spaghetti with artichoke and walnuts.

En finfin och vårig pastarätt som tar ungefär 10 minuter att svänga ihop!

Du behöver för fyra personer:
500 g Spaghetti
En tärning grönsaks- eller hönsbuljong (jag använde höns)
En vitlöksklyfta (gärna färsk)
2 dl parmesan
Ett ägg
Kronärtskockor på burk (ca 1/3 av burken)
En rejäl näve valnötter
En halv färsk chili
Svartpeppar
Salt
Olivolja

Såhär gör du:
1. Koka upp pastavatten. I med buljongtärning.
2. Dela valnötter i två, tre delar med handen och rosta dem i en stekpanna tills de får färg. Man rostar genom att steka på hög värme utan olja och röra ofta.
3. Finhacka vitlök och chili. Skär kronärtskockan i större delar. Riv 2 dl parmesan.
4. Koka pasta.
5. När pasta kokan klart (obs viktigt att den är al dente annars faller rätten), i med den i en stor skål. Häll över ungefär tre – fyra matskedar av pastavattnet.
6. Blanda i kronärtskocka, chili och vitlök, 2 dl riven parmesan, ringla över olivolja, och salta och peppra rikligt. Knäck i en rå äggula och blanda bland blanda.
7. Klart att servera!


.

Translation. Chop 1 clove of garlic, half of a chili, and grate 2 dl of parmesan. Mix with al dente spaghetti, a third of a can artichokes (dice them a bit before), olive oil, roasted walnuts and salt & pepper.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!