Här kommer ett recept på en utmärkt spaghetti jag lagade i förrgår. Jag vill passa på att tacka livet för att Ikea hade en frys med svenska räkor vid utgången.
Det här behöver du:
Pasta (jag använde fettucini)
Lite spenat, fryst eller färsk
Persilja
Räkor
Purjolök
Vitlök
Citron
Parmesan
Blanda hackad persilja, en rejäl dos parmesan och hyvlat citronskal i en skal.
Skär sparrisen i lagom stora bitar. Glöm inte att skära bort och slänga roten på sparrisen, typ tre centimeter in, för den smakar bara trä.
Koka pastan och lägg i sparrisen när det är typ två minuter kvar. När det kokat klart slänger du över allt i ett durkslag.
I kastrullen som du kokade pastan häller du i olivolja och fräser vitlöken och purjolöken en snabbis, ungefär en till två minuter.
Häll allt i kastrullen: pasta, sparris, skalade räkor, skivad spenat (om den är fryst kan du värma upp den i mikron), persilja, rivet citronskal och parmesan i kastrullen. Pressa över ganska mycket citron och salta och peppra. Rör om.
Klart! Ät upp. Så gott.
.
I made pasta with shrimp and lemon two days ago. Here’s how you do it: Mix chopped parsley, lemon zest, and parmesan cheese in a bowl. Boil pasta and cut asparagus. Put the asparagus in the boiling pasta water when it’s about two minutes left. When the pasta & asparagus is done, leave it to rest in a colander and then use the same pot for the ”sauce”. Simmer garlic and leek in olive oil for a couple of minutes and then add the pasta, asparagus, chopped spinach, parsley, lemon zest and parmesan. Add salt and peppar, squeeze some lemon juice and stir around. Eat!