vecka 2.

Så börjar 2018 nu kanske?

Det känns så tycker jag. Att förra veckan var en övningsvecka.
Jag skrev ett utkast till detta inlägg i fredags som var dödens depp nu när jag läste igenom det söndag kväll (pga tidsinställt inlägg). Jag känner mig inte dödens depp just nu så jag raderade det och börjar om från början istället!

Det är dock en ganska bra symbolik över mitt liv just nu kanske? Rätt svajjigt. Ibland känner jag mig glad och tacksam som en ovetandes terrier som bara levt ett liv med klappar och pinnar, och ibland ligger jag i min soffa och våndas över allt från de staplande mailen i min inkorg till att leva är bara att långsamt dö.

Kanske är det bristen på sol och ljus och värme. Kanske är det för att jag har lite väl mycket jobbmässigt just nu. Kanske är det andra ouppklarade saker.
En kombination antagligen.

2018 nu jävlar 2018 nu händer det 2018 2018 2018 läser jag i statusar och bloggar och memes.
Men det är ju inte så enkelt. Mest är det ju bara en dag som blev en annan och en siffra som förändrades.

 

Man får ta en stund i taget, drömma lagom stort och inte oroa sig för mycket.
Det löser sig alltid, och råkar man ha lite hög puls och fladdrande hjärta på vägen dit är det inte farligt.
Kanske bra till och med.

photo source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Tack. Känner precis likadant.

  Camilla 2018-01-09 18:56:15
  Svara
 • Det vore kul med ett reseinlägg i list-form. Typ ”bästa solsemestern”, ”bästa kompisresan”, ”bästa staden att åka med sin partner” osv… :))

  Caroline 2018-01-09 10:28:09
  Svara
 • är man vilsen och skör, är det alltid bra att gå utom sig själv. ringa en snäll släkting. höra efter hur ens kompis mår. det kan vara så skönt att släppa taget om sin egen fix idé att allt är eländigt och dant. där jag befinner mig är det för jämnan milda vindar och sand i soffan för det är det vedertagna vädret i spanien. då kan jag plötsligt börja drömma om känslan att krama snö. som om det vore en mjuk angora-katt. eller min pojkvän jag inte sett på tre månader. snö! jag blir som besatt. drömmer om snö. ritar snöflingor på lappar, sätter upp snö-stickers på kylskåpet. denna längtan eter att vara där man inte är. det handlar inte om vädret. tänker jag, utan om föreställningen om hur man känner sig i det.

  alexandra 2018-01-09 08:42:06
  Svara
 • Jag tycker absolut att en kan ha lite startsträcka in på det nya året. Jag har bestämt att mitt 2018 inte börjar på riktigt förrän kvällen 13 januari när jag skrivit min sista tenta!

  Sandra Leone 2018-01-08 19:28:05 http://sandraleone.me/blog
  Svara
 • tycker också att det nog är nu året börjar på riktigt. det känns ändå bra. som att vi fick smygstarta litegrann.

  tyvärr fick jag börja den här veckan med att plugga i stan eftersom malmö univeristet fått hot som gör att skolan håller stängt </3 LIVRÄDD NU. jag är redan som det är katastroftankarnas urmoder. hur tänker ni kring att vistas på platser som blivit hotade etc? vill ju inte gå runt och vara rädd nu!

  Ellen 2018-01-08 17:57:10 http://ellenlindberg.se
  Svara
 • Jeg føler akkurat det samme! Det er nå året starter, forrige uke brukte jeg dagene på å plukke sammen bitene, få orden på livet (nesten) og gjøre meg klar for 2018. Håper du får en fin uke <3

  Luisa - La Mar 2018-01-08 12:07:14 http://la-mar.no
  Svara
 • Åh kjenner det så likt. Synes første uka av januar har vært verdens lengste, VÅR KOM NÅ!

  Hildur G 2018-01-08 12:01:10
  Svara
 • Att ett nytt år skulle vara en ny start är lika passé som nyårsraketer. Ta saker i din egen takt, skit i andras liv, och det kommer kännas SÅ mycket bättre! <3
  kram
  Emma

  emblas.se 2018-01-08 11:27:07 http://www.emblas.se
  Svara
 • Rosenrot Sandra! Jag dog varje höst och återuppstod varje vår, i så många år. Sen fick jag rosenrot av en snäll apotekare och nu LEVER JAG året om. Även om våren fortfarande är lite av en pånyttfödsel.

  Julia 2018-01-08 10:50:07 http://juliamaria.se/blogg
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   kul om du känner att rosenrot funkar, men det är ett naturläkemedel dvs har ingen bevisad effekt. citat från wikipedia-artikel: ”De företag som marknadsför preparat baserade på rosenrot hävdar att växten kan öka den fysiska prestationen samt att man i antikens Grekland använde växten för att bota huvudvärk[2]. Professorerna Dan Larhammar och Adam Taube samt statistikern Josefin Blomkvist skriver i en artikel i DN 2009-06-08 att medlet saknar bevisad effekt. Flera av de forskare som åberopats i marknadsföringen existerar inte. Studierna som genomförts är otillräckliga för att kunna dra slutsatser ifrån. En del påstådda resultat har inte ens undersökts.”
   haha oskön man är men är så irriterad på att apotek säljer naturläkemedel!!! lite dyra pengar för att köpa placebo tkr jag

   kajsa 2018-01-09 09:47:20
   Svara
 • <3 <3 <3

  Marie 2018-01-08 10:26:17
  Svara
 • Fick hugg i hjärtat: Att leva är att långsamt dö. Och så är det ju. Ibland känns det mer som väg mot döden, den är mörk och kantad av sten och höga backar att ta sig upp för. Men så ibland är det livets väg, det känns ljust och en har blommor i håret gåendes på en krattad grusgång.
  Snart har du blommor i håret igen, jag lovar. There’s always light. Kram!

  Mikaela 2018-01-08 09:31:11 http://mikaelasyoga.wordpress.com
  Svara
 • ”Mest är det ju bara en dag som blev en annan och en siffra som förändrades.”

  SÅ SANT. Jag fyller år idag, så det stämmer ju också på det. Över natten så blev fyran bakom tvåan en femma å nu är jag 25. Bara en siffra som förändrades, egentligen! Plus ett år äldre än för ett år sen, då ?

  Linnéa 2018-01-08 09:11:31
  Svara
 • Om man förväntar sig att saker magiskt ska bli bra bara för att det blir nytt år tror jag att man får vänta ihjäl sig tyvärr. Det löser sig inte på något enkelt sätt bara för att en siffra ändras. Däremot tror jag det kan vara ett bra tillfälle att kunna stryka ett streck över sånt som varit och ta nya tag inför framtiden. Men det kräver ju självklart en himla massa jobb och envishet från en själv, oavsett när man tar det beslutet. Att ta en sak i taget och försöka att inte ha så höga krav på sig själv tror jag är viktigt. 🙂

  Anna-Maria 2018-01-08 08:50:34 http://www.amoll.net
  Svara
 • Känner igen mig. Drömma lagom stort. Så bra.
  Jag hoppas att den där individualistiska hallelulja-allt-är-möjligt-kören snart kommer att börja chilla lite och ersättas av en väldigt-mycket-är-möjligt-och-du-är-skitbra-men-vi-har-också-begränsningar-som-vi behöver-ta-hänsyn-till-och-det-är-okej-kör istället.

  Jennie 2018-01-08 08:31:58
  Svara
 • Teresa 2018-01-08 08:16:51
  Svara
 • Jag måste verkligen försöka oroa mig mindre, skulle må så mycket bättre av det.

  Josefine 2018-01-08 08:16:50 http://bluedent.se/
  Svara
 • Vadå drömma lagom stort? Dröm större! ?? Det är bara en själv som sätter begränsningar för en själv.

  Anna 2018-01-08 07:58:24
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   asså lol snark. låt mig gissa på att du är vit uppvuxen med tillhörande privilegier, kanske åtminstone en närvarande förälder och tryggt ekonomiskt nätverk? ingen annan än den typen ha råd att tänka så. nej, det är inte bara du som sätter dina egna begränsningar. det är vad du har för namn(personer med svenskklingande namn blir kallade till fler jobbintervjuer än om du har ett utländskt namn), kön, ton på huden, sexualitet, vilken samhällsklass du tillhör. hoppas innerligt att det här blir året den vita feminismen försvinner.

   s 2018-01-08 13:14:58
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tror du missuppfattade poängen i kommentaren lite.

   Elsa 2018-01-08 11:29:59
   Svara
 • Gott nytt 2018! ?? Hehe.

  Ibland när jag känner mig lite vilsen och svajig, då brukar jag ta en hel dag och bara organisera mig. Köp eller gör en kalender, ta fram favoritpennan och organisera skiten ur de närmsta månaderna. Skriv vad som ska göras, fakturor som ska skickas, räkningar som ska betalas, prioriteter för olika veckor, inköp, storstädning med mera. Få med så mycket som möjligt!

  Det som händer då i mitt liv är att jag ser att en inte ska göra ALLT idag, utan att det finns en plan över tid. Då kan en njuta lite mer av stunden och veta att saker finns uppskrivna och blir gjorda inom sin tid ?

  (Funkar både för jobb och privatliv, hehe)

  Ami 2018-01-08 06:51:44
  Svara
  • Svar på Amis kommentar.

   Obs på att man även kan göra en lista för saker som ska hända om en lång tid, så behöver man inte gå med ångest för det nu.

   Exempelvis:
   Hösten 2018: städa bakom kylen. Sortera skräphögen i bokhyllan.

   ?

   Ami 2018-01-08 06:59:28
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!