julafton: sturehofslunch, taxar och krabbor.

christmas eve

Min julafton började här, i mitt vardagsrum. Jag drack kaffe och ett glas glögg, lyssnade på julmusik, bloggade och julrimmade.

christmas eve

Det var soligt också! Klockan ett åkte ytterkläderna på och det var dags för julaftonsfirande.

christmas eve

Begav mig till Sturehof.

christmas eve

För att äta lunch med min familj! Älskar vår nya tradition med jul ute på lokal.
Här är min mamma och min lillebror Gustaf.

christmas eve

Vårt lunchsällskap hade vuxit till det dubbla från förra året, fint. Milla var med såklart.

christmas eve

Vi drack bubbel och nubbar.

christmas eve

Och jag hade alla dom här gulliga till bordet.

christmas eve

Till förrätt tog jag skagenröra.

christmas eve

Milla fick pussar.

christmas eve

Och kramar.

christmas eve

Till varmrätt åt jag en halv krabba. Skaldjur alltså.
Längtar fortfarande tillbaka till denna lilla krabba.

christmas eve

Och till efterrätt delade vi på hjortronsorbet.

christmas eve

Vid fem var lunchen slut, jag och Joakim tog en promenad till Hedvig Eleonora kyrka och tände ljus innan vi skildes åt. Vi båda önskade oss nåt när vi tände ljus men sen kom vi på att man nog skulle tänka på någon död..? Aja, vi gjorde det efteråt då i alla fall.

christmas eve

Jag gick hem till min familj.

christmas eve

Vera och Milla på väggen <3

christmas eve

Och så delade vi ut julklappar, rimmade, gissade, åt marsipan och geléhallon.
Allt eftersom fylldes lägenheten på med folk som var julfestsugna.

christmas eve

Vid halv elvasnåret blev det middag med allt det bästa från julbordet + hummer <333

Kom hem vid tvåtiden. Asabra julafton.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Låter så mysigt :).

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-12-27 17:42:27 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • I saw a dream of you and Joakim getting married many years ago. Now, I don’t know what is about him but I feel like something going on like the movie “when harry met sally” of meg ryan. Maybe I’m way too romantic, sorry 🙂

  Deniz 2017-12-27 16:41:20
  Svara
  • Svar på Denizs kommentar.

   Yes. Joakim is he single now? I also think about When Harry met Sally and One Day. Like they are made for eachother but the timing isn’t there. I’d love to see more of Joakim.

   Fanny 2017-12-27 21:52:43
   Svara
 • Men alltså din bror Gustaf!!! Mer av honom!!! Vilken gullig snygg charmig filur, han borde ingå i en killfredag någon gång

  Daniella 2017-12-27 10:47:31
  Svara
 • Tänker alltid på dig och Joakim när jag ser When Harry met Sally eller One Day. Hoppas alltid på att ni en dag finner varandra och blir varandras allt så som ni fann varandra från början.
  PS. Är han singel nu?

  Emilia T 2017-12-27 09:39:56
  Svara
 • Vad skönt det ser ut att fira ute på restaurang sådär! Måste ju bli så mycket lugnare och mindre stress på många sätt. 🙂 Det viktigaste är ju trots allt människorna man firar ihop med och inte allting runtomkring. Det blir ju annars så mycket stress och press med att få till den ”perfekta julen” med mat och fika och allting.

  Anna-Maria 2017-12-26 20:21:18 http://www.amoll.net/blogg
  Svara
 • Merry Christmas!

  Christine 2017-12-26 19:46:24 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Vilken mysig julafton!

  Elina 2017-12-26 18:35:07 http://nouw.com/elinakmnilsson
  Svara
 • Hörni, nu har det hänt mig. Efter över sju år ihop så lämnade han mig. Vi hade precis köpt hus ihop och pratat om att gifta oss, och sen en dag så kommer han hem och säger att han inte vill mer – att han inte är kär i mig längre. Jag har levt hela mitt vuxna liv med honom och trodde att det skulle vara vi resten av livet. Men nu sitter jag här och är trasig och oälskad. Jag vet att jag kommer överleva, men just nu förstår jag inte hur det ska gå till.

  Vet inte ens varför jag skriver det här. Antar att jag behöver stöd från medsystrar.

  Linnea 2017-12-26 17:19:28
  Svara
 • asså gud din yngsta lillebror är så gullig<3

  Sara 2017-12-26 16:09:34
  Svara
 • fint att ni har en sådan tradition för julafton! och att milla får vara med på middagen <3

  Ellen 2017-12-26 14:34:57 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • En gång (tror prick ett år sen) satt jag bredvid Joakim på biosalongen i Mjölby. Blev på riktigt starstrucked pga denna blogg.

  Ellen 2017-12-26 13:49:28
  Svara
 • Vad mysigt med eran tradition att äta ute! Då slipper man ju stressen med att laga mat och hela den biten. Själv tycker jag att julen också kan vara jobbig för när tiden står still, går tankarna till de som inte har den fantastiska julen som alla drömmer om av olika anledningar. Och det blir extra tydligt på just julafton.
  trevlig fortsättning

  Victor 2017-12-26 13:09:24 http://nouw.com/98v0
  Svara
 • 100 % bra verkar det som!

  Julia 2017-12-26 12:14:25
  Svara
 • Berätta mer om Joakim!

  Malin 2017-12-26 12:10:55
  Svara
 • Vilken härlig dag ni verkar ha haft!

  Fröken Minimalist 2017-12-26 12:07:33 http://frokenminimalist.blogspot.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!