Hej matbloggen, idag ska vi laga crêpes. Det här behöver du:
– Mjölk
– Mjöl
– Ägg
– Smör
– Vitlök
– Schalottenlök
– Crème fraîche
– Champinjoner
– Bacon
– Persilja
– Valnötter
– Ost av något slags, själv hade jag cheddar
Börja med att göra en helt vanlig pannkakssmet. Jag använde det här receptet.
Stek pannkakorna. Mina blev ganska bleka för brandalarmet gick igång hela tiden. Kom ihåg att steka på hög värme med mycket smör. De första blir lite knäppa men det gör inget. Man får in knycken efter ett tag.
När smeten är slut har du ett helt gäng med pannkakor.
Hacka champinjonerna i små små skivor.
Fräs bacon och lök i en kastrull med olivolja. Jag använde vegetariskt bacon men vanligt går lika bra. Lägg i champinjonerna sen och rör om och låt de mjukna till.
Häll i crème fraîche, valnötter (som du kan rosta någon minut vid sidan av i stekpannan innan om du vill) och persilja. Samt den hyvlade osten. Rör om och låt puttra nån minut eller två. Glöm inte att salta och peppra.
Rulla in i pannkakorna.
Ät upp! Garnera med persilja om du ska ta en flott bloggbild som inte blev så himla flott. Gott blev det iaf.
.
A recipe for crepes with mushroom and bacon. First, start by doing crepes after this recipe. Then let garlic and onion simmer in a pan with bacon. Add mushrooms and stir. After a couple of minutes, add cheddar cheese, sour cream and parsley and let it cook gently for a minute or two. Roll the sauce inside the pancakes and eat them up!