tisdag i frankrike: simkonster, gulliga båtar och salviapasta.

cap d'antibes

Här kommer några bilder från en oerhört slapp dag som var i tisdags. Om någon missat har jag och mina tre kompisar tillbringat vardagsveckan i södra Frankrike.

Morgon började med att vi åt frukost tillsammans och jag läste ut min bok. Vad glad jag blev förresten av alla reaktioner när jag skrev inlägget om den, tack tack för att ni tar er tid!

cap d'antibes

Vi hängde i poolen resten av förmiddagen. Matilda gjorde konster för mig.

cap d'antibes

Sedan lagade Matilda och Nina en lunch av alla rester som fanns i kylen. Tomater med olivolja och gräslök, chark, brieost, oliver samt kokta rödbetor med boursin-ost. MMM!

cap d'antibes

På eftermiddagen påbörjade jag en ny bok: Ernest Hemingways Och solen har sin gång. Jag älskar den så mycket hittills!! Läser den långsamt för att jag inte vill att den ska ta sluuuut. Här är förresten en bokrecension jag skrev om en annan bok av honom jag läste förra året.

cap d'antibes

Hann även vara lite filmstjärna. Några filmstjärnesekunder om dagen är bra för magen.

cap d'antibes

När kvällen kom blev det snacks och rosévin.

cap d'antibes

Och så gick vi ner till havet för att titta på solnedgången.

cap d'antibes

Denna stranden precis vid huset är så fin. Älskar träbåtarna, topp ett gulligaste båtgäng jag sett.

cap d'antibes

Matilda badade och gjorde fler konster för mig. Älskar när Matilda gör konster för mig!!

cap d'antibes

På kvällen lagade jag spaghetti med salvia och brynt smör till mina brudar. Detta är mycket mycket gott och mycket mycket enkelt (och dejtvänligt!) så håll i er nu för här kommer receptet:

Koka pastan al dente i en kastrull med mycket salt. Spara ungefär en halv dl pastavatten sedan.
Bryn smör i en liten kastrull. Det gör man genom att klicka i en stor bit smör (typ en iphone 6 i stl kanske) när kastrullen har rätt hög värme och sedan vispar man hela tiden tills smöret blir kolafärgat och börjar lukta hasselnöt (mysigt va). Häll då i en rejäl jäkla näve med salviablad, citronzest från en hel citron och två hackade vitlöksklyftor (detta recept är för fyra pers) och låt puttra med smöret i någon minut eller två, salvian blir nästan friterad.
Blanda sedan allt med spaghetti, pastavattnet, parmesan och salt och peppar. KLART.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!