kanske sitter man där om något år och har kanske fått en eller två och man kanske gick och oroade sig i onödan. Men de rösterna finns där, tänk om? 🙁
        <3

        C 2017-12-14 09:07:11
        Svara
       • Svar på As kommentar.

        Taaaaack A 🙏☺️

        CIA 2017-12-14 08:55:32
        Svara
      • Svar på Ws kommentar.

       Att den sjunker vet väl alla. Och har antagligen vetat sedan de var mycket unga. Knappast något man behöver upplysa folk om.

       P 2017-12-14 06:09:25
       Svara
 • Alltså det här med barn-frågan…
  Jag har alltid sagt att jag inte vet ifall jag vill ha barn. Jag har nog alltid tänkt att jag vill ha det men jag ville att det skulle vara min ensak. När jag och min kille väl började försöka så gick det inte för oss. Jag bävade för att träffa vissa vänner som jag visste alltid skulle fråga; ”men är du ändå inte liiiite sugen på barn” och allra helst ville jag skrika ”JAG KAN INTE FÅ BARN” men istället ryckte jag på axlarna och sa ”vet inte”. Nu har vi precis lyckats med IVF och jag hoppas av hela mitt hjärta att det håller hela vägen så att jag i fortsättningen slipper att krångla mig ur en fråga angående hur sugen jag är på barn.

  Grit 2017-12-13 16:01:42
  Svara
  • Svar på Grits kommentar.

   Jag har aldrig fattat den frågan: ”är du inte liiite sugen på barn?”.
   Det är inte som att vara lite sugen på glass när du är laktosintolerant, alltså ett val du kan göra där konsekvenserna iaf är temporära.

   Vem i deras rätta sinnen bestämmer sig för ett livslångt engagemang för att man är ”liiiite sugen”?

   L 2017-12-13 16:19:54
   Svara
  • Svar på Grits kommentar.

   Usch och fy. Att folk håller på så? Jag får samma tjatiga frågor. Vill ha, men sambon vill inte. Suck.

   Hanna 2017-12-13 16:16:43
   Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    Gud vad intressant, förlåt för att jag frågar men hur tänker ni kring det? Är ni båda helt säkra i era val, eller tänker ni att det kan ändras?

    Du behöver såklart inte svara! Kanske någon annan vill flika in med liknande?

    L 2017-12-13 16:54:46
    Svara
 • Kul du ville svara på en del frågor förstår att man inte hinner med allt. Kram.

  Maria 2017-12-13 15:44:59
  Svara
 • tycker alltid du tipsar så rart om din sökfunktion 🙂 (använder den flitigt, så är förtjänt av en guldstjärna i kanten!)

  Ulrika 2017-12-13 15:07:00 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!