Igår lagade jag den liten trevligare versionen av ärtsoppa, med gröna ärtor istället för deppiga grå burkärtor. Parmesan och ägg kanske låter knäppt i ärtsoppa men det funkade toppen.
Såhär gjorde jag (för ungefär två pers):
1. Stek vitlök och charlottenlök i en kastrull tillsammans med olivolja.
2. Häll över ungefär 6 deciliter varm buljong.
3. Kasta i fyra stora nävar med ärtor. Kanske fem. Är de frysta kan du tina upp de lite i mikron först.
4. I med finhackad persilja också. Jag använde fryst, det går fint.
5. Koka upp och ställ av från plattan.
6. Vispa soppan slät.
7. Häll din soppa i en skål, hyvla över ungefär en halv deciliter parmesan och lägg i ett lagom lökkokt ägg.
8. Salta peppra.
9. Ät upp.
Här är en annan version av grön ärtsoppa som jag lagade förra året.
.
Pea soup! Click here for a similar recipe.