penne med kronärtskocka och pistaschnötter.

pasta.

Kungsörnen lanserade begreppet ”pastatisdag” för ett litet tag sedan. När de frågade mig om jag ville komponera en pastatisdagsrätt med deras nya penne så sa jag såklart yes box! Pasta är ju topp tre bästa sakerna i livet (förutom typ internet och unga vackra män).  Så här kommer nu ett recept på en somrig pasta som jag föreslår att du lagar redan ikväll.

Du behöver (fyra personer):
Penne (jag använde då Kungsörnens egna som du ser på bilden)
Chili (en hel och plocka ur kärnorna om du inte vill ha så starkt)
Grön sparris (ca 5-6 kanske)
Kronärtskocka på burk (ca en tredjedels burk)
Citron (en halv)
Pistaschnötter (en rejäl näve)
Vitlök (två klyftor)
Parmesan (ca 1,5 dl)

pasta.

Börja med att hacka chilin och skära vitlöken i smala smala bitar som på bilden. Låt de sedan hettas upp i en stekpanna på svag värme i cirka tio minuter, med mycket olivolja. Vitlöken ska liksom bli genomskinlig och inte få färg. Sätt på pastavatten i en kastrull.

pasta.

Hyvla sedan citronskalet av en halv citron. Kasta i detta i stekpannan där vitlöken och chilin redan hänger. Pressa ur saften ur den halva citronen över.

pasta.

Häll sedan i en näve hackade pistaschnötter. Allt detta får puttra på svag värme med pastan kokar. När det är ungefär 3 minuter kvar av pastatiden kan du slänga i den gröna sparrisen (som du har skurit i ca tre delar) i kastrullen, så blir allt klart samtidigt.

pasta.

Skär kronärtskockan i lite mindre bitar och riv parmesan.

pasta.

När pastan och sparrisen är klar, häll av pastavattnet men spara ungefär två matskedar. Släng sedan allt ner i stekpannan: pasta, kronärtskockor, sparris, parmesan och de två matskedarna vatten. Rör om, salta och peppra.

pasta.

Häll i allt i en skål och servera till gulliga personer. Ät upp!

.
Translation. A pasta dish containing artichoke, asparagus, chili, garlic and nuts.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!