vecka 1.

Här kommer ett lite försenat veckoinlägg, men jag och den lilla hunden jag passar stannade kvar hela dagen i sängen igår och kollade på Modern Family och gjorde ingenting annat.
Ja, minus några promenader då.
Det var great.

Idag är himlen blå, jag ska städa lite men annars leva dagen i semestermode är tanken. Det känns ju inte riktigt som att året har börjat än när man rör sig så här långsamt som jag hittills. Känns mer som att man lever i några extraluckor mellan -17 och -18. Mysigt på sitt vis i och för sig.

Veckans planer är få, jag ska fotografera ett samarbete och göra en ansiktsbehandling. Det två sakerna är det enda som står i mitt schema. Så skönt.

Ska sluta skriva här nu också för att fortsätta denna megalångsamma vacationtakt i livet innan måndagen drar igång. Men vi hörs snart igen.

puss.

pic source.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Måste bara fråga: kaniner eller hundar? Minns när du var kaninfantast ett tag

  A 2018-01-03 22:59:02
  Svara
 • Hej Sandra,
  Detta är inte alls relevant till ditt inlägg, men du har hjälpt mig så så många andra ggr, när hjärtat varit sönderbrustet. För tre dagar sen gjorde min pojkvän slut med mig, på nyårsafton!!! utan förvarning. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, det gör så ont, så himla ont. Det här e först gången som jag blivit dumpad av någon och jag vet inte vad jag ska ta mig till, allt påminner om han, om oss, om allt vi gjort/om allt vi skulle göra. Vad gör man när ens hjärta är krossat? Hur överlever man?

  Just nu längtar jag efter varje jobbdag, att fördriva tiden för att slippa känna, för att slippa vara ledsen åtminstone en liten stund på dagen. Har du några bra survival tips?

  Kram ❤️

  Alexandra 2018-01-03 22:58:51
  Svara
 • Njut av den nya 2018 och ta itu med trevliga och glada saker!

  Slusalica 2018-01-03 21:04:05 http://www.slusalica.net/
  Svara
 • Kaniner är så söta :). Fluffiga små djur som lätt tas för leksak, vilket tyvärr nog märks eftersom det blir många såna som lämnas vind för våg. Men söta är de :D.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2018-01-03 19:57:28 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Alltså hur gullig kanin <3

  M 2018-01-03 18:55:50
  Svara
 • Skönt med fortsatt semestermode!
  …okej ska inte klaga, det är ju kort vecka för oss byråkrater också.. ^^

  emblas.se 2018-01-03 16:30:52 http://www.emblas.se
  Svara
 • Ha en fin fortsättning på nya året.

  Maria 2018-01-03 16:15:06
  Svara
 • Tänker att 2018 börjar på riktigt på måndag. Jag har lite plugg att göra nu i veckan men annars tänker jag maxa med tv-serier, mys och lyxiga och långa frukostar.

  Elina 2018-01-03 16:11:31 http://nouw.com/elinakmnilsson
  Svara
 • Kloka Sandra, jag är så vilsen i vad det ska bli utav mig. Närmar mig 30 och jobbar fortfarande på ett skitjobb där lönen inte räcker till. Har utbildat mig inom konst men kommer ingenstans med det, blir deppig utav att jobba frilans då det blir så ensamt, saknar helt självmotivation. Funderar på att utbilda mig inom någonting annat men vet inte vad det skulle kunna vara. Tjänar minst av alla i min umgängeskrets och känner mig så dålig i jämförelse med alla som är utbildade och jobbar med ”ordentliga” yrken. Har inga bra betyg heller. Kan tänka mig att plugga till typ copywriter men är så rädd att det ska göra att jag hamnar i samma arbetslösa situation igen. Vad tycker du att man ska göra när man inte står ut med sitt jobb längre, då man är kreativ men inte får något utlopp för det, och då man redan använt upp halva studielånet, samt är en fattig och ångestig människa som ständigt jämför sig med alla andra. Känns som att de flesta runt 30 har allt ordnat för sig, eller att de åtminstone är påväg in i rätt riktning….

  Sofia 2018-01-03 15:45:00
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Vet exakt hur du känner! Jag har en magisterexamen och tidigare arbetserfarenhet inom ett humanistämne (har läst främmande språk och kulturstudier). Under mina magisterstudier i Sverige började jag ett deltidsjobb vid sidan om studierna där jag sedan fastnade. Förra vintern/våren kände jag mig ledsen, missnöjd och misslyckad, helt enkelt, för att jag inte kommit längre och för att jag satt på ett jobb jag inte trivdes vid (och dels för att jag precis som du har en tendens att jämföra mig med andra). Som anställd via ett bemanningsföretag kände jag mig dessutom alltid utanför på jobbet. Förra våren sökte jag därför in på en annan utbildning i en annan stad. Nu har jag läst IT i en termin och känner mig mycket lyckligare. Bättre framtidsprognos, bättre möjligheter att jobba utomlands igen samt helt enkelt konkreta skills, vilket jag saknade i min tidigare examen. Är super läskigt att byta riktning (jag är också omkring 30), men tror nog att allt fixar sig till slut. Är nöjd att jag vågade byta och – än en gång – flytta ensam, även om jag måste bo ifrån min kille ett tag.
   Tyckte det var läskigt att våga söka något annat, dels för att jag tänkte att jag som humanist inte är tillräckligt ”nördig” för att plugga IT (jag vet, fånig tanke), men det skadar aldrig att söka! Våren kommer med en massa nya utbildningar att söka till. 🙂

   M 2018-01-04 13:12:25
   Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Exakt samma känslor som jag själv bär på. Också högutbildad inom konst men tjänar sämst och så trött på korta anställningar. ?

   Ida 2018-01-04 09:44:11
   Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Fan, samma här ju! 🙁 Kan ingen komma hit och ge oss råd?

   Anna 2018-01-03 22:04:18
   Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia, för snart 3 år sedan (var 27 då) sa jag upp mig från mitt lågavlönade modejobb för att skaffa mig ett ”riktigt jobb”. Då måste man dock plugga, så det gjorde jag. Snart har jag en kandidatexamen och tänkte till hösten fortsätta på master-nivå. Att plugga är tufft och man har ännu mindre pengar än vad man hade när man hade en dålig lön. Men, fem år är inget om man ser till den större bilden och snart kommer jag komma ut på andra sidan och ha större möjligheter att få ett fett jobb än vad jag hade innan i alla fall. Vad som är bra är att skitjobben alltid finns kvar och man får säkert komma tillbaks om man ångrar sig eller om man trots studier inte skulle få drömjobbet. Jag tycker i alla fall att du ska testa att byta bana om du inte känner dig till freds med det jobb du har nu! Lycka till <3

   Fanny 2018-01-03 21:22:09
   Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Relaterar SÅ mycket till detta, är i typ samma situation nu och det är så svårt och läskigt att ”börja om” och välja en ny väg :/

   Jess 2018-01-03 20:33:55
   Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   +1 på detta!

   A 2018-01-03 20:17:30
   Svara
 • Hej Sandra!
  Jag vill minnas att du åt på den där rullbandsushirestaurangen som finns på Köpemhamns flygplats rätt nyligen, jag har varit intresserad av den restaurangen ett tag nu och ska faktiskt åka till Köpenhamn i början av året och hade tänkt passa på att äta på just den restaurangen. Frågan nu är, går det att komma åt den restaurangen även om man inte ska ha något att göra med att flyga alls? Det vill säga; är den tillgänglig för icke flygplansresenärer? 🙂 (jag frågar dig, för jag hittar ingen information om det på deras hemsida, och jag blir inte klok på hur det ligger till bara genom att kolla på google maps)
  Tack på förhand! <3

  Lindah 2018-01-03 14:43:44 http://iamlindah.blogg.se
  Svara
  • Svar på Lindahs kommentar.

   Här finner du yo sushi:
   https://yosushi.com/international

   S 2018-01-03 16:39:37
   Svara
  • Svar på Lindahs kommentar.

   Hej Lindah; jag jobbar i Köpenhamn och restaurangen Yo! Sushi är innanför säkerhetskontrollen på terminal 3 utrikes på Kastrup; så det är inte bara att braka in där o käka dessvärre (ja om du inte ska ut o flyga såklart). Finns oxå överallt i London btw (TROR det är en brittisk kedja).

   https://shop.cph.dk/en-gb/yo-sushi

   Bucktoothedgirl 2018-01-03 15:06:36
   Svara
 • Fortsätt att njuta av ditt jullov. Det är du värd.
  Kram och god fortsättning ?

  Semmelmamman 2018-01-03 13:52:42 http://semmelmamman.ae
  Svara
 • Älska långsamma dagar och hundkompis! Är också långsam (men på kontoret heh) och underhåller mig med ditt bloggarkiv 🙂 :*

  Lotta 2018-01-03 12:08:09
  Svara
 • Så skönt! Jag kör också lite halvfart dessa dagar. Men sedan får man ju å andra sidan jobba som en galning vissa andra dagar. 🙂 Så är egenföretagarlivet!

  Anna, New York - My Bite of the Big Apple 2018-01-03 11:56:56 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Skönt med sådana dagar, låg själv och kollade Modern Family hela kvällen igår. Perfekt om man behöver muntras upp 🙂

  Fröken Minimalist 2018-01-03 11:18:05 http://frokenminimalist.blogspot.se
  Svara
 • slöa på max under dessa dagar! jag har knappt gått ur min pyjamas sedan nyår, men nu tänker jag att mitt jullov faktiskt får vara slut snart. nästa vecka har jag en tenta att ta mig an, så det kan inte bli så mycket mer ledigt än idag. så njut, åt oss också!!

  Ellen 2018-01-03 10:31:17 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Åh gudars skymning vilket gött jobb du har. Vill också ha superlång julledighet utan att behöva ”slösa” semesterdagar! Mvh en smula bitter och avundsjuk 🙂

  Anna 2018-01-03 09:54:58
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Bli lärare! Du får iofs jobba 45-timmarveckor, men du har jullov, sportlov, påsklov och sommarlov ?

   Hanna 2018-01-03 12:10:13
   Svara
   • Svar på Hannas kommentar.

    … varav typ 50% av tiden går till hemarbete i form av bedömning och sådant du inte hinner med under ordinarie arbetsdagar! Okej, inte sommarlovet. Men de övriga loven!

    V 2018-01-03 16:38:49
    Svara
    • Svar på Vs kommentar.

     Beror nog på person och typ av tjänst… Jag har inte jobbat en timme under det här lovet. Blir nog några timmars planering på söndag dock 😉

     Hanna 2018-01-03 23:07:54
     Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!