mitt år i musik.

Spotify har äntligen kommit ut med sin årliga statistik över ens egna musiklyssnande!
Mycket kul tycker jag.

Förra året hade de ingen, kände mig typ förolämpad? Skrev till och med en arg tweet om det.

Här kommer lite info om de 6599 låtar jag har lyssnat på i år.

Mina mest populära genrer har vi här. Brill building pop är min mest lyssnade.
Hade ni hört om Brill Building Pop innan? Jag hade inte, så jag gjorde lite research.

Brill Building är en byggnad i New York precis ovanför Times Square. Under början av sextiotalet (-58 till -64) satt det låtskrivare där som skapade en specifik typ av hitlåtar till girl groups och tonårsidoler.
Brill building pop” kunde särskiljas för att musiken ofta ansågs mer sofistikerad än andra hits under den tiden, både i musikproduktion och text. Texterna fokuserade uteslutande på längtande kärlek och tonårsångest.
Gulllllllligt

Hittade en spellista på Spotify med enbart brill building pop, varsågoda.

Som vanligt är Veronica Maggio min mest lyssnade artist. Tror hon blivit det ända sen Spotify började med den här årsfunktionen.

Min mest lyssnade låt är Aldrig Lugnt med Nadja Evelina.
Jag minns i somras när jag la upp en snap där jag mimade till låten och hade inom ett dygn fått i alla fall trettio mail, kommentarer, DM:s som ville veta artisten.
La då ut mimningen på instagram som fick över 25 000 lyssningar.
Det finns till och med en Reddit-tråd med min mimning och någon har lagt ut den på youtube.

Min första livs remix jag skapat får man väl säga då hehe

ÄR tydligen min egen ålder musikmässigt! Det va kul tyckte jag.

Totalt lyssnade jag på musik 74,273 minuter detta år. Jag räknade ut att om jag sovit i snitt 8 timmar per dygn detta år och således bara räknar när jag var vaken så har jag lyssnat på musik var 4,5 minut under min vakna tid.

Här är en spellista med mina 100 mest spelade låtar i år!

?

Och här kan du också göra musiktestet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Du måste mena 4,5 timme och inte minut? 🙂 Det är MYCKET musik det!

  Emelie 2017-12-16 16:56:55
  Svara
 • Jag tolkade det som att man inte får en ålder utan att de visar ens ålder, i jämförelse med medelåldern på lyssnarna av genrerna man lyssnar på? Så ”åldern är bara en siffra” beror på att medelåldern är 44/27 på något du lyssnar på fastän du är 33 liksom? Eller?

  E 2017-12-13 16:06:08
  Svara
 • Tack för tips, kul grej 🙂

  Jag blev också min egen ålder musikmässigt, undrar om de gjort så så att det blir rätt för alla eller finns någon som inte fått sin ålder??

  Ellen 2017-12-13 15:06:35
  Svara
 • Hur ser man sina favoritgenrer?! Jag får bara 1!

  Li 2017-12-13 14:17:25
  Svara
 • Fett rimligt att min favorit i år var Beirut. Hans drömmiga musik var perfekt under min tillfrisknande från depression. Protopunk är dock alltid i mitt hjärta <3

  Madeleine 2017-12-13 13:56:52
  Svara
 • Haha. Min mest lyssnade ”låt” var Deep sleep med Anna Thompson, dvs meditation för att kunna somna. Mvh kul person

  Lise 2017-12-13 13:15:25
  Svara
 • perfect article…

  Kassandra 2017-12-13 12:38:20 http://latesttrendfashion.com/
  Svara
 • 2017 wrapped är typ årets höjdpunkt ju! Min mest lyssnade genrer var en enda röra! Post-teen pop, indie pop, indie folk, indie r&b och tropical house (hela jag är i och för sig all over the place så det passar perfekt!)

  Elina 2017-12-13 12:28:58 http://nouw.com/elinakmnilsson
  Svara
 • Det kom visst en förra året! Alla fall i min Spotify!

  Maria 2017-12-13 10:11:50
  Svara
 • WHAAAAAAAT????? <333333 (är bästis till Nadja och dog precis lite av stolthet och glädje) (PS we love u hihi) (PS2 hon fick Mjölk & Honung av mig i födelsedagspresent) mvh fangirl

  Sofia 2017-12-13 08:30:18
  Svara
 • Älskar ”Brill Building”-eran och alla låtskrivande par som höll på där. En mycket ung Carole King skrev tex många fina låtar där (”Will you Love me tomorrow”) och även Ellie Greenwich som var med och skrev världshistoriens bästa låt ”Be my baby”. Finns en bra bok, ”Always magic in the air” som handlar om alla låtskrivarna och deras hits. En film också som jag tyvärr glömt namnet på…

  Lisa 2017-12-13 07:45:25
  Svara
 • Det kom ju visst en förra året!

  N 2017-12-13 07:25:43
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!