en decembertorsdag i paris.

paris

Jag har ju då tillbringat helgen i Paris. Min första december någonsin i Paris. Nu har jag sett staden i alla samtliga månader! December är helt klart en av de vackraste, så fint med julpyntad storstad.

Jag var här med en kille jag träffar lite så jag var inte helt säker på hur jag skulle dokumentera denna semestern. Men det är ju svårt att inte fota Paris, så nu ba kör vi. Lämnar dock honom utanför bilderna, både för hans skull och min egen. Noll procent sugen eller redo för någon form av skyltande. Kan däremot rekommendera att åka bort med någon man inte känner så bra men gillar att hångla med. Det var mysigt och kul.

paris

Vi bodde på Grand Amour som är ett relativt nyöppnat hotell i 10th arrondissement och ett systerhotell till klassikern Hôtel Amour. Inredningen gick i instagramvänliga marmor och millennial pink. Hade Wes Anderson och Serge Gainsburg fått ett kärleksbarn hade det kanske varit Grand Amour.

paris

Kom fram på den senare eftermiddagen och lokaliserade en bistro att hänga i och dricka skumpa. Stort win på att de även hade en björn som vaktade ingången.

paris

Sen kom regnet så det var bara att fortsätta barhoppa.

paris

Hamnade på ett naturvinshak och åt charkbricka med tryffeltema och drack rödpang.

paris

Hade bord sen på kvällen klockan tio på Vivant, ett ställe flera tipsat om! Satt framför kocken som frågade vad en var sugen på och sedan levererades det fram rätter. Skönt att slippa bestämma ändå.

paris

Drack något jag aldrig tidigare smakat: orange(t) vin. Det va så gott!

paris

Sashimi med saffran, merci

paris

Och sötpotatis med smetana och rom har vi här, + nån annan fisk. Åt pasta också. Men den åt jag bara och glömde fotografera pga pasta

paris

Promenerade hem i stimmig torsdagsnatt och när jag vaknade var det fredag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • De har orange(t) vin på Tyge & Sessil på Brahegatan – tips!

  Miranda 2017-12-19 09:28:52
  Svara
 • Minns du namnet på bistron och naturvinshaket? 🙂

  Anna 2017-12-19 08:27:22
  Svara
 • Vovvisen❤️

  EMMA•MARIA 2017-12-18 23:24:27 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • första vändan med min E till paris för några år sedan blev katastrof i messy massy (han spelade på ett konserthus i bråkig förort, vi blev trakasserade av araber, he is jewish, jag blev rånad) andra vändan häromveckan var ljuvlig vid canal saint martin. det snöade utanför vårt fönster, det kändes som vi var unga, förälskade, hungriga tjugo någonting som back in the days i brooklyn vid 40 plus. fan vad gött det är att åldras, och vara tillsammans med sin soul mate;-)

  judith BCN-TLV 2017-12-18 19:31:42
  Svara
 • Men!!! Så nyfiken jag blir nu!!
  Senast jag åkte till Paris med en kille blev jag dumpad. Hoppas på revansch någon gång, haha!

  Emilia 2017-12-18 19:08:08 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Ååååå chow-chow (björnvakten)!!! Gulligaste som finns

  Elin 2017-12-18 16:18:16
  Svara
 • vill verkligen, verkligen till paris någon gång. är det december som en bör planera in det till då?

  Ellen 2017-12-18 16:14:50 http://ellenlindberg.se
  Svara
  • Svar på Ellens kommentar.

   Alltså, vår i Paris är också väldigt fint! I slutet av april/början av maj, när det oftast är för tidigt att sitta på uteservering här, är det fantastiskt i Paris!

   Linda 2017-12-19 08:16:46
   Svara
 • åh va fint. påminner mig om när jag träffade min kille i paris, innan han blev min kille. gick runt och kysstes i smyg på Shakespeare and Co., var bakis på stolarna i Jardin du Luxembourg, höll hand under bordet på nåt brasserie, åt oliver och hånglade på nån sunkig bar nära notre dame till halv fem på morgonen. så jävla fint var det, hoppas jag aldrig glömmer det.

  xyz 2017-12-18 16:05:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!