Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vecka 51.

Käraste ni.

Näst sista veckan på året! Snart är det 2018 och ganska snart är ju även tiotalet slut?

Undrar vad det kommer definieras som när man tittar tillbaka. Om 00-talet är Paris Hilton, högkonjunktur, strass och rosa typ så blir väl 10-talet hipstern och det närodlade, mustascher och barn som heter grejer som Nova och Lea-Lo eller vad 17 nu folk döper sina barn till.
Om 00-talet är konsumtion är 10-talet politiskt. Om 00-talets statusmarkör var pengar är är 10-talets att vara medveten.
Obs att jag generaliserar nu, men det fattar ni.
Hittade förresten ett prick på dagen tio år gammalt blogginlägg från 2007 där jag funderade över vad de nästföljande åren skulle stå för. Är ju ändå och krafsar rätt nära det som sedan blev verklighet.

I alla fall! Denna måndagshjärna borde inte ens gå in i sånt här nio på morgonen, jag borde på min höjd fundera på om jag ska äta en mandarin till eller inte.

Paris var fint, ska visa sen. Sol och blå himmel och folk på varenda uteservering.
Längtar tills våren när jag drar dit några veckor för att skriva!

Den här veckan är en mycket social vecka så som det kanske blir innan julafton.
Ska fira saker, dricka öl till saker, gå på bio och se saker, dansa tryckare på Nobelberget till saker, äta saker, slå in saker, ge bort saker, få saker.
Saklig vecka helt enkelt.

Men nu ska jag packa upp min resväska, vattna mina blommor och kicka igång den här måndagen lite försiktigt.

photo: Petra Collins

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Influencer. Slutet av 10-talets ord.

  Julia 2017-12-27 12:45:02
  Svara
 • Fun fact.
  Fant (hittade) dette på den norske wikipedia om ”mandarin” og vil tro at det samme gjelder for Sverige:
  Den ideelle sesongen for mandarinene er juni-august. Mandarinene er utenfor sesong i desember, og da er det bare klementinene som er tilgjengelige i norske butikker.

  Isabella 2017-12-22 15:43:29
  Svara
 • Men jag hoppas att det inte stannar vid att vara medveten, utan vad GÖR man då när man blivit medveten? Det är så många som har värderingar idag som de inte alls lever efter i sina handlingar. Jag skulle önska influencers som har så mycket makt verkligen genom sitt exempel ville influera den ofta unga läsekretsen till något annat än vad de ska konsumera.

  Det brukar då och då komma inlägg från bloggare om att de inte har nån skyldighet att vara förebild, men det är ju exakt det man är när man t.ex. gör sponsrade inlägg – en betald förebild (för vad man ska konsumera). Då skulle jag om jag hade det utrymmet ochochverkligen makten verkligen tänka efter noga hur jag vill påverka. Jag skulle t.ex. inte vilja påverka till ökad konsumtion, men nog till en humanare flyktingpolitik i EU. Att vara medveten kan inte heller innebära att man främst är medveten om _sina egna_ rättigheter. För mig som kvinna ingår solidaritet med andra utsatta grupper som något helt ofrånkomligt. Jag skulle gärna se ett inlägg om de här frågorna. Du Sandra har ju faktiskt mycket makt att göra gott för människor mindre priviligerade än du. Den chansen skulle jag ta. Annars skulle det börja kännas meningslöst med alla skickade presenter med tiden.

  Lina 2017-12-19 07:10:14 http://www.linateir.wordpress.com
  Svara
 • Såå kul att min kusin som föddes i år faktiskt heter Lo! Haha! 😅

  Alice 2017-12-18 21:16:29
  Svara
 • Det är spännande när man tänker på saken. Fattar liksom inte att 00-orna blir 18 i år :-o. Arton! Jag minns när jag drack massa alkohol på mina tonårskompisars balkong och vi förlovade oss med kompisringar på deras balkong i fjäderboa och handskar. Blonderat hår med massor med hårklämmor med blommor och fjärilar på, och sa att vi skulle vara vänner för alltid samtidigt som vi pussade varandra och bara skrattade. Vi var 15 år och livet bara lekte. Ringarna köpte på Åhlens gick sönder och vänskapen lika så, men ändå minnet. Det är 18 år sedan snart, och barnen som föddes det året får gå på krogen i år :-o. Det blir liksom 18 år sedan jag slutade nian :-o.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-12-18 21:06:51 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Tänker ofta på det där med hur vi kommer minnas denna tiden. En sak jag märker mer och mer i mitt jobb som tatuerare är hårets revolution! Jag rakar kvinnoben som aldrig förr, och tatuerar massvis med feministiska grejer. En bra grej att se tillbaka på!

  Emilia 2017-12-18 19:26:20 http://emiliawesterstrom.se
  Svara
 • Fan vad kul att läsa din analys/tankar för 10 år sedan! Jag har skrivit dagbok i stort sett varje dag (väldigt detaljerat dessutom) sen jag var 12 år så jag brukar gå tillbaka och läsa om vad jag gjorde, tänkte, trodde, tyckte och kände. Man glömmer så lätt i efterhand. Endast när nåt står nerpräntat svart på vitt vet man hur det FAKTISKT stod till. Sen bodde jag i LA från 2006 – 2010 och hängde på klubbarna med lindsay lohan, paris hilton och britney spears flera nätter i veckan! TIDER, hahaha! 😀

  Sofie 2017-12-18 18:34:29
  Svara
 • får liiiite panik över att tiden går så jäkla snabbt 🙁 jag minns liksom SÅ tydligt 99/00 när jag precis fått en midnattsblå sidenpyjamas i julklapp. hela dressen var fylld med ”2000” och fyrverkerier och jag älskade den. och det är så många år sedan? hjälp

  Ellen 2017-12-18 16:08:37 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Så intressanta tankar om 10-talet! Jag är så glad att jag fått vara tonåring under det här decenniet med en feministisk våg, aktivism, bra musik och hipsters!

  Elina 2017-12-18 15:48:04 http://nouw.com/elinakmnilsson
  Svara
 • Jag känner att iPhone måste ha en plats i 10-talet-listan, och reboots (tv-serier/filmer)! KRAM

  S 2017-12-18 12:23:58
  Svara
 • Intressant att läsa dina tankar för tio år sedan. Dem stämde ju ganska bra också. Det är så kul att 10-talen faktiskt skiljer sig åt så mycket som de gör. Jag önska att jag som 18-åring faktiskt levde i det glorifierade 00-talet som det är fyllt med på instagram med alla kläder, väskan på armen, chihuahua i väskan, velour-set:et, stingtrosorna som stack upp från byxan. Omg jag älskar det så mycket och önskar att det kom tillbaka tydligare.

  Victor 2017-12-18 12:13:34 http://nouw.com/98v0
  Svara
 • Oj, du har skrivit 00-tal istället för 10-tal två g! Fint att få höra om Paris.

  Lisa 2017-12-18 10:28:40
  Svara
 • så konstigt att det här decenniet snart gått för det känns som att det var nyss jag stod på nyår 09/10 och lovade mig själv att det här denniet skulle jag liksom mogna i mig själv och vara väldigt snäll mot mig. ett ganska gulligt och rimligt löfte när man är sjutton år. och tänker man på det är det förstås massor som har hänt sedan dess, det är mer hjärnan och referenserna som inte riktigt hänger med i att det inte är typ 2010 längre.

  Ulrika 2017-12-18 10:07:38 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!